Terug naar school…

De eerste schoolweek zit er alweer op. De boeken zijn gekaft, de juffen en de meesters kennen hun uurrooster en de nieuwe vriendjes en vriendinnetjes zijn al toegevoegd aan de diverse WhatsApp groepjes.

Wij hebben deze keer ook een beetje “nieuw schooljaar” gevoel. Na iets meer dan tweeënhalf jaar zijn we verhuisd! Van het ‘winkeltje’ op de Thomas More Hogeschool in de Kronenburgstraat naar een héél rustig plekje in het hartje van Antwerpen, letterlijk in de schaduw van de kathedraal. Het is nog wat wennen aan de beiaard, maar dat is heerlijk achtergrondgeluid. Wie ons wil komen opzoeken, geeft ons gerust een seintje. De koffie staat klaar.

We hebben deze zomer flink doorgewerkt. Het was nodig, want er kondigt zich een heel druk najaar aan. Binnen twee weken starten we met een nieuwe campagne. Iets heel nieuws, met dank aan het team van LDV United! Benieuwd wat jullie ervan zullen vinden.

Eind oktober lanceren we officieel ons nieuw boek “Helden met darmkanker”. Op onze website vind je er alle informatie over en kan je het boek nu al bestellen. We zijn erg blij dat er in voorverkoop reeds méér dan 1000 boeken besteld zijn! Kennis delen van ‘ervaringsdeskundigen’, van bekende en onbekende Vlamingen, straffe verhalen van straffe mensen.

Op 24 november zijn jullie allemaal welkom op het congres in Gent “Kanker, van onderzoek tot hoop”. Een congres dat open staat voor het brede publiek en waar de verschillende sprekers in mensentaal vertellen wat we in de toekomst mogen verwachten op het gebied van diagnose en behandeling. Via deze link kan je het hele programma bekijken èn ook nu al je kaarten bestellen. Wie weet ontmoeten we elkaar in Gent!

Enkele dagen later lanceren we alweer een andere campagne, ditmaal samen met een andere organisatie. We gaan voorlopig nog niet te veel van onze geheimen prijsgeven, maar ook dat wordt iets speciaal èn mooi!

Natuurlijk zijn we dit jaar opnieuw geregistreerd voor de “Warmste Week”. Benieuwd welke acties jullie dit jaar in elkaar zullen steken. Dankzij jullie steun kunnen we nog een extra tandje bijsteken in de strijd tegen darmkanker. Een strijd die nog lang niet gestreden is.

Ons “Gladiolen”-project zit ook in zijn eindfase. Veel gaan we er nog niet over vertellen. Ik kan jullie wel garanderen dat het héél mooi wordt! Een uniek project waar we heel trots op zijn, en dat ook internationale ambities heeft.

Ondertussen blijft onze Reuzendarm in alle richtingen het land doorkruisen en is mijn “lezingen”-agenda erg goed gevuld. Ook dit jaar zullen het er opnieuw ruim méér dan 120 zijn. Informatie en voorlichting geven over een problematiek waar 1 op 20 ooit mee geconfronteerd wordt blijven de belangrijkste doelstellingen van onze vzw!

#samensterk!

Tot blogs,

Luc Colemont Volg @LucColemont

Gelijkaardige posts

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Meld je aan voor tips over omgaan met darmkanker, nieuws en acties van Stop Darmkanker per e-mail.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.