Halfweg… Couckiaans !

15 Maart, Dag van de Zorg, maar ook bijna halfweg deze maand, de Internationale darmkankermaand. Met de #monstercoalitie van de 7 Vlaamse partijvoorzitters hebben we een prima start genomen, de steun groeit nog iedere dag. En dat is nodig, want deze maand zijn er reeds 75 Vlamingen gestorven aan darmkanker. Daar heb ik weinig over gelezen, want nieuws is wat vandaag gebeurt, niet wat elke dag gebeurt. Iedere dag verliezen 5 families in Vlaanderen een dierbare aan darmkanker. Nog steeds veel te veel.

Onze reuzendarm had vandaag ook weer veel belangstelling aan de ingang van het AZ H.Familie in Rumst. Daar stond hij opgesteld in het kader van de “Dag van de Zorg”. Uitstekend idee van collega’s Couckuyt, Craninx, Marchal en Ulenaers om de hulp van “den darm” in te roepen in de strijd tegen darmkanker. Kennis delen kan levens redden en leed vermijden… Ik heb opnieuw met eigen ogen vastgesteld hoe enthousiast bezoekers waren als ze uit onze reuzendarm kwamen. Een poliep is voor hen nu tastbaar geworden, letterlijk en figuurlijk.

Morgen presenteert de “Stichting tegen Kanker” haar eigen reuzendarm aan het grote publiek in Brussel. We zullen als één van de 8 partners ook aanwezig zijn op het Muntplein. Dit zal ongetwijfeld ook aandacht in de media krijgen. Hoe meer, hoe beter… We wensen hun alvast een droge dag en véél volk en selfies met #CheckJeDarm 🙂

By the way, vreemd dat de dagbladpers “de foto” van  de monstercoalitie links liet liggen, ze was nochtans behoorlijk neutraal… Of heeft iets dat via sociale media bekend werd gemaakt, de dag nadien geen nieuwswaarde meer? Zouden de hoofdredacteuren weten dat 1 op 20 van hun lezers ooit met darmkanker geconfronteerd wordt?

Zondagavond 8 maart hield Marc Coucke -wellicht niet meer nodig om hem voor te stellen- weer een unieke actie op Twitter. En opnieuw voor het goede doel, en nog beter, voor onze vzw Stop Darmkanker. Hij had een RT (retweet)-wedstrijd beloofd als zijn “weireldploegsje” KV Oostende, de Etixx-wielerploeg en Lille O.S.C. het afgelopen weekend winst boekten. En ja hoor, driemaal schot in de roos, dus RT-wedstrijd. Marc Coucke beloofde 1 euro voor onze vzw per RT (retweet) tussen 21.20 en 23u… En dan is het altijd even afwachten, de kracht van de sociale media is immers onvoorspelbaar.

In honderd minuten werd zijn tweet liefst 1509 (!!) x ge-retweet (cfr. infra) een prestatie die m.i. in aanmerking komt voor het Guinness Record boek. Enkele minuten na elf liet hij zelf weten wat zijn tweet hem “gekost” had. Wij zeggen dan ook “een heel dikke merci” aan het gouden hart van Marc Coucke! Die 1509 euro zullen we op gepaste wijze aanwenden voor onze campagnes. Hij mag ons altijd een ideetje in de oren fluisteren.

Zelf hou ik af en toe op Twitter ook een RT-wedstrijd. En daar is ook steeds flink wat belangstelling voor. Gisteren heb ik drie exemplaren van mijn boek “Stop Darmkanker” verloot. De winnaars mogen de volgende dagen hun brievenbus extra in het oog houden.

Ook jij kan ons steeds steunen via onze website, 5 of 10 Euro, ieder bedrag is welkom. Dromen van een wereld zonder darmkanker kost ook geld, campagne voeren gaat iets gemakkelijker als er een budget voor is.

Je kan natuurlijk ook nog steeds aansluiten bij de monstercoalitie, ’t is poepsimpel!

Deze week zullen onze exclusieve Italiaanse Cruciani (d)armbandjes te bestellen zijn via onze website! Een hebbedingetje voor het goede doel. “Fashion for charity”! Laat de lente nu maar echt beginnen!

Benieuwd wat de rest van de maand nog in petto heeft,

Tot blogs!

Luc Colemont

Schermafbeelding 2015-03-15 om 17.14.50

Gelijkaardige posts

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Meld je aan voor tips over omgaan met darmkanker, nieuws en acties van Stop Darmkanker per e-mail.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.