Maart : 4x Ronde van Vlaanderen: in de apotheek, in het peloton, voor Dr. Luc Colemont en de “Reuzendarm”

Maart is de internationale darmkankermaand. Tijd om (nog) meer actie te voeren en tijd om (nog) méér informatie en voorlichting te geven over darmkanker. We hebben met onze vzw Stop Darmkanker dit jaar gekozen voor een zgn. 4-luikscampagne.

Eerst en vooral is er onze #blauweapotheek-campagne. Het blauwe lintje is het symbool voor de strijd tegen darmkanker. Via diverse apotheken in het Vlaamse land kan je voor 1 euro een blauw lintje kopen en op die manier ook onze vzw Stop Darmkanker steunen. Wij danken de apotheken, het VAN (Vlaams ApothekersNetwerk) en Fagron voor het organiseren van deze campagne. Het blauwe lintje verdient naar onze mening nog meer aandacht en met hen hebben wij de geschikte partners gevonden om dit te realiseren. Er zijn op dit ogenblik reeds méér dan 200 apotheken waar je lintjes kan verkrijgen.

Dankzij het nieuwe wielerteam van Nick Nuyens kunnen we tijdens de voorjaarsklassiekers ook actie voeren in het wielerpeloton. De “Snipers” van de Veranda’s Willems-Crelan ploeg dragen niet alleen een blauw lintje maar hebben ook onze naam “Stop Darmkanker” en het blauwe lintje op de meest geschikte plaats van hun wieleruitrusting staan… het achterwerk. Bij de voorbeschouwing van Kuurne-Brussel-Kuurne gaf Nick Nuyens tekst en uitleg bij het hoe en waarom van deze campagne.

Ik ga tijdens de maand maart ook nog een extra tandje bijsteken. Ik zal tussen 1 en 31 maart op 20 verschillende plaatsen in Vlaanderen optreden met mijn lezing “Waarom campagne voeren tegen darmkanker?”. Voor het algemene publiek, voor bedrijven, voor service clubs, voor scholen, etc. Het overzicht van de voordrachten vind je terug op onze website. Het hadden er nog twee of drie meer kunnen zijn. Maar ik hoop dat jullie het niet erg vinden dat ik voor mijn 60ste verjaardag op 9 maart even een kleine rustpauze inbouw. Dat ben ik mijn lieve echtgenote Antonella wel verschuldigd 🙂

Onze “Reuzendarm” gaat ook erg drukke weken tegemoet! Hij zal op verschillende plaatsen in Vlaanderen en Wallonië letterlijk en figuurlijk open staan voor het grote publiek. Onder de deskundige leiding van Marleen Wauters kan je kennis maken met een orgaan waar we extra zorg moeten voor dragen! Hier vind je een overzicht van al de plaatsen waar je “door den darm” kan lopen!

Het is duidelijk, we blijven actie voeren, we hebben slechts één doel voor ogen : minder darmkanker, minder leed en minder kosten!

Je kan ons ook altijd steunen. Ook een kleine bijdrage kan grote gevolgen hebben! Alvast dank!

#samensterkerdanooit

Tot blogs,

Luc Colemont 

Actie darmkanker maand Maart

 

 

 

 

 

 

Gelijkaardige posts

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Meld je aan voor tips over omgaan met darmkanker, nieuws en acties van Stop Darmkanker per e-mail.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.