Omdat er in mijn familie (vader, zus, tante) darmkanker voorkomt en voorkwam, besloot ik niet mee te doen aan de stoelgangtest, maar onmiddellijk een coloscopie te ondergaan. Direct werden er een paar poliepen weggenomen en onderzocht. En ja hoor, ik vernam een paar dagen later dat ik kanker had, weliswaar op het snijvlak en blijkbaar was ik zo goed op tijd dat een darmoperatie alles ongedaan zou maken. Het is inderdaad gelukt: er is 40 cm darm weggenomen en ik ben kankervrij verklaard zonder nabehandeling. Uiteraard raad ik iedereen aan om er niet langer mee te wachten. Ik ben dr Colemont en heel het team van het Sint-Vincentiusziekenhuis erg dankbaar voor hun goede raad en uitstekend werk. In mijn onmiddellijke omgeving heb ik zeker 10 mensen wakker geschud die zeer binnenkort een coloscopie willen ondergaan. Niet langer uitstellen maar DOEN!

Tags: , , , ,

Reacties (9)

 • Katrien

  01/06/2014 - 18:47

  nav van klachten ivm voedselintolerantie etc. kreeg ik vorig jaar een colonscopie en ze hebben toen ook poliepen weggehaald en laten onderzoeken (toen 48 jaar oud ik). Bleken ze van het adenome type, is dus niet goed. Deze kunnen makkelijk ontaarden. Nu krijg ik een oproep om om de 6 jaar een colonscopie te ondergaan ter controle. Hier ben ik blij mee.

  Mijn man zijn familie heeft voor zover we dat weten geen darmkanker in de familie. Bij hem is alles te laat ontdekt. En gelukkig is zijn darmkankercel niet genetisch. We zijn nu een dik jaar na de operatie (stoma) en hij wordt nu nog palliatief behandeld met irrenotecan. Hij is er nog relatief goed aan (62 jaar) maar wschl. haalt hij toch niet het einde van het jaar. Ik raad iedereen met klem aan om zich te laten onderzoeken en zeker als het in de familie voorkomt, onmiddellijk een colonscopie!! Alleen in Nederland krijg je geen arts zo ver als je geen klachten hebt, vrees ik of je moet het uit eigen zak bekostigen. Ben zelf vlaamse van oorsprong maar woon in Nederland. Mijn zus maakte mij attent op deze site.

  Reply
 • Van den Nest Rita

  01/06/2014 - 19:19

  Dit verhaal gaat over mijn man die in Januari ’13 op 59 jarige leeftijd, te horen kreeg dat hij darmkanker heeft met uitzaaiingen naar lever en longen. Is dan in Mei ’13 geopereerd aan de lever omdat die operatie primeerde op de darm en de longen. We zijn ondertussen 1 jaar en 5 maand en verschillende chemo kuren en bestralingen verder , en zijn nu in een fase dat het min of meer stabiel blijft. durven niet te stoppen met chemo daar hij te vlug weer nieuwe uitzaaiingen zou krijgen. Wat wij nu hopen is dat hij zo lang mogelijk nog dit kan volhouden ,daar er waarschijnlijk geen andere weg meer is! Heeft enkel een 2 maand last gehad met zijn stoelgang en is daardoor naar de dokter gegaan! Kan het nog vroeger eigenlijk? Aangezien het zeker een jaar of 7 kan duren vooraleer een poliep kwaadaardig wordt is het dus ten stelligste aan te raden vanaf de leeftijd van 50 jaar regelmatig een coloscopie te laten nemen! Nog veel moed en sterkte aan de vele kanker patienten en de mensen die er dank zij de oproep van Dr. Colemont op tijd konden bij zijn!!

  Reply
 • Verbeeck Patricia

  01/06/2014 - 20:35

  3jaar geleden heb ik naar aanleiding van een gesprek met de internist waar mijn man een coloscopie had laten doen,heb ik ook een coloscopie laten doen (ook al had ik het jaar ervoor een stoelgangonderzoek,van 3dagen stoelgang laten doen ,welke negatief was)Wel ik had toch ook een poliep,een goedaardige,maar moet nu dit jaar (3jaar later)terug een laten doen.Mijn man die niks had,moet om de 5jaar.Ik ben blij dat ik het toch gedaan heb,dank zij dr Christiaans, in het Imelda ziekenhuis

  Reply
 • Luc van Hecke

  01/06/2014 - 21:21

  Heb in 2011 een coloscopy laten doen
  Na positieve stoelgang test
  Gelukkig niks gevonden
  Om de hoeveel jaar moet dit herdaan worden
  Mijn moeder is wel overleden op 52 jarige leeftijd
  Aan darmkanker
  Ik leef enorm mee al die mensen die getroffen
  Worden door die vreselijke ziekte
  Gr Luc

  Reply
 • devoder jeanine

  01/06/2014 - 22:37

  Mijn vader is gestorven van darmkanker ik zelf had het in 2005 ben geopererd en had na 6 dagen een lek weer open gedaan en heb geleefd met een stoma dan na twee maanden herstel en leef nu kanker vrij maar lat mij nog altijd onderzoeken de angst blijf mijn kinderen laten hen onderzoeken aan 40 jaar op vrag van mijn dokter beter voorkomen ik rad het iederen aan

  Reply
 • HOUTTEKIER SONJA

  02/06/2014 - 20:05

  ANTWOORD OP DE VRAAG VAN LUC
  OM DE 5 JAAR TERUG EEN COLOSCOPIE INDIEN DE UITSLAG NEGATIEF WAS
  HEB IK OP AANRADEN VAN MIJN PA DIE WEL DARMKANKER HEEFT OOK LATEN DOEN EN LANG UITGESTELD MAAR TOCH BLIJ NADIEN DAT IK HET GEDAAN HEB,UITSLAG WAS GELUKKIG NEGATIEF.
  IEDEREEN DIE RISICO LOOPT ZOU IK HET AANRADEN
  GR SONJA

  Reply
 • elsen lucien

  02/12/2017 - 13:39

  vijf jaar geleden heb ik een dikke darmonderzoek laten doen er is een kleine poliep aangetroffen en is dan ook dadelijk verwijdert wanneer moet ik terug een onderzoek laten uitvoeren en moet ik me zorgen maken?

  Reply
 • grimonpont.manu

  08/11/2018 - 14:34

  Meer als 2 jaar geleden liet een mest-onderzoek doen…. het resultaat was positief. Na coloscopie vernam ik dat er 2 poliepen en een bloedend bolletje wa weggehaald. Om de hoeveel tijd moet ik nog een mest-onderzoek doen ?? Ik dacht dat men de opgestuurd kreeg om de 2 jaar… Mat dank

  Reply
 • De Maesschalck Danny

  11/02/2021 - 00:59

  Na een bevolkingsonderzoek bleek er bloed aanwezig te zijn bij de test, dus werd me aanbevolen een coloscopie te laten uitvoeren en er zijn toen twee poliepen weggehaald. Na drie jaar terug een coloscopie laten doen en nu blijken er drie poliepen te zijn verwijderd, maar groter en op een andere plaats. Nu moet ik terug één laten uitvoeren na één jaar om zeker te zijn dat er terug poliepen weggehaald dienen te worden. Nu wacht ik nog op de uitslag van die drie poliepen die verwijderd zijn, hopelijk geen slecht nieuws. Zeker laten doen en doet totaal geen pijn.

  Reply
 • Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje *

Kom in actie

Start een actie of doneer! start een actie of doneer
AG Insurance - bedrijven stoppen darmkanker

Dirk

Dirk

© 2018 VZW Stop Darmkanker - Ondernemingsnummer: 0847.289.456 - ING BE67 3631 0165 1087 - Website geschonken door Edge.be uit Antwerpen.

User Login