2010 Thema “Een wereld zonder darmkanker”

– Website met 7 “kanalen”  Onder impuls van de jongens van Lonely Alien, nog allen druk bezig met hun studies, werd einde februari in enkele dagen tijd een website ontwikkeld. Er werd van bij aanvang vooral aandacht besteed aan de sociale media. Vanaf de eerste dag waren er 7 “kanalen”. Op de “zender” Stopdarmkanker kon je 7 kanalen “ontvangen” : www / Facebook / Twiiter / Vimeo / YouTube / Flickr / LinkedIn / Posterous. Alle kanalen gaven op diverse manieren informatie en voorlichting over darmkanker. Het werd de start van een waar “cyber-offensief” tegen darmkanker, waar ook op TV interesse voor was.

– 5-sterren campagne Maart  Een Fata-Morgana-achtige competitie tijdens onze eerste campagnemaand zorgde voor heelwat animo. Voor een geslaagde campagne moesten 5 sterren bereikt worden

1. Op onze Facebook site 1800 “fans” verzamelen op één maand tijd. In Vlaanderen sterven jaarlijks 1800 mensen aan darmkanker….

2. Twee online-artikels hebben over hun actie. Het werden er uiteindelijk véél meer en ook in de “gewone” geschreven pers verschenen talrijke artikels en foto’s over de “cyberwar” van de Lonely Aliens.

3. Drie internationaal bekende VIP’s moesten medewerken verlenen aan hun actie. Met “Music was my first love”-zanger John Miles, internationaal bekende Vlamingen als Boogie Boy en Erik Van Looy was hun doel bereikt. We deden erg ons best om Lance Armstrong en Jacques Rogge te “strikken” maar dat lukte net niet…

4. Dr. Luc Colemont moest 44 opéénvolgende dagen een stukje (=blog) op onze website schrijven. Géén eenvoudige opdracht met een normale drukke dagtaak, een verblijf in het buitenland en Paasverlof als tegenstanders, maar ook die opdracht werd succesvol volbracht.

5. Vijf BV’s inschakelen voor een “Awareness”-clipje tegen darmkanker te maken. En het werden er véééél meer, zie hier maar even.

– Campagnelied  Op 25 april 2010 werd in de ATV-studio’s ons campagnelied live uitgezonden ! Op tekst van Guillaume Van der Stighelen en muziek van Jean-Bosco Safari zongen Paul Ambach (Boogie Boy), Lisa Del Bo, Gène Bervoets, Jean-Bosco Safari en Wim Soutaer belangeloss dit mooi up-tempo nummer ! Hier een kort stukje…

– Op het einde van de maand maart hielden we samen met politica Frieda Brepoels een geslaagde interventie tijdens een bijeenkomst van een launch-meeting over darmkanker in de Europese Commissie in Brussel. Een tussenkomst die zeker niet onopgemerkt voorbij gegaan is…

– Michael, toen 18 jaar, kwam op Paasdag in de studios van ATV meer uitleg geven.

Enquete  Na afloop van de campagne werd via de website een enquète gehouden met een 25-tal vragen. Deze werd door 450 mensen volledig ingevuld. De gegevens werden allemaal keurig verwerkt door Luc Perneel -ondertussen jammer genoeg reeds overleden aan darmkanker- en zijn echtgenote Wanda D’Hanis. De resultaten werden begin september 2010 ook officieel voorgesteld op het kabinet van Volksgezondheid van de Vlaamse Overheid in Brussel.

– Boekje “Een wereld zonder darmkanker”  De teksten van de 44 blogs werden allemaal samen gebundeld. Aan “12 Wijzen”, 6 mannen, 6 vrouwen, 6 artsen en 6 niet-artsen werd gevraagd om ieder een eigen bijdrage te leveren. Tijdens de zomervakantie werd het volledige boekje door de Lonely Aliens in elkaar gestoken tot een kant-en druk-klare PDF. UItgeverij Luster en drukkerij NewGoff deden de rest. Het boekje (99 pag.) was net klaar voor de Boekenbeurs in Antwerpen. Inmiddels werden 25.000 exemplaren gratis verspreid in Vlaanderen. Alle huisartsen kregen een exemplaar toegestuurd met hun Artesnkrant. Dankzij de steun van hoofdzakelijk partners uit de farmaceutische wereld konden de drukkosten worden betaald. Ons boekje kan ook volledig worden gedownload op onze website.

Gelijkaardige posts

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Meld je aan voor tips over omgaan met darmkanker, nieuws en acties van Stop Darmkanker per e-mail.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.