Nu 2016 op zijn einde loopt duiken overal de klassieke jaaroverzichten op. Een jaar dat ongetwijfeld om diverse redenen in vele geschiedenisboeken zal terecht komen. Voor onze vzw Stop Darmkanker was 2016 een bijzonder jaar en voor ons is de balans gelukkig positief.

We gaan ons uiterste best doen om ook van 2017 een boeiend en positief verhaal te maken. “Nothing is impossible” en “Kennis delen kan levens redden” blijven ook volgend jaar onze motto’s. Ons team groeit, zocht en vond de versterking die we nodig hebben. Méér armslag, letterlijk en figuurlijk, en méér middelen, daar willen we zelf voor zorgen. Als je een tegenstander hebt die darmkanker heet, kan je immers niet genoeg middelen hebben om die te bestrijden, elke dag van de week, elk uur van de dag, jaar in, jaar uit. De weg naar een wereld zonder darmkanker is immers nog lang!

Voor één jaaroverzicht maak ik graag een uitzondering! Het eigenzinnige “BANG!”-elijke jaaroverzicht van Ivan De Vadder en zijn kompanen Karl Meersman en Jan De Smet. Een unieke combinatie van woord, beeld en geluid! Op zondag 12 februari treden zij in Antwerpen op ten voordele van onze vzw. Een voorstelling die je echt niet mag missen. Ik gebruik niet vaak “must see”, maar hier is het alleszins op zijn plaats. Ik had het voorrecht om op de première in Gent aanwezig te zijn. Ik hoop dat we velen van jullie mogen verwelkomen op de finissage van “BANG!” bij Thomas More op “campus National”, waar we met onze vzw nu al een jaar gehuisvest zijn. Al kaarten besteld?

En laat mij nog een uitzondering maken. Ik “promoot” niet vaak TV-programma’s of deelnemers aan wedstrijden. Maar voor “Air Elegance”, één van de finalisten van “Belgium’s Got Talent” doe ik dat met plezier. Pure schoonheid, pure emotie en pure kunst die een extra stem van jullie verdient! Pauline en Oona lijken zo weggelopen uit Cirque du Soleil, maar het zijn gewoon meisjes van bij ons. Meisjes die een droom koesteren… Een eigen “Aerial Acrobatics School”. Het zou uniek in België zijn. Ook hier zeg ik “Nothing is impossible…”

Dat zij op 23 maart a.s. gratis optreden op ons 1ste Stop Darmkanker-benefiet Gala is géén #breakingnews, het is gewoon een supersympathiek gebaar van hen. Een beslissing die zij  reeds enkele maanden geleden genomen hadden.

Nu vrijdagavond is het de grote finale, vergeet niet op hen te stemmen!

En ‘last but not least’, laat mij jullie in naam van onze vzw Stop Darmkanker ook een veilig jaareinde en vooral een boeiend en gezond 2017 wensen!

Tot blogs,

Luc Colemont 

blog-darmkanker-lc

 

 

  • Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje *

AG Insurance - bedrijven stoppen darmkanker

Kom in actie

Start een actie of doneer! start een actie of doneer

Doe een gift

Red een leven. Het kan in 1 minuut!

#GeefOmJeDarm

Esperity®

Op Esperity® kun je steun vinden bij lotgenoten en mantelzorgers, je ervaringen delen en je gezondheidsstatus opvolgen. Daarnaast kun je een overzicht vinden van klinische studies in je omgeving. Klik hier om te registreren en kom in contact met lotgenoten.

© 2018 VZW Stop Darmkanker - Ondernemingsnummer: 0847.289.456 - ING BE67 3631 0165 1087 - Website geschonken door Edge.be uit Antwerpen.

User Login