“39,7”

Dat is niet het participatiepercentage van het Vlaams bevolkingsonderzoek naar darmkanker, dat ligt (gelukkig) bijna 10% hoger. Het is (gelukkig) ook niet de koorts van één van onze patiënten. Het is wel het percentage dat gisterenavond op onze teller stond van het bedrag (5000 euro) dat we met de #GeefOmJeDarm-actie met de Dinobusters in 5000 minuten hoopten op te halen. We zijn er toch heel blij mee! En je kan natuurlijk nog altijd helpen!

Eerst en vooral bedankt aan Nand Smeyers die zijn toestemming gaf om deze foto (zijn “getuigenis”) bij deze blog te mogen gebruiken, nadat hij ze enkele weken terug op onze Facebook-pagina plaatste. Wij wensen hem allemaal een spoedig herstel!

In dit geval zegt één beeld duidelijk véél meer dan duizend woorden.

We danken natuurlijk iedereen van ganser harte die een bijdrage geleverd heeft om aan dit mooi bedrag te komen. We gaan dit met onze vzw zeker nuttig besteden.

Het is hopelijk niet de eindstand, wie weet kunnen we dat bedrag tegen het einde van de maand wel opgehaald hebben. We houden jullie zeker op de hoogte. Want één zaak is zeker, wij blijven met de vzw Stop Darmkanker actie voeren, het ganse jaar door. Informatie en voorlichting geven behoren tot onze kerntaken.

Om “campagne” te voeren is geld nodig, daar moeten we niet flauw over doen. Dromen van een wereld zonder darmkanker kost ook geld! Wij hebben niet de middelen om aan research of onderzoek te doen. Gelukkig wordt er op talrijke plaatsen in de wereld aan onderzoek gedaan. Wij voeren acties en campagnes om mensen meer bewust te maken over de mogelijkheden om darmkanker vroegtijdig op te sporen. Van dergelijke campagnes weten we dat ze op korte termijn ook resultaat opleveren.

En je weet nooit wat er vandaag nog allemaal kan gebeuren. Vanavond doe ik samen met de Dinobusters ons uiterste best om er opnieuw een goede lezing van te maken in Kortrijk.

Tot blogs,

Luc Colemont

Schermafbeelding 2015-05-06 om 21.14.16

Gelijkaardige posts

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Meld je aan voor tips over omgaan met darmkanker, nieuws en acties van Stop Darmkanker per e-mail.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.