#knoopdoetleven – jij doet toch ook mee?

Vandaag start in de Shopping Stadsfeestzaal in Antwerpen onze nieuwe campagne : #knoopdoetleven. Met een kleine herinnering, een eenvoudige knoop in een WC-rol, hebben we slechts één doel voor ogen: minder darmkanker. Eenvoudiger kan onze boodschap haast niet zijn. Daarom delen we ze ook graag uit. We willen met die “knoop” elkaar helpen herinneren aan het feit dat vroegtijdig opsporen van darmkanker 3 belangrijke gevolgen heeft:

minder sterfte door darmkanker

minder leed door darmkanker

minder kosten door darmkanker

Het goede nieuws is dat als darmkanker vroegtijdig opgespoord wordt, de kans op volledige genezing groter is dan 90%!. Er is echter nog steeds een groot probleem. Te weinig mensen zijn op de hoogte van dit goede nieuws. Te weinig mensen kennen de eenvoudige test die hiervoor gebruikt wordt. Te weinig mensen spreken met elkaar over de problematiek van darmkanker. Wist je dat er iedere dag 5 families in Vlaanderen een dierbare aan darmkanker verliezen?

Daarom deze actie om darmkanker opnieuw onder de aandacht te brengen. We hopen dat de media onze “grote boodschap” helpen verkondigen. Zij hebben hiervoor de wapens… Wapens die wij niet in de hand hebben.

Stop Darmkanker zou haar eigen DNA verloochenen als ze de strijd ook niet aangaat op sociale media. Daarvoor rekenen we op jullie steun, ons leger van Facebook-, Twitter- en Instagramvrienden. Het is deze keer echt niet moeilijk. Maak een knoop in je WC-rol, vereeuwig deze met je smartphone en deel hem met de hashtag #knoopdoetleven. De resultaten kan je hier bewonderen op onze website. By the way, vergeet er niet over te praten met je broer, zus, vader, moeder, grootvader, grootmoeder, zoon of dochter. Het kan veel ellende voorkomen!

Samen sterk tegen darmkanker!

van harte,

Luc Colemont

(Je kan ons ook altijd steunen via onze donatiepagina, alvast bedankt!)

IMG_7366

Gelijkaardige posts

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Meld je aan voor tips over omgaan met darmkanker, nieuws en acties van Stop Darmkanker per e-mail.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.