Eind 2008 werd ik geconfronteerd met een verkoudheid die maar niet echt wou voorbij gaan, was nogal moe, had regelmatig koorts en was afgevallen.
Maar ja, er was dan ook wat stress op professioneel vlak, als freelance IT-er midden in een migratie- en saneringsopdracht en het was winter.

Het zal dus wel iets te maken hebben met het werk en de winter zeker, misschien een opkomende griep?” denk je bij jezelf.

Eind januari 2009 dan toch maar eens naar de huisarts gegaan omdat ik ook een kneuzend gevoel had aan de onderkant van mijn rechter ribbenkast.
De andere klachten bleven ook aanhouden. Het was al een tijdje geleden dat de huisarts me gezien had, dus ook maar even het bloed laten onderzoeken.  Ik liet ook op maandag ook een echografie uitvoeren in het Diagnosecenter. Donderdag kreeg ik de diagnose in het ziekenhuis van Overpelt te horen. Op verzoek van de huisarts bij een maag-darmspecialist.

Niet zo’n goed nieuws: u hebt darmkanker ter hoogte van het sigmoïd ! Niet opereerbaar doordat er een zware uitzaaiïng naar de lever toe is en die verspreid zit, vandaar dat gevoel onderaan de ribbenkast

Diezelfde dag ben ik nog in het UZ Leuven verzeild geraakt en daar kreeg ik van oa. Prof. Van Cutsem te horen:

Als we niets doen …de zomer. Maar dat is NIET de bedoeling hé !! Als we zo vlug mogelijk kunnen starten met een chemotherapie, kunnen we het nog afremmen!”

‘s Anderdaags terug naar UZ Leuven voor het plaatsen van een porth-a-cath. Alles ging toen ineens snel: de dinsdag nadien al de eerste chemo in Leuven ! Vanaf de 2de chemo-behandeling kon ik terecht in het ziekenhuis te Overpelt.

In het begin lag de communicatie rond het onderwerp kanker in het gezin nogal moeilijk: vooral voor mijn echtgenote, die zelf in de zorgsector staat en als dusdanig zelf regelmatig geconfronteerd wordt met sterfte. Ze begreep niet goed hoe ik er zo rationeel mee kon omgaan. Voor mezelf was het niet echt zo’n grote klap want in 2007 was mijn vader gestorven aan maagkanker. Pech, Shit happens ! (uiteindelijk heb ik toch ook al veel geluk gehad door dagelijks gedurende 11 jaar het verkeer te trotseren, Overpelt – Brusselse regio) Er was dus mogelijk een erfelijke link maar daar had de behandelend arts mij toen niet op gewezen ! En dus ook geen preventief onderzoek aangeraden !

Mijn reactie was dat ik niet wist hoe ik over pakweg 6 maanden zou gaan reageren, daar had ik niet genoeg informatie over, kon dat niet inschatten. Mijn behandelend arts ook niet, al gaf men mij na 6 maanden chemotherapie nog 1 à 2 jaar. Zodoende moest ik er als dusdanig naar toe gaan reageren, denken, voelen… leven. Misschien zou dat op termijn wel wijzigen maar dat kon ik op dat ogenblik nog niet weten en kon er dan ook geen rekening mee houden.

De evolutie in mentaliteit bij de artsen valt zeer zeker toe te juichen ! Een iets oudere arts heeft meer kans op problemen bij het overbrengen van een negatieve boodschap dan de nieuwere generatie. In dit kader wil ik toch even mijn expliciete waardering uiten tov Dr De Vleeschouwer (Mariaziekenhuis Noord-Limburg Overpelt). Het moet “klikken” met je behandelend arts, als dat er niet is, kan je beter iemand anders vragen of zoeken.  Je legt uiteindelijk je vertrouwen in handen van de arts en zijn/haar team !

Ondertussen had ik een regeling getroffen met m’n toenmalige nieuwe opdrachtgever/klant. Ik kon gewoon blijven doorwerken en mocht om de 2 weken 1 dag (vrijdag) afwezig zijn voor de toediening van mijn chemo. Op die manier kon het 5FU-pompje de zondag afgekoppeld worden door de thuisverpleging en kon ik maandag terug aan het werk. Na 6 maanden zijn we ook nog eens verhuisd. Dat stond los van de ziekte maar uiteindelijk kruipt daar ook nogal wat tijd en energie in. Al bij al levert het voor niemand wat positiefs op om in een hoekje te gaan zitten janken, zeuren en treuren. Het helpt je niet vooruit, het is niet goed voor jezelf maar zeker ook niet voor je omgeving ! Op vragen als “waarom ik” krijg je toch geen antwoord. Voor mij ging/gaat het leven gewoon verder, ‘t leven is zoal gek genoeg ! Er zijn mensen die bij dergelijke tegenslagen zich op alcohol storten, religieuzer worden, zich afzonderen, depressief worden … Ik besloot een virtueel contract (freelancers toch hé) af te sluiten met m’n “tumormannetjes” :

Kijk jullie hebben mij nodig, als gastlichaam. Als jullie het te bont maken, plegen jullie dus eigenlijk zelfmoord. Dus, maak het niet te bont, dan kunnen jullie nog langer profiteren van mij en kan ik ook nog een tijdje verder…iedereen blij”.

Niemand heeft tot hiertoe contractbreuk gepleegd.

Een 2-tal jaren later kreeg ik toch een licht emotionele inzinking. Met had eerder gezegd “1 à 2 jaar” en ik dacht dat het aftakelen in welke zin ook, wel
stilaan zou gaan beginnen. Ik begon dan ook regelingen te nemen, verkocht de bvba, wou dat de administratieve molen afgerond was. Die mocht zeker niet op de nek van mijn echtgenote terecht komen. Ik ging aan de mutualiteit (“in ziekenkas”) en kwam dus thuis te zitten. Maar uiteindelijk veranderde er lichamelijk nog niet echt veel. Er zijn natuurlijk altijd wel dissidente, agressieve tumormannetjes die zich niet echt goed weten te beheersen. Dan is een therapiewijziging nodig om ze terug aan het “contract” te herinneren.
 
Ondertussen zijn we deze maand 5 jaar verder en heb al bijna alles gehad: Folfri, Avastin, Folfox, SIRS. Sinds eind vorig jaar krijg ik Regorafenib (Stivarga), de laatste 2 behandelingen vanuit UZ Leuven. Door de Regorafenib ben ik wel wat vlugger moe en heb ik vanaf de derde maand last van diarree. Maar ik kan  echt niet klagen, er zijn mensen die terecht wel redenen hebben tot klagen bij hun therapie.  Het zou onterecht zijn t.o.v. hen moest ik dat ook doen. 
Ik heb niet de nadelen van een operatie, al of niet met stoma. Mensen die toch geopereerd zijn moeten ook nog chemo hebben en krijgen uiteindelijk ook niet per definitie garantie op een verder kanker-vrij leven. Soms heb ik echter wel het idee dat men op termijn de neiging heeft te handelen zoals van je verwacht wordt qua beleving: het is normaal dat je moe en lusteloos bent, dus je wordt dat dan ook bv.
 
Heb vorig jaar terug een aantal maanden deeltijds gewerkt (meer mag men niet werken als “invalide” aan de mutualiteit). Ik ben nu terug op zoek naar een deeltijdse job. Uiteraard hebben we geen glazen bol maar had ik 3 jaar geleden geweten wat ik nu weet en voel, was ik toch wat langer blijven doorwerken. Maar ja. Alhoewel ik ondertussen 3 jaar niet meer fulltime werk, heb ik nog niet echt het gevoel gehad dat ik mij verveel. Er is altijd wel iets waar ik me kan op gooien. Eind vorig jaar heb ik nog een cursus “moreel consulent” gevolgd, om mensen in het lokaal ziekenhuis bij te staan. Maar hiervoor ben ik niet weerhouden juist omwille van mijn ziektebeeld… Het was de eerste keer dat ik hiermee geconfronteerd werd. Ik kon het niet laten en heb de zaak ondertussen aanhangig gemaakt bij het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding. Men mag immers geen beoordeling uitspreken op basis van ziekte. Ik ben mij heel terdege bewust van de deontologische valkuilen. Maar ik weet anderzijds dat het naar empathie toe, wel een voordeel kan zijn, zonder dat men zijn eigen situatie projecteert. Dat heb ik ondertussen ook wel geleerd: al is de diagnose hetzelfde, het is nooit hetzelfde, enkel gelijkaardig ! Het is voor iedereen verschillend, zowel lichamelijk als geestelijk ! Elk geval is uniek, elke mens is uniek !!
 
Neen, ik ben niet per definitie optimistisch maar daarentegen heel realistisch. Wie zegt dat ik uiteindelijk sterf aan mijn ziekte en niet aan bv. een auto-ongeval, hartaanval …? 5 jaar geleden zei men mij dat mijn 5-jaar-overlevingskans 5% was en zie, ondertussen zijn we 5 jaar verder. 5% is niet veel maar hadden we maar 5% winstkans bij de Lotto !

Neen, ondertussen heb ik de idee dat het natuurlijk wel shit is dat men kanker heeft maar iedereen sterft, in dit geval misschien enkel wat vroeger. Ik moet wel zeggen dat ik soms denk:

hoe lang gaat dit nog duren?” en “hoe gaat het eindigen?” Zal ik de kracht hebben om er zelf over te beslissen?”

VERVOLG OP 14 JUNI 2014

Even meegeven dat ik dus na bijna 5,5 jaar de strijd verloren heb (voorlopig echter toch nog steeds niet) en ben “uitbehandeld”
verklaard, opgegeven dus door de medische wereld. Een mededeling als deze zat er natuurlijk al langer aan te komen.
De Regorafenib-kuur bleek ook niet afdoende meer te werken en na de uitzaaiïngen op de lever (van bij de diagnose, stadium IV), nu ook voor ‘t eerst op de longen.
 
Ondertussen ben ik bijna 2 maanden therapieloos maar de levenskwaliteit is er echter wel op verbeterd. Voorlopig voel ik lichamelijk nog niets meer of minder. For the time being, ben ik ook sedert mei terug deeltijds aan het werk, we zien wel! (niettegenstaande de geweldige administratieve
molen en de demotiverende overheidsvisie! )
 
De countdown is dus nog nooit zo’n realiteit geweest maar ik weet nog steeds het “nul-punt” niet ! :-(
Al ben ik ondertussen wel begonnen met een “afscheidstournee” tov de mensen die me dierbaar zijn en wat voor me betekenen of betekend hebben. Daar hoort ook “Stopdarmkanker” bij !!
 
De “tumormannetjes” plegen dus algehele contractbreuk ;-)

Groetjes, en misschien nog wel ‘ns tot binnenkort of wie weet, ultiem nog wel ‘ns op de volgende Dress in Blue? ;-) 

Uiteindelijk, zo makkelijk krijgen ze een Janssens niet klein want anders zouden er ook niet zoveel van zijn ! :-)

 
Eddy J. 51j.

Tags: , , , , , ,

Reacties (30)

 • Theresia

  26/01/2014 - 19:05

  Ik wens jou heel veel moed en wilskracht Eddy…ik heb net hetzelfde gehad…maar mij hebben ze kunnen opereren…gelukkig maar…de moed nooit opgeven….stevige knuffels…vanuit Limburg….Hasselt….<3

  Reply
 • linda vansteenkiste

  26/01/2014 - 19:08

  Een herkenbaar verhaal dat u met veel sereniteit kunt verwoorden en er zelfs mee kan leven!
  Ik hoop voor u dat de chemo goed aanslaat en dat het contract met de kankercellen nog behoorlijk lang mag standhouden! Naar het schijnt komt er een tijd dat kanker enkel nog een chronische ziekte wordt. Ik wens het u van harte toe. En heel mooi dat u voor lekenhelper gaat!!! Het siert uw hele persoonlijkheid! Nog veel sterkte en kracht, ook voor uw familie! Hartelijke groet, Linda

  Reply
 • Annemie

  26/01/2014 - 19:15

  Sterke man.
  Ik zit in een gelijkaardige situatie, mijn verhaal heb ik vorig jaar hier al gedaan. En toch ben ik onder de indruk van de kracht en positiviteit die uit je verhaal naar voor komt. Ik wens jou nog vele mooie jaren toe.
  groeten,
  Annemie

  Reply
 • Hilde

  26/01/2014 - 19:20

  Proficiat met je geweldig moedig, open en realistische houding! Dat is waarschijnlijk ook een van de redenen waarom je zoveel % van je tumormannetjes hebt kunnen bezweren! Ik hoop dat de mensen rondom je ook zo positief en realistisch zijn, zo kan het leven alleen maar rijker worden! Knap van je!

  Reply
 • Remi

  26/01/2014 - 19:21

  Mensen met darmkanker of enig welke andere kanker of ernstige ziekten, neem toch eens Cannabis(hennep)olie en voel en constateer hoe je lichaam de nodige kracht en goeie stoffen zal ontvangen om te herstellen/genezen, zelfs als je mij niet gelooft, neem dan toch eens proef, het heeft geen ENKEL nevenverschijnsel……zie via internet de verklaringen van Rick Simpson, Dr. Biochemicus Dennis Hill, Wernard Bruining en zo veel meer……….succes.
  Vriendelijke groeten
  Remi

  Reply
  • Nathalie

   02/08/2022 - 15:44

   Beste,

   Welke cannabis raad u aan bij kanker?
   Ik ben intussen al geopereerd en start binnenkort met de nabehandeling chemo folfox.
   Grtjs Nathalie

   Reply
 • mireille buysse

  26/01/2014 - 19:29

  Beste Eddy,
  Je verhaal raakt me…
  Mijn verhaal kan je hier ook terugvinden. Ik bewonder je positiviteit en je vechtlust. Positieve energie moet ons rechthouden, ook al is dit niet altijd evident.
  Ik wens je heel veel sterkte toe, de aanhouder wint ( zegt men toch altijd).
  Probeer ook zoveel mogelijk te genieten.
  Lieve groeten

  Mireille

  Reply
 • Rita

  26/01/2014 - 19:36

  Eddy

  Ik heb je verhaal met bewondering gelezen. Ik hoop dat je tumormannetjes de boodschap begrepen hebben en zich zo koest mogelijk houden. Ik wens je veel moed en blijvend realisme ( of optimisme) toe. Ik ben ervan overtuigd dat dit je zeker helpt om de situatie voor zover mogelijk draaglijk te maken.
  Mijn eigen moeder is 10 jaar geleden overleden aan darmkanker en was ook steeds heel optimistisch en ik ben er zeker van dat haar aanpak ervoor gezorgd heeft dat ze nog enkele mooie jaren heeft gehad ondanks de behandelingen.
  Ik wens je heel veel sterkte en nog heel veel mooie momenten samen met je gezin.
  Rita

  Reply
 • Lieve

  26/01/2014 - 19:40

  Beste Eddy ,
  Eerst en vooral wil ik je veel vechtlust en moed wensen , ik bewonder je aanpak en doorzettingsvermogen tegen deze vreselijke ziekte .
  Ik heb ook een broer verloren een naamgenoot van jou aan deze ziekte het was wel geen darmkanker maar gallever kanker ook hij was een vechter en wou niet opgeven ; maar je hebt niet te kiezen he als je moet gaan …. toch hoop ik dat jij overwint en blijf voor je duimen .
  Ik denk wel dat velen zich met jou getuigenis sterker en vastberadener gaan voelen en hopelijk ook zo postief de strijd aangaan ;
  Heel veel kracht en licht van boven en dat je jouw strijd wint .
  Lieve groeten

  Lieve

  Reply
 • De Voght Béa

  26/01/2014 - 20:10

  Ongelofelijk,zo moedig,sterk,optimistisch en wat een vechtlust..
  Heb er veel bewondering voor en denk dat het zeker uw levenskansen vergroot als je zo positief bent ingesteld,al zal je natuurlijk ook wel je verdrietige periodes hebben.
  Ik wens je alle mogelijke succes met de behandeling en steun en begrip van je gezin,familie en vrienden.
  Lieve groeten

  Reply
 • Schelkens Inge

  26/01/2014 - 20:20

  Hey neef,
  Je verhaal heeft me erg ontroerd!
  Door zo ver van elkaar te wonen (wat geen excuus is) elkaar een beetje uit het oog verloren.
  Laat die ‘tumormannetjes’ maar eens zien en voelen wie je bent!
  En dat je dan ook nog de kracht vind om andere een hart onder de riem te steken Amaai.
  Probeer je op te trekken aan de goei dagen, wat niet altijd makkelijk al zijn, maar weet dat er mensen zijn rond je!
  Van hier uit sturen we veel goei dagen en jaren, we denken aan je!
  Dikke knuffels van Inge Dany laura Bram

  Reply
 • Eddy J.

  26/01/2014 - 20:24

  Beste mensen,
  In eerste instantie DANK voor de steunbetuigingen maar ik wil hiermee heel graag een aantal dingen duidelijk maken (heel beknot in dit kader):
  1) Respect en Steun voor Dr Colemont en het ganse team van stopdarmkanker.be !!! Er wordt wat in beweging gezet !
  2) Screening is HEEL BELANGRIJK !
  3) Alhoewel kanker een fysieke ziekte is, speelt de “geest” een grote rol zonder dat deze de ziekte kan genezen.
  4) Blijf werken, actief zolang je kan. Je sociaal leven is een belangrijke factor in het verloop.
  5) Vertrouwen in je arts is essentieel. Doe NIET aan zelmedicatie ! Niet alles is te reduceren tot de ziekte.
  5) Re-integratie wordt NIET bevorderd of aangemoedigd, integendeel.
  6) Zoek een leidraad, handvat, wat die ook moge zijn ! Zolang die voor jou maar wat betekent !
  7) Wees noch te optimistisch (ontken niet) maar ook niet pessimistisch (life goes on !)
  8) Geloof in (de kracht van) jezelf
  9) Durf dingen in vraag stellen, je BLIJFT NOG EEN MENS ! (zie cursus Moreel Consulent waarbij ik niet geselecteerd ben omwille van mijn ziekte) Geef je niet zomaar gewonnen ! (Wie won er? David of Goliath)
  10) Stel voor jezelf een lijst op: wat maakt dit nu voor verschil voor mij tov het “normaal leven”
  11) Kruip niet in een hoekje of in jezelf !
  12) Stel jezelf geen vragen waar je geen antwoord op krijgt.
  13) En nog zoveel meer.
  Greetz, Eddy J.

  Reply
 • rudy

  26/01/2014 - 20:26

  he makker heb hetzelfde meegemaakt maar heb een lekkage gehad dus 7 ingrepen 1,5j een stoma en op het randje af gered in z.fr ben nu terug 2j aan het werk dus kop op makker

  Reply
 • lieve Verdegem

  26/01/2014 - 20:45

  Héllo Eddy,
  Uw verhaal is voor mij, een rode draad doorheen mijn leven.. ik verloor een grootvader, mijn man ( 53J.) en twee jonge broers aan darmkanker, tevens mijn schoonvader, het waren helse tijden, die mezelf bijna ten gronde hebben gericht, de draagkracht en het aanzien van de pijn destijds waren meer dan de hel..de medicatie van toen, was niet die van nu !!
  Na jaren, kwam viel het verdict, bij mijn jongste dochter, het was alsof de grond onder mijn voeten wegzakte, ik zag alle lang voorbije gebeurtenissen, gruwel en pijn terug.
  We zijn nu 4 jaar verder, ontelbare chémobeurten en zware operaties allerhande, voorbij, het leven draait verder, mét regen, maar ook met zonneschijn, we nemen de dagen zoals ze komen en blijven positief ingesteld, al zijn er zeer zeker mindere dagen, we komen hier, en gaan.. dat is het leven, al denken we er te weinig aan, als we gezond zijn.. laat ons allemaal blijven hopen, dat er een dag komt, dat dit onrecht, ik noem kanker een onrecht, volledig uitgeroeid kan worden, maar vooral, dat gezonde mensen gaan stilstaan bij de lijdensweg van een kanker patient, en niet nodeloos gaan zeggen, ” hij of zij loopt weer moe..” want allemaal gaan die moedige mensen blootvoets door de hel, elke dag opnieuw,
  Wens u en uw echtgenote héél veel moed en volharding toe, proficiat om de moed op te brengen op deze site, liefs, lieve.

  Reply
 • pierre

  27/01/2014 - 20:31

  geeft me terug hoop jou stuk levensverhaal. ik heb op het ogenblik geen kanker maat mijn soulmate wel. 4 keer geopereerd, allergisch voor de chemo, enz…ze lijkt voor het ongeluk geboren. zijzelf leeft gewoon verder en weet dat ze zal genezen. ik weet dat een stuk minder maar je verhaal doet de weegschaal toch naar de goede zijde overhellen. sterkte maat

  Reply
  • Eddy Janssens

   27/01/2014 - 20:58

   @pierre : als je er behoefte aan hebt of denkt dat ik misschien iets positiefs zou kunnen bijdragen, mag je me altijd contacteren, gegevens gekend bij stopdarmkanker.be

   Reply
 • monique janssens

  29/01/2014 - 17:46

  wij denken aan jullie en wensen nog veel moed tot binnen kort in veurne he!!!

  Reply
 • Marion Bouwman

  02/02/2014 - 19:16

  Beste Eddy, bedankt voor je positieve verhaal. Ook ik sta er zo in. Ik zei tegen mijn tumor en uitzaaiingen. Jullie hebben genoeg gefeest hier. Ga het nu maar ergens anders doen, Sommige zijn eigenwijs en denken dat ze af en toe toch nog een klein feestje kunnen bouwen. Nou ik denk van nu en ga er weer dan hard tegen aanl Ik ben in 2010 begonnen en ben nu met mij 4e serie chemokuren bezig. Het is niet altijd even makkelijk, maar bij de pakken neerzitten is geen optie. Heel veel sterkte nu en in de toekomst.

  Reply
 • Katie

  28/02/2014 - 12:52

  Hallo Eddy,
  Jouw verhaal geeft me extra moed om er zeker voor te blijven gaan. Ik ben slechts 36, dus helemaal niet in de verwachte leeftijdscategorie, heb een man en een zoontje van bijna 8 jaar, dus je hebt iets om voor te vechten en dat zal ik ook volop doen, zelfs al is het soms moeilijk. Ik heb mijn diagnose pas gekregen in oktober vorig jaar (2013), dus ben nog niet zo heel lang bezig. Bij mij ook darmkanker in het sigmoïd en uitzaaiingen op het buikvlies en de longen, dus geen operatie en ineens chemotherapie. Na behandeling met folfiri en cetuximab waren er positieve resultaten maar er waren ook 2 uitzaaiingen bijgekomen op de lever, dus werd er overgeschakeld naar de folfox. Nu daar al een eerste scan van gehad en resultaten waren redelijk positief, wat verkleiningen en ze hadden het stabiel kunnen houden. Eind maart weer een scan, dat is toch steeds even een bang momentje. Je voelt vanalles in je lichaam, bent moe, hebt wat bijwerkingen van de chemo en je weet tenslotte eigenlijk niet wat je dan weer als resultaat mag verwachten. Ik probeer toch alles positief te blijven bekijken en ik zal zeker regelmatig naar jouw woorden en goede raad terugblikken, zeker wanneer het even minder gaat en ik een oppepper kan gebruiken. Bedankt voor je verhaal, ik ga er zeker moed en vechtlust uit putten :-)
  Katie

  Reply
 • Marc knockaert

  15/06/2014 - 19:11

  Veel moed, liefde en kracht toegewenst.
  Prachtig, knap, sterk hoe je er mee om gaat.
  Hopelijk kan je nog lang uitbehandeld blijven, maar dan met goede afloop.
  Dikke berenhug !

  Reply
 • De Voght Béa

  18/06/2014 - 20:44

  Ben ervan overtuigd dat uw verhaal een grote steun is voor veel mensen in een gelijkaardige situatie,dankuwel !
  Blijven oorlog voeren tegen die tumormannetjes hé,ik hoop van ganser harte dat u wint..Dat wens ‘k ook aan Katie en iedereen die deze rotziekte meemaakt !
  XXX

  Reply
 • Evert van Wijk

  19/06/2014 - 08:40

  Ongelooflijk dapper hoe jij hiermee omgaat. Hier zullen veel mensen kracht uit putten!

  Reply
 • Marleen

  19/06/2014 - 09:14

  Lieve Eddy,
  Je bent een dappere Dodo, zo zeggen we dat hier in onze familie over mensen die ondanks de tegenslag in hun leven de riemen om te roeien niet laten vieren maar stevig in handen nemen! Jou do’s and don’ts zijn een leidraad voor andere mensen met kanker. Je vecht niet alleen tegen de kanker maar ook nog eens tegen alle vooroordelen ( en je trotseert de administratieve tegenwerking wat werken betreft, goed zo!).
  Laat jouw kracht een steun zijn voor iedereen die het verdict krijgen: ” Je hebt een ongeneeslijke ziekte”. Man, ik bewonder je steeds meer en meer!
  Een dikke knuffel,
  Lieve groeten van Marleen

  Reply
 • roel ubachs

  22/06/2014 - 17:26

  Beste Eddy,
  Ik wordt ontroerd door jou verhaal. Ook ik heb dit 7 jaar geleden “mogen” meemaken: dikke darmkanker. Gelukkig na 5 jaar kankervrij verklaard. Ik kan alleen maar zeggen chapeau voor je verhaal!
  Gr. Roel Ubachs

  Reply
 • flores

  24/05/2015 - 08:34

  Ik wil rick Simpson en het volledige beheer van ricksimpsonmedicalservices voor hun levensreddende cannabis olie die mijn vrouw schildklierkanker genezen bedanken, de dokter vertelde me dat er was weinig hij kon omdat ondanks alle chemo en bestraling, ze was niet reageert op de behandeling. dus een vriend van mij kwam naar onze redding door het bestellen van deze cannabis olie uit rick simpson medicals diensten die hij zei Rick is het helpen van patiënten strijd tegen kanker van verschillende soorten dus we besloten om het eens te proberen, voor zover mijn vrouw is het verbeteren van zeer goed en op dit moment kan ze lopen rond het huis helemaal herself.i voelde het noodzakelijk ik laat anderen vooral degenen die lijden aan deze acute ziekte die als je eenmaal een goede cannabis olie, het kan echt geven een tweede kans bij life.if je toevallig in het sterven behoefte van deze cannabis olie, kunt u contact opnemen met de stichting die ons geleverd met deze e-mail: ricksimpsonmedicalservices@gmail.com

  Reply
 • Marla

  28/07/2015 - 15:22

  Hallo, ik wil bedanken grote BULUKONA voor de genezing spreuk die mijn longen kanker genezen, ik was gediagnosticeerd van longen kanker ongeveer 3 jaar geleden, sloeg het een keer en dan een paar maanden later kwam het terug in mijn hersenen. We hebben gedaan alles mogelijk, medicatie verstandig, en nu de kanker lijkt immuun voor chemotherapie en straling. De arts vertelt over een korte tijd om te leven, dus na verschillende online zoeken, kwam ik over getuigenissen over grote BULUKONA helpen van mensen bij het verkrijgen van ex-minnaar terug, krijgen een baan, promotie, invloed kinderen, reizen in het buitenland, het winnen van de loterij, genezen van kanker en andere ziekten met goed doel geestelijke bevoegdheden, dus ik besloot om het eens te proberen en contact met hem, now I ‘m here te delen dit getuigenis aan de wereld in het algemeen dat ik mijn leven aan Long niet verliezen kanker meer vanwege de grote BULUKONA bevoegdheden. zo als u hulp met betrekking tot het verkrijgen van ex-minnaar terug, krijgen van een baan, promotie, rekening houdend met kinderen, reizen in het buitenland, nodig winnen loterij, genezen van kanker en andere ziekten. E-mail: bulukonasolutiontemple@outlook.com

  Reply
 • Morris Ray

  17/12/2015 - 14:12

  Een grote dank aan Dr. Morris Ray aan mijn borstkanker te behandelen met cannabis olie. Ik echt

  Ik waardeer uw hulp bij het terugbrengen van mijn verloren het leven met de hulp van je hoge kwaliteit

  cannabis olie, zijn zeer dankbaar Dr. voor alle liefde en zorg voor mij en liet me naar

  doorgaan met mijn getuigenis van zijn cannabis olie en hoe kanker te genezen binnen 90 dagen

  behandeling. net als een wonder dat er met mij gebeurd met volledig herstel van kanker en zijn

  kankervrij. Dank God de Almachtige om mijn weg Dr sturen, en ik hoop dat u zal blijven

  zetten glimlach op hem de wereld in het algemeen, met deze geweldige geneesmiddel. e-mail:

  (Havenmedicalcure@gmail.com) -Alle oplossing voor kanker en andere ziekten. Die gezondheid voorzijde

  problemen moet gaan voor cannabis olie absolute genezing van alle soorten van tumoren ziekten zorgen. Van

  hoop en hulp, dan kunt u contact opnemen met Dr. Morris Ray voor de volledige kennis over

  drugs en diensten. Dr. E-mail: (havenmedicalcure@gmail.com) -Alle oplossing voor kanker en

  andere ziekten.

  Reply
 • Jos

  18/01/2016 - 17:24

  Dag Eddy, allereerst proficiat met uw zeer goed geschreven blog. Hoe Je situatie momenteel is weet ik niet maar je hebt in ieder geval de juiste spirit. Het is hard om zoiets te ondergaan, vooral die veelvuldige onderzoeken, chemotherapie, de niet aflatende onzekerheid en hoe het nu verder moet is keihard om dragen. Ik zelf ben sinds juli 2015 in behandeling voor endeldarmkanker, operatie, gecombineerde radio en chemotherapie van 28 dagen en nu ben ik bezig aan mijn laatste kuur, een Folfox therapie. Ik ben vooral super moe maar daar ken jij ook alles van vermoed ik. ik heb ook een blog, moest je interesse hebben. Ik wens voor jou en je familie alle sterkte en toch een goede en of aanvaardbare afloop. Groetjes, Jos

  http://www.pajogus.be/opa-wanneer-ga-je-nu-dood/

  Reply
 • aad en suzanne

  23/10/2021 - 09:26

  beste allen

  mooi dat eddy dit met ons wil delen.
  ik begrijp niet dat jaarlijks onze auto s worden gekeurd en wij zelf niet.
  bij mijn lieve Suzanne is recent endeldarmkanker met uitzaaiingen geconstateerd. stage 4. uitgezaaid naar 1 long en lymfen bij darm en bekken
  wachten al 5 weken op behandelplan.
  in AVL zag men geen mogelijkheden.
  eigen specialist in rotterdam nog wel.
  gisteren bleek dat ze tot de groep van 5% hoort die folfoxciri b slecht of niet kan afbreken eo verdragen.
  nu weer week aanvullende onzekerheid.
  overwegen evt naar leuven uit te wijken.
  gaat men verder dan in nederland.
  veronderstel wel zelfde producten.

  iedereen sterkte

  wie heeft tips

  gr aad en suzanne
  0031 6 54931510

  Reply
 • Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje *

Kom in actie

Start een actie of doneer! start een actie of doneer
AG Insurance - bedrijven stoppen darmkanker

Dirk

Dirk

© 2018 VZW Stop Darmkanker - Ondernemingsnummer: 0847.289.456 - ING BE67 3631 0165 1087 - Website geschonken door Edge.be uit Antwerpen.

User Login