Naar aanleiding van de “Levenstrein”-actie verscheen op vrijdag 19 september  in “Het Belang van Limburg” een mooi artikel over onze “Reuzendarm”. Aan het station van Hasselt was er heel wat belangstelling van pendelaars! Toeval of niet, maar de provincie Limburg staat ook op kop bij de deelname aan het bevolkingsonderzoek naar darmkanker.

Belang van Limburg

Tags: , , , ,

Reacties (1)

 • Michel

  05/11/2014 - 11:21

  Liet 6-maandelijks mijn bloed onderzoeken,op sporen van darmkanker,Deed ook de test met de stoelgang.Geen spoor van kanker was te bespeuren. Bij 78 jaar oud, liet ik een darmonderzoek doen(coloscopie) Een nog goedaardige poliep werd verwijderd ,maar voor de kwaadaardige poliep was dit telaat.Gelukkig was er nog geen uitzaaiing.Had ik eerder coloscopie laten uitvoeren ,dan was die poliep waarschijnlijk nog niet kwaadaardig geworden en han men deze ook kunnen verwijderd hebben..Dan was ik van vele bestralingen,vele chemo-kuren en operatie bespaard gebleven.
  Besluiten:
  —Ook voor ouderen boven 74 jaar,is een darmonderzoek naar kanker ,ten zeerste aan te raden.
  —Een kwaadaardige poliep bloedt niet altijd.De test met de spoelgang wijst dan ook geen bloed aan .Dit is ook het geval,als men niet op de plaats ,waar bloed is,het staaltje neemt.
  —DE HUISARTSEN MOETEN DE BEVOLKING MEER AANMOEDIGEN OM TIJDIG COLOSCOPIE TE LATEN UITVOEREN.

  Reply
 • Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje *

Kom in actie

Start een actie of doneer! start een actie of doneer
AG Insurance - bedrijven stoppen darmkanker

Dirk

Dirk

© 2018 VZW Stop Darmkanker - Ondernemingsnummer: 0847.289.456 - ING BE67 3631 0165 1087 - Website geschonken door Edge.be uit Antwerpen.

User Login