De kracht van een klein gebaar!

Stop Darmkanker , Pink Ribbon en Lidl slaan de handen in elkaar en voeren vanaf 1 december gezamenlijk actie. Tot eind januari kan je in alle 303 Belgische Lidl-filialen voor 5 euro een armband kopen. De opbrengst van het bandje, dat voor de gelegenheid zowel roze als blauw gekleurd is, gaat volledig naar de preventie van borst- en darmkanker. Roze staat daarbij vanzelfsprekend voor Pink Ribbon, terwijl blauw traditioneel de kleur is van Stop Darmkanker.

Cijfers

Borst- en darmkanker zijn twee van de meest voorkomende kankers in België. 1 op 20 Belgen krijgt in de loop van hun leven darmkanker, terwijl dit cijfer bij borstkanker zelfs 1 op 8 bedraagt. Jaarlijks krijgen 19.000 Belgen de diagnose van een van de twee kankers. Borstkanker treft jaarlijks 10.500 nieuwe patiënten en dagelijks zijn er 29 nieuwe diagnoses. Darmkanker zorgt jaarlijks voor 8.500 nieuwe diagnoses en dagelijks krijgen 23 Belgen te horen dat ze aan de ziekte leiden. Borstkanker doodt dagelijks 7 Belgen, darmkanker doodt dagelijks 9 Belgen.

Naast deze schokkende cijfers hebben borst- en darmkanker nog heel wat gemeenschappelijke kenmerken. Zo zijn beide kankers allebei vroegtijdig op te sporen.  Er kan dus heel wat leed worden vermeden. Met de lancering van deze armband hopen Lidl, Pink Ribbon en Stop Darmkanker dat iedereen een vuist maakt tegen kanker. Met deze campagne willen Pink Ribbon en Stop Darmkanker meer bewustzijn creëren rond vroegtijdige opsporing. Niet voor niets is de hashtag van deze campagne dan ook #Lidlpowerbump :-)

Vroege opsporing is cruciaal “Hoe vroeger, hoe beter”!

Vroegtijdige opsporing van borst- en darmkanker verhoogt de kans op genezing. is cruciaal in het genezingsproces van de mensen die door deze kankers getroffen worden. De opsporing gebeurt voor beide kankers op een vrij eenvoudige manier. Bij borstkanker gebeurt dit op basis van een onderzoek door je arts, een mammografie of door een röntgenonderzoek van je borsten. Bij darmkanker wordt gebruik gemaakt van een simpele test van de stoelgang (de  iFOB-test).

Op 20 oktober in de winkel

Kom in actie

Start een actie of doneer! start een actie of doneer

Dirk

Dirk

© 2018 VZW Stop Darmkanker - Ondernemingsnummer: 0847.289.456 - ING BE67 3631 0165 1087 - Website geschonken door Edge.be uit Antwerpen.

User Login