• 03 - 12 - 2013 12:01am - 11:59pm
  • Mortsel

Wat?

Music For Life – Stop Darmkanker

Elk jaar start in december de actie Music For Life op Studio Brussel ten voordele van een goed doel. Dit jaar mogen Vlamingen zelf een goed doel voorstellen.

Alle steun, ook de uwe, is erg belangrijk. Daarom steunt N-VA Mortsel deze campagne.

Stort uw bijdrage op rekeningnummer BE87 7310 3557 2194 op naam van N-VA – Music for life – Stop Darmkanker.

 Per dag sterven 5 Vlamingen aan de gevolgen van darmkanker. Nochtans is darmkanker een ‘ideale’ ziekte om vroegtijdig op te sporen.

‘Stop Darmkanker’ werd opgericht in 2010 door dr. Luc Colemont, maag- en darmspecialist, gewoon omdat hij niet meer kon vatten dat er nog zoveel gevallen van darmkanker werden vastgesteld in een (soms té) laat stadium. Darmkanker kan vroegtijdig opgespoord worden en is in het beginstadium in 95% van de gevallen te genezen!

Per dag sterven 5 Vlamingen aan de gevolgen van darmkanker. Iedere dag krijgen in ons land zo’n 8000 mensen de diagnose darmkanker! Dat betekent dat nog eens veel meer dan 8000 mensen geconfronteerd worden met de ziekte via hun familielid of vriend.

Darmkanker veroorzaakt bijna evenveel slachtoffers als borstkanker, maar krijgt veel minder aandacht. Hopelijk verandert dit, zeker nu minister Jo Vandeurzen (Vlaams minister voor welzijn, volksgezondheid, gezin – CD&V) het begin aankondigde van het lang verwachte bevolkingsonderzoek! Alle personen in Vlaanderen tussen 56 en 74 jaar zullen in de loop van de volgende twee jaar een zeer eenvoudige test met duidelijke instructies in de brievenbus krijgen. Meedoen aan het bevolkingsonderzoek is belangrijk, gewoonweg omdat het uw leven kan redden.

‘Vzw Stop Darmkanker’ werkt ondertussen met volle kracht verder om dit nieuws zo goed mogelijk te verspreiden: “RED JEZELF en DOE DE TEST”! Dit vraagt slechts een kleine inspanning, maar kan grote gevolgen hebben. Zeg het verder, praat erover met uw arts, vertel het aan uw familie en vrienden. Zet hen aan ook mee te doen aan het bevolkingsonderzoek voor darmkanker wanneer de uitnodiging in de bus valt.

Welke bijdrage u stort, is onbelangrijk, elke euro telt !!!

Waar?

  • Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje *

De Scanmadam

Dirk

Dirk

Dirk

AG Insurance

AG Insurance - bedrijven stoppen darmkanker

© 2018 VZW Stop Darmkanker - Ondernemingsnummer: 0847.289.456 - ING BE67 3631 0165 1087 - Website geschonken door Edge.be uit Antwerpen.

User Login