Paaseitjes en darmkanker

Deze “Stopdarmkanker”-actie is zoals jullie ondertussen wellicht weten het resultaat van de samenwerking tussen drie generaties, waarbij vooral de jongste generatie het harde werk levert ! Dat de allerjongsten van deze jonge generatie ook tot heel mooie dingen in staat zijn heb ik gisteren zelf kunnen ervaren.

Wanneer er zondagmorgen om 9.30 bij je aangebeld wordt, heb je meestal geen idee wie er voor de deur staat, tenzij je met familie of vrienden iets afgesproken hebt. Gisteren bleken het twee jonge scoutsmeisjes te zijn die paaseitjes kwamen verkopen. Ik schat ze tussen de 10 en de 12 jaar oud. Onschuldiger kan eigenlijk niet. Ik had dan ook geen enkele moeite om de twee zakjes die ze me aanboden te kopen. Ze vroegen twee Euro voor één zakje. Een briefje van 5 Euro deed de rest, het wisselgeld was voor de goede zaak. Ik vroeg hen of ze toevallig ook op Facebook waren en na enige aarzeling gaven ze schuchter toe dat ze dat wel kenden. Ik zag dat ze wat twijfelden en eigenlijk hadden ze gelijk.. Zij hadden immers aangebeld bij een wildvreemde persoon. Ik gaf hen een kaartje van onze actie en vroeg om “fan” te worden van onze Stopdarmkanker-site op Facebook. Als ze mij dan ook nog een mailtje stuurden wist ik wanneer ze dat gedaan hadden.… Kwestie van hun reactiesnelheid op één of andere manier te kunnen meten….

‘s Namiddags had ik afgesproken met Paul Ambach (Boogie Boy) die enthousiast op ons voorstel reageerde om een “Together strong against colon cancer” lied te schrijven. Heel aangename babbel met hem en zijn echtgenote die voor lekkere koffie zorgde. “Muziek is als een beta-blocker voor mij” zei Paul. Mooie uitspraak die ik niet snel zal vergeten. Toen ik in de vooravond terug thuis kwam, zag ik in de brievenbus twee kleine geruiten blocnote briefjes liggen. Het ene leek iets meer opgevouwen te zijn dan het andere.

Ik las het met aandacht en werd stil…heel stil… wat een mooi gebaar !  De meisjes hadden me geen mail gestuurd maar nog een echt briefje. Ze waren wellicht in de loop van de namiddag terug aan mijn voordeur geweest toen ik niet thuis was.  Ze schonken het geld -zij noemden het “de fooi”– terug aan onze actie ! Hun scoutsleiders en zijzelf moeten ongetwijfeld een gouden hart hebben en daarvoor willen wij hen belonen. Onze eerste “sponsor-inkomsten” (5 Euro) , die keurig opgevouwen waren in het mini-envelopje, schenken wij graag terug aan hun goed doel en wat ons betreft mag het zelfs wat meer zijn ! Zij weten misschien niet helemaal juist wat darmkanker wil zeggen en kan betekenen, maar hun gebaar verdient een dikke proficiat ! Ik hoop dat Fien en Sena ons berichtje via, via te lezen krijgen want zij hebben nog iets te goed… Wij hebben geen centen, maar Theo Vaes van ABC heeft voor zijn klanten nog wat chocolade eitjes nodig voor Pasen ! Hij bracht de drie generaties samen en wil graag de allerjongsten extra danken (LC)

Eitjes

Gelijkaardige posts

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Meld je aan voor tips over omgaan met darmkanker, nieuws en acties van Stop Darmkanker per e-mail.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.