Het aftellen tot een bepaald event, we beginnen het te kennen. Meestal doen we dat tijdens de maand februari met het oog op de Internationale darmkankermaand. Die ligt alweer achter de rug. Om het met de woorden van Ivan De Vadder te zeggen, die hebben we keurig “neergelegd”. Wat was me dat allemaal (*)… Terugblikken op een geslaagde campagnemaand is altijd leuk. Aftellen naar een groots event is even leuk en even spannend.

Binnen 9 dagen is het zover. Dan wordt de AG Antwerp 10 Miles & Marathon gelopen. Het woord “gelopen” is wellicht niet meer helemaal op zijn plaats. Het wordt opnieuw een totaalgebeuren, waar de lopers -terecht- een centrale rol spelen. Op de persconferentie werden gisteren nog eens de laatste details toegelicht. Het wordt weer een groots volksfeest!

Wij komen voor de vierde maal op rij aan de start met een eigen “Stop Darmkanker” team. Een team dat steeds groter wordt. Voor het vierde jaar met dezelfde kapitein. Voor Filip Luypaert, stadium 4 survivor, is dit ongetwijfeld één van de hoogtepunten van het jaar. Dit jaar krijgt hij letterlijk en figuurlijk mooi gezelschap! De Gentse An De Kimpe heeft zich in enkele maanden tijd klaargestoomd voor de 10 Miles. Een huzarenstukje voor iemand die 9 jaren geleden te horen kreeg dat ze stadium 4 darmkanker had. Een jaar geleden zou ze nooit gedacht hebben om op zondag 28 april één van de 40.000 lopers te zijn. Nu ze de goesting te pakken heeft, heeft ze zich ook maar ingeschreven voor de marathon van Berlijn in het najaar! Ik weet niet wat haar lijfspreuk is, maar met “nothing is impossible” kom je zeker dicht in de buurt. Onze Bruno Mettepenningen loopt niet alleen opnieuw zijn 10 miles -met de conditie van het Boksgala nog in de benen moet dat lukken- maar zorgt er ook voor dat alles “aan onze tent” in goede banen wordt geleid. Het wordt weer een gezellige boel!

Antwerps schepen Ludo Van Campenhout, die ook al woelige waters doorzwommen heeft, komt eveneens ons team vervoegen. Hij is één van de 5 schepenen van de Stad Antwerpen die aan de start zal verschijnen van het grootste loopevent in België. Burgemeester Bart De Wever doet voor de derde maal mee aan de marathon! Zijn echtgenote voor de eerste keer! Dat zijn dus 84,390 km die hen te wachten staan. We wensen hen samen met de 2998 andere marathonlopers veel succes!

De ‘sportieve’ kers op onze taart komt van één van de grootste “enfant terrible’s” die de Belgische tennissport gekend heeft. Dat hij ondertussen ook uitstekend kan golfen, hebben we met eigen ogen kunnen bewonderen. Maar ‘X-man’ Xavier Malisse heeft dit jaar zijn zinnen gezet op de AG Antwerp 10 Miles. Hij heeft daar zijn bijzondere reden voor, die hij later wellicht zal vertellen. Wij hebben hem ondertussen leren kennen als een bijzonder fijne kerel, iemand met een zachte inborst, maar vooral iemand met een gouden hart! Trots dat hij ons team ook komt vervoegen. Hij heeft een scherpe tijd voor ogen, benieuwd of hij in zijn opzet slaagt.

Voor ons kan de AG Antwerp 10 Miles & Marathon al niet meer stuk! Dat heeft natuurlijk allemaal te maken met het feit dat we dit jaar het unieke goede doel zijn. Reeds méér dan 6000 deelnemers hebben het “event-loopshirt” besteld! Dat levert ons niet alleen een fantastisch bedrag op, onze grote boodschap “Doe De Test” zal prominenter dan ooit aanwezig zijn! Daarvoor zijn we iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft van harte dankbaar voor. Een extra woord van dank voor toporganisator Golazo (wat een fijne samenwerking!) en onze ‘partner’ AG Insurance (idem :-) )!! Hier past zeker #samensterkerdanooit !

Voor diegenen die zich in ons team ingeschreven hebben, wacht er nog een (hopelijk) leuke verrassing. Onze afdeling “mode” heeft speciaal voor deze “AG Antwerp 10 Miles & Marathon” een uniek en exclusief loopshirt ontworpen. We hopen dat het later onder de rubriek “hebbedingetjes” terug te vinden is! Benieuwd wat jullie ervan zullen vinden. Je mag het altijd aan ondergetekende laten weten. Ik bezorg het wel aan de verantwoordelijke van onze “mode”-afdeling. Ik ken hem vrij goed! :-)

(*) Shitty Friend – “Dirk” – Blauwe Apotheek – Boksgala – Blauwe St. Romboutskathedraal – Juwelen in de ZOO – 17 lezingen in binnen- en buitenland (o.a. Amsterdam en Rome)

Tot blogs, en… #DoeDeTest!

Luc Colemont 

  • Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje *

Kom in actie

Start een actie of doneer! start een actie of doneer
AG Insurance - bedrijven stoppen darmkanker

Esperity®

Op Esperity® kun je steun vinden bij lotgenoten en mantelzorgers, je ervaringen delen en je gezondheidsstatus opvolgen. Daarnaast kun je een overzicht vinden van klinische studies in je omgeving. Klik hier om te registreren en kom in contact met lotgenoten.

© 2018 VZW Stop Darmkanker - Ondernemingsnummer: 0847.289.456 - ING BE67 3631 0165 1087 - Website geschonken door Edge.be uit Antwerpen.

User Login