"Geef darmkanker geen kans"

Of de titel nu “Geef darmkanker geen kans” of “Waarom campagne voeren tegen darmkanker?” is, Dr. Luc Colemont geeft steeds een antwoord op 4 vragen: Waarom, wanneer, bij wie en hoe darmkanker vroegtijdig opsporen?    (Lees ook de reacties onderaan de pagina!)

Iedere dag verliezen 8 families in België een dierbare aan darmkanker. Dat zijn er bijna 250 per maand. Nochtans is darmkanker volgens alle criteria van de WHO de “ideale ziekte” om vroegtijdig op te sporen. Indien vroegtijdig opgespoord, is de kans op genezing méér dan 90%. Er bestaat jammer genoeg nog een groot gebrek aan kennis over dit onderwerp. De mythes en misverstanden over bv. het darmonderzoek zijn nog wijd verspreid.

Wist je dat de iFOB-test eigenlijk “poepsimpel” is? Wist je dat het 8 à 10 jaar duurt vooraleer een kleine poliep eventueel uitgroeit tot een kwaadaardig gezwel? Wat zijn de symptomen van darmkanker? Hoe kunnen we darmkanker vermijden? Wat is de rol van een gezonde levensstijl? Hoe vaak komt darmkanker voor? Is het altijd erfelijk of familiaal? Hoe zit het met het Vlaams bevolkingsonderzoek ? Wat zijn de complicaties van een coloscopie? Wanneer is de Internationale Darmkankermaand?  enz.

Op deze en vele andere vragen geeft Dr. Luc Colemont een duidelijk en helder antwoord in “mensentaal”. Een boeiende uiteenzetting, met een lach en een traan, die slechts één doel voor ogen heeft: minder leed door darmkanker, méér gezonde levensjaren! Het woord ‘infotainment‘ is hier zeker op zijn plaats!

Bekijk zeker de reacties (onderaan deze pagina) van mensen die een ‘optreden’ hebben bijgewoond! Die zijn duidelijk genoeg!

Dr. Luc Colemont is een veel gevraagd spreker in binnen- en buitenland en strijd samen met de vzw Stop Darmkanker al jaren tegen deze sluipmoordenaar. “Als je de vijand niet kent kan je nooit de oorlog winnen, daarom zijn informatie en voorlichting zo belangrijk”.

HIj was bijna 28 jaar maagdarmspecialist in het GZA Sint-Vincentiusziekenhuis in Antwerpen en is sedert 1 januari 2016 fulltime werkzaam als “Managing Director” van de vzw Stop Darmkanker. Hij geeft de lezingen in het Nederlands, Frans, Engels en Italiaans. Sedert begin 2016 gaf hij in 20 landen al méér dan 700 (!) lezingen. Van Koksijde tot Kinrooi, van Rome tot Dubai!

‘Optredens‘ kunnen geboekt worden via info@stopdarmkanker.be. Dit kan zowel in de voormiddagnamiddag of avond

!!! De lezing kan ook als webinar worden geboekt!!!

Lees hier reacties!

Hella Van Laer
Read More
“Een must-see voor élke mens… enorm boeiend, grappig en oh zo belangrijke lezing!”
Erik Van Der Velden
Read More
“Zelden zo een geïnteresseerd publiek gezien in Theater ‘Vooruit’. Iedereen was enthousiast over de lezing”
Christoph Salmhofer
Read More
“Thanks for your great and fantastic key note!! Really inspiring!!”
Annemieke Maes
Read More
“Het klinkt misschien gek maar naast het feit dat u hoogstwaarschijnlijk een top dokter bent, was u vanavond ook een top entertainer als u mij toestaat dit te zeggen. Diep respect voor het enthousiasme waarmee u de boodschap vermenigvuldigt. Succes met uw kruistocht”
Jos Vermeiren
Read More
“Iedereen van de aanwezigen hing aan je lippen. Zelden zo’n spetterende voordracht meegemaakt waarbij inderdaad de boodschap voor iedereen glashelder was: doe de test!"
Caroline Persyn
Read More
“Al veel speeches gehoord, maar deze van Dr. Colemont zal me altijd bijblijven, wat een man!"
Kathy De Vroede
Read More
“Het was weerom een super goede lezing in Halle! Iedereen was vol lof over de manier waarop hij de boodschap “doe de test” overbracht! Top, we waren er graag bij!”
Johan De Peuter
Read More
“Met zijn innemende welsprekendheid zorgde hij voor een weergaloze voorstelling. De aanwezigen hadden groot gelijk!”
Dima Platz-Fontanive
Read More
“Wonderful, inspiring and motivating presentation”
Egide Jeurissen
Read More
"Potverdorie...wat een fantastisch optreden! Nooit meegemaakt in mijn leven!"
Koen Maertens
Read More
“As always strong and great performance”
Antoine Lutin
Read More
“Werkelijk een aanrader voor iedereen. Duidelijke heldere voordracht voor iedereen. Overtuigend en niet schrik aanjagend maar sensibilizerend. Probeer eens een voordracht van hem te volgen als je er gisteren niet bij was”
Antonella Salvucci
Read More
"Top speech, grandissimo"
Marianne Vandeweyer
Read More
"Eén woord: brilliant!"
Caroline Van Burm
Read More
“De lezing van Dr Colemont is een ongelooflijke eye-opener. Een must-hear voor iedereen…”
Greet De Wit
Read More
“Moesten alle leerkrachten & professoren zó les geven dan zou iedereen met glans slagen. De aangename, vlotte en speelse manier waarop u iedereen wist te boeien zonder ook maar één keer het woord “euh” te gebruiken, heeft mij enorm verrast, zelfs ontroerd. Door uw enthousiasme worden zeker en vast meer mensen gespaard van darmkanker, waarvoor dank.”
Keith Siau
Read More
"Thank you for one of the most inspiring talks of #ESGEDays2022. I am in a total awe of the efforts you have made in the name of CRC screening. We can learn a lot from you and your energy"
Angus Bruyndonckx
Read More
"The keynote was Fan-tas-tic!”
Kevin Ranson
Read More
“Absolutely brilliant presentation”
Wannes Cuypers
Read More
“What a powerful keynote!”
Denis Van Esser
Read More
“Dokter Luc Colemont bewees dat met de nodige passie, kennis en een gepast vleugje humor zelfs de moeilijkste onderwerpen bespreekbaar kunnen worden gemaakt. Hoed af voor deze begenadigde spreker”
Erendiz Ates
Read More
“Impressive…!”
Judith Lamboo
Read More
"Zalig om te zien hoe zo'n ogenschijnlijk 'droog' onderwerp, de mensen van begin tot einde heeft geboeid. Chapeau. Je passie hierin is duidelijk voelbaar en weet ook anderen te raken!"
Annemieke Maes
Read More
“Het klinkt misschien gek maar naast het feit dat u hoogstwaarschijnlijk een top dokter bent, was u vanavond ook een top entertainer als u mij toestaat dit te zeggen. Diep respect voor het enthousiasme waarmee u de boodschap vermenigvuldigt. Succes met uw kruistocht”
Jos Vermeiren
Read More
“Iedereen van de aanwezigen hing aan je lippen. Zelden zo’n spetterende voordracht meegemaakt waarbij inderdaad de boodschap voor iedereen glashelder was: doe de test!"
Guy Beckx
Read More
“Heel boeiende uiteenzetting in Bree met de overtuigende en inspirerende (grote) boodschap ‘Doe de test’. Heel helder en onderbouwd betoog, passioneel gebracht met hier en daar een leuke knipoog zoals alleen dokter Colemont dat kan. Proficiat, dokter. Great job!”
Erik Goorden
Read More
“Zalige spreker! Was gastspreker op onze maandelijkse vergadering van de oldtimerclub. Heb er veel van opgestoken en wil Dr. Colemont als spreker en als mens bij iedereen aanraden!"
Victoire Desmet
Read More
“Super avond in Aalter ‘Cremlin’ met Dokter Colemont! Perfect voorbeeld hoe iemand vol overgave, overtuigend en geanimeerd iets heel ernstig kan duidelijk maken! Good job!”
Rietje van Langenhove
Read More
“Een bijzonder interessante lezing over darmkanker ,waarbij wel duidelijk is geworden dat door preventief onderzoek de schade toch wel kan beperkt worden. Ik heb er in elk geval veel van opgestoken en zal in ieder geval iedereen het bevolkingsonderzoek aanraden. Dank Dr. Colemont voor je boeiende en vlotte uiteenzetting.”
Inge Schepers
Read More
“Dr. Colemont, opmerkelijk hoe je met een niet sexy onderwerp alle aanwezigen in Velm 2 uren aan je lippen deed hangen!!”
Previous
Next

We zijn er voor jou

Het ‘Stop Darmkanker’-team heeft slechts één doel voor ogen: een wereld zonder darmkanker. Op onze website vind je betrouwbare en wetenschappelijk onderbouwde informatie. Wij geloven in het principe “méér informatie = minder darmkanker”!

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Meld je aan voor tips over omgaan met darmkanker, nieuws en acties van Stop Darmkanker per e-mail.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.