Hoe ouder je wordt, hoe sneller de tijd voorbij vliegt… De maand Maart, dè darmkankermaand ligt alweer achter ons. Hoewel het in het DNA van Stop Darmkanker ligt om steeds in de toekomst te kijken, blik ik toch nog even terug op de afgelopen maand. Een maand die om diverse redenen erg bijzonder was.

Onze 4-luiks campagne durven we zeker geslaagd noemen. Méér dan 300 apothekers zorgden voor de verspreiding van 30.000 blauwe lintjes in Vlaanderen. Het was een onverhoopt succes, we zaten zelfs even met een “stockbreuk”, dat woord kennen we nu ook. Maar voor elke probleem is er een oplossing, gelukkig maar. Met de opbrengst van deze campagne krijgen we nog meer slagkracht en gaan we nog meer actie voeren!

De wielerploeg “Veranda’s Willems-Crelan” van Nick Nuyens liet niet alleen van zich spreken maar liet zich vooral zien! In De Ronde van Vlaanderen en de Scheldeprijs kwamen de Stop Darmkanker koersbroeken bij herhaling in beeld. Het gebaar-met-het-vingertje van Chris Prémont mag je nu al legendarisch noemen. In volle actie, in volle wedstrijd, in de kopgroep toch aan Stop Darmkanker denken, il faut le faire! Wat mij betreft verdient dat een speciale prijs: niet de prijs van de “strijdlust”, maar van “maatschappelijk verantwoord wielrennen”!

Mijn “Ronde van Vlaanderen” heb ik tot een goed einde gebracht. De 20 lezingen in culturele centra, woonzorgcentra, parochiezalen, bedrijven, Europese commissies en scholen vormden een bochtig parcours van enkele honderden kilometers. Dat parcours werd ook nog even onderbroken door ons 1ste Stop Darmkanker Benefiet Gala op 23 maart. Vanaf nu kan je op een aparte pagina zien hoe de sfeer was… gewoon schitterend!

Ik wil ook iedereen nogmaals bedanken die van deze avond een onvergetelijk event gemaakt heeft. Namen noemen is hier zeer gevaarlijk, ik ga er wellicht vergeten. Dus bedankt IEDEREEN!

Onze Reuzendarm stond bijna iedere dag ergens anders opgesteld, soms zelfs op twee plaatsen tegelijk. Een huzarenstukje dat je alleen maar kan klaarspelen als je Marleen Wauters heet. Informatie en voorlichting geven, het blijft onze kerntaak!

Ondertussen is onze Facebookpagina met méér dan 81.000 “fans” de grootste van de NGO’s in Vlaanderen gewonnen. Dank aan onze trouwe volgers, likers en delers.

En toch…en toch… de stilte van de ‘grote kanonnen’ deed opnieuw pijn aan de oren. Het feit dat er 155 families deze maand een dierbare verloren aan darmkanker was kennelijk nog onvoldoende om “in het nieuws” te komen. We weten het al langer: “nieuws is wat vandaag gebeurt, niet wat elke dag gebeurt”… Gelukkig zijn er de sociale media om onze grote boodschap te verspreiden: Red jezelf, doe de test en Stop Darmkanker!

Tot blogs,

Luc Colemont 

LOWRES-9182

Reacties (1)

  • Ivan Van Maele

    09/04/2017 - 14:14

    Ik ben twee maand terug geopereerd van dikkedarmkanker met uitzaaiingen aan de lever.op dit tijdstip onderga ik Chemokuren. in de wachtzaal van de Oncoloog zaten nog vijf patenten aan te schuiven die ook van het zelfde geopereerd waren.Ze waren allen de leeftijd van 79 tot 84 jaren, de vraag was waarom wij niet meer in aanmerking kwamen voor de stoelgangtest.Waarom is die beperkt in leeftijd.Die gaat maar tot 74 jaar.Zijn wij na die leeftijd afgeschreven?

    Beantwoorden
  • Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje *

AG Insurance - bedrijven stoppen darmkanker

Kom in actie

Start een actie of doneer! start een actie of doneer

Doe een gift

Red een leven. Het kan in 1 minuut!

#GeefOmJeDarm

Esperity®

Op Esperity® kun je steun vinden bij lotgenoten en mantelzorgers, je ervaringen delen en je gezondheidsstatus opvolgen. Daarnaast kun je een overzicht vinden van klinische studies in je omgeving. Klik hier om te registreren en kom in contact met lotgenoten.

© 2018 VZW Stop Darmkanker - Ondernemingsnummer: 0847.289.456 - ING BE67 3631 0165 1087 - Website geschonken door Edge.be uit Antwerpen.

User Login