Het wordt spannend…ook voor ons!

Het aftellen is nu echt begonnen. Maart nadert met rasse schreden. Voor wie het nog niet wist: maart is de Internationale darmkankermaand. We krijgen 31 dagen lang de kans om een extra tandje bij te steken. De sluipmoordenaar die darmkanker heet, blijft jammer genoeg elke dag van het jaar onvermoeibaar toeslaan. Het afgelopen jaar vond hij zelfs een bondgenoot in een Chinees virus. Wie durfde dat begin 2020 denken?

We deden de afgelopen maanden ons uiterste best om het hem zo moeilijk mogelijk te maken. Geen eenvoudige opdracht. Maar iemand die elke dag in België 23 slachtoffers maakt en verantwoordelijk is voor 10 begrafenissen per dag moet nog harder aangepakt worden. Hiervoor hebben we ook jullie steun nodig! Er is nog zoveel leed te vermijden, er is nog zoveel geluk te rapen, dat we elke kans moeten aangrijpen om dit te doen.

Ook dit jaar hebben we verschillende wapens in stelling gebracht om extra aandacht voor de “silent killer” te vragen. Extra aandacht om erop te wijzen dat preventie geen toverwoord is. Extra aandacht om darmkanker een halt toe te roepen.

We kunnen je nu al verklappen dat één van onze pijlen op de Wetstraat gericht is. We doen niet aan politiek, maar we kunnen de politiek wel aan ons doen denken. Details maken we nog niet bekend. Kwestie van het spannend te houden! We zijn blij dat sleutelfiguren onze strijd willen vervoegen.

Net als vele andere organisaties heeft het C-virus ons ook getroffen, letterlijk en figuurlijk. We zijn niet bij de pakken blijven zitten. We hebben zo snel mogelijk onze strategie aangepast en zijn ‘kennis blijven delen’.  Tijdens de talrijke webinars, FacebookLives, podcast episodes, social media posts, interviews, etc.. bleven we hameren op onze grote boodschap: “Doe.De.Test”. De reacties waren unaniem positief. We stellen vast dat onze inspanningen -gelukkig- meer dan ooit vruchten afwerpen.

“Koken kost geld” is een gekend gezegde. En ja, wij willen voor nog meer volk koken. Daar zijn natuurlijk middelen voor nodig. Middelen die we hopen op te halen met onze nieuwe campagne voor Jan en alleman! Op 1 maart kom je te weten wie het boegbeeld wordt!  Hij of zij zal ons de volgende weken en maanden vervoegen in de strijd voor een wereld zonder darmkanker! Hij of zij rekent op jullie steun!

Nu moet je nog even wachten!

Via onze nieuwsbrief weet jij als eerste wie hij of zij is!

En via Twitter, Facebook & Instagram krijg je ook steeds het allerlaatste campagnenieuws.

Tot blogs,

Luc Colemont   

Gelijkaardige posts

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Meld je aan voor tips over omgaan met darmkanker, nieuws en acties van Stop Darmkanker per e-mail.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.