2016 … een nieuw begin!

Nieuwjaarswensen, nieuwjaarskaarten, nieuwjaarsbrieven… je wordt er dezer dagen bijna letterlijk en figuurlijk onder bedolven. Ook hier heeft de digitale (r)evolutie lelijk huis gehouden. Het aantal echte kaarten is drastisch in aantal afgenomen, de virtuele versie doet je mailbox uitpuilen. Dan mag je nog blij zijn dat je spamfilter een deel van het werk doet. Soms vraag je je af hoe je op één of andere mailinglijst terecht gekomen bent, maar het lijkt me verloren tijd om die vraag te beantwoorden.

Deze jaarwisseling betekent voor mij persoonlijk toch wel een bijzonder moment in mijn leven. Voor het eerst sedert 1982 wordt mijn dagelijkse routine flink overhoop gegooid. Het ziekenhuis, de patiënten, de consultaties, de operaties, de collega’s, de verpleging, de wachtdiensten etc. maken niet meer deel uit van mijn programma.

De vzw Stop Darmkanker zal vanaf nu mijn agenda bepalen, met slechts één doel voor ogen: darmkanker een halt toeroepen, zoveel mogelijk darmkankers stoppen. Geen eenvoudige opdracht, maar wellicht de meest boeiende uitdaging die ik ooit aangenomen heb.

Dat ik hiervoor een unieke bondgenoot gevonden hebt maakt het nog specialer. Dit project mogen en kunnen uitbouwen dankzij ondernemer Marc Coucke geeft me een extra boost energie die niet te beschrijven is. We gaan er de volgende weken, maanden en jaren met onze vzw samen keihard ons best voor doen. Sluipmoordenaar darmkanker veroorzaakt immers nog teveel leed in teveel families. Ook in 2016 zullen informatie en voorlichting onze sterkste wapens zijn. Lezingen, acties, campagnes, onze Reuzendarm, sociale media, traditionele media…alle middelen zullen aangewend worden.

Onze opdracht is duidelijk… STOP DARMKANKER!

Aan iedereen die dit leest wens ik uiteraard het meest belangrijke… Een gezond 2016! Voor hen die in volle behandeling zijn… veel sterkte en moed, en een “big hug” … samen sterk!

En nee, ik ben echt niet bang voor het “zwarte gat”, daarvoor is mijn agenda de volgende weken reeds te goed gevuld.  (Info over mijn voordrachten vind je op onze website)

Schermafbeelding 2016-01-02 om 13.13.59

Gelijkaardige posts

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Meld je aan voor tips over omgaan met darmkanker, nieuws en acties van Stop Darmkanker per e-mail.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.