Het “prikkelbare darm”-syndroom of “spastisch colon” is een aandoening die frequent voorkomt. Men schat dat 1 op 5 Vlamingen hier wel eens last van heeft. Het is een chronische aandoening van de dikkedarm die, om redenen welke niet geheel duidelijk zijn, overgevoelig of uiterst prikkelbaar is. Dit geeft meestal aanleiding tot een wisselende stoelgang.  Periodes van losser gebonden en frequente ontlasting worden afgewisseld met periodes van moeizame stoelgang. Vaak gaat dit gepaard met buikkrampen, pijn en een opgeblazen gevoel. Het “prikkelbare darm”-syndroom geeft geen verhoogd risico op darmkanker. Dat is dus goed nieuws. Als er een verandering optreedt in dat stoelgang patroon is het wel aangewezen om uw huisarts te raadplegen.

Op 20 oktober in de winkel

Kom in actie

Start een actie of doneer! start een actie of doneer

Stop Darmkanker Community

Op Esperity® kun je steun vinden bij lotgenoten en mantelzorgers, je ervaringen delen en je gezondheidsstatus opvolgen. Daarnaast kun je een overzicht vinden van klinische studies in je omgeving. Klik hier om te registreren en kom in contact met lotgenoten.

© 2018 VZW Stop Darmkanker - Ondernemingsnummer: 0847.289.456 - ING BE67 3631 0165 1087 - Website geschonken door Edge.be uit Antwerpen.

User Login