Uiteraard kan je vechten tegen darmkanker. Elke dag krijgen 23 Belgen de diagnose darmkanker. Zij moeten het vaak onverwachts en ongevraagd opnemen tegen een gigantische vijand.

Maar kan je ook vechten tegen darmkanker zonder dat je zelf darmkanker hebt?

Ik doe sinds januari, met meer dan 20 geëngageerde mensen mee aan het project #boardroomboxing.  Allemaal hebben we een reden om mee te doen. Allemaal hebben we een reden om ’s morgens om 5u op te staan om ons klaar te maken voor alweer een pittige training. De voorbereiding vraagt letterlijk bloed, zweet en tranen. Ik had het nooit verwacht maar boksen is echt een moeilijke sport die zowel fysiek als mentaal veel van je vraagt.  

De baseline van Boardroom Boxing is ‘beat the cancer, raise the funds’!  Perfect gekozen want het zijn net die fondsen die we nodig hebben om darmkanker te verslaan. 
De vzw Stop Darmkanker is een actiegroep. We voeren het hele jaar door campagne want darmkanker slaat elke dag genadeloos toe. Darmkanker moet elke dag bestreden worden.

We krijgen geen enkele overheidssubsidie en zijn dus volledig afhankelijk van giften van mensen, sponsoring van bedrijven en opbrengsten van events.  Gelukkig zijn er veel mensen die ons een warm hart toe dragen.

Daardoor kunnen we nog meer acties en nog meer campagnes uitvoeren.
Waarom? Omdat we iedereen willen overtuigen van het belang van het vroegtijdige opsporen van darmkanker. Met een poepsimpele stoelgangtest kan je zo veel leed vermijden. Onze baseline is niet voor niks ‘Doe.De.Test’.

Dus ja, ik geloof dat we samen kunnen vechten tegen darmkanker.  Maar dan heb ik wel jouw steun nodig. Doe een gift op mijn actiepagina of kom mij aanmoedigen op 22 maart tijdens mijn bokskamp. Tickets kan je hier bestellen. Het belooft een fantastische avond te worden waarin iedereen het beste van zichzelf zal geven.

En ik heb ook nog een persoonlijke reden om mee te doen. In 2014 stierf mijn mama aan kanker. Zij moest plots een gevecht aangaan met een tegenstander waar ze van in het begin van wist dat ze hem nooit kon verslaan. Nooit heeft ze gezaagd, nooit heeft ze geklaagd. Haar gevecht heeft uiteindelijk acht jaar geduurd.

Waarom zou ik bang zijn van drie rondes van twee minuten?

Bedankt voor je steun.

#samensterk

Bruno Mettepenningen – project manager Stop Darmkanker

Reacties (5)

 • Bert JOLIR

  13/02/2019 - 09:54

  Mijn volledige steun Bruno, proficiat!!!!

  Reply
 • Bert JOLIE

  13/02/2019 - 09:54

  Mijn volledige steun Bruno!!

  Reply
 • Bart Steyaert

  13/02/2019 - 13:28

  Geweldig wat je hier presteert Bruno. #eeuwigebewondering #samensterk
  En euh, ik kom, maar dat is maar een doekje voor het bloeden natuurlijk ;-)

  Reply
 • Jos Vermeulen

  25/02/2019 - 21:18

  Bokstegenstanders van mijn petekind Bruno: wees gewaarschuwd!! Bruno is een beresterke kerel. (in alle betekenissen!)

  Reply
 • Bart Lelie

  19/03/2019 - 10:59

  Veel succes Bruno!

  Reply
 • Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje *

Kom in actie

Start een actie of doneer! start een actie of doneer
AG Insurance - bedrijven stoppen darmkanker

Esperity®

Op Esperity® kun je steun vinden bij lotgenoten en mantelzorgers, je ervaringen delen en je gezondheidsstatus opvolgen. Daarnaast kun je een overzicht vinden van klinische studies in je omgeving. Klik hier om te registreren en kom in contact met lotgenoten.

© 2018 VZW Stop Darmkanker - Ondernemingsnummer: 0847.289.456 - ING BE67 3631 0165 1087 - Website geschonken door Edge.be uit Antwerpen.

User Login