31. William V. 50 jaar

Belofte maakt schuld, maar door mijn verhuis naar Turkije (voor mijn werk) is mijn verhaal nog niet eerder gepubliceerd. Ik ben William Verberckt,  50 jaar oud en werd vorig jaar op 49-jarige leeftijd geopereerd aan een kwaadaardige darmtumor. Gelukkig is alles goed afgelopen!
İk ben niet gewoon een verhaal te vertellen of te schrijven. Maar omdat het belangrijk is voor vele onder ons zal ik het belangrijkste mededelen. Het geluk dat ik heb gehad wil ik met iedereen delen, alleen zal spijtig genoeg niet iedereen hetzelfde geluk hebben!

İn april 2013 had ik eens een beetje bloedverlies bij de stoelgang. Na een controle van het bloed en de stoelgang bleek alles in orde te zijn en waren er ook geen verdere klachten! Als ik enkele maanden later toevallig geen continue  krampen had gehad tijdens mijn vliegreis van Turkije naar België, had ik meer dan waarschijnlijk dit verhaal niet meer kunnen vertellen of een langdurige therapie moeten volgen om te genezen! Door deze krampen had Kris De Schutter, mijn huisdokter, mij aangeraden om toch nog eens opnieuw een test te doen van de stoelgang. Nu bleek er wel duidelijk bloed in de stoelgang aanwezig te zijn. Nadien heb ik een coloscopie laten uitvoeren bij Dr Luc Colemont. Die vond tijdens het onderzoek een kwaadaardig gezwel (tumor) van bijna 7cm. Gelukkig waren er volgens de CT scan geen uitzaaiingen in andere organen!

Ik heb het geluk gehad dat het gezwel op tijd ontdekt werd en Dr Reynders heeft dit kunnen verwijderen zonder bijzondere problemen. Het was wel geen eenvoudige operatie. Het medisch team had gehoopt om het gezwel met een kijkoperatie te verwijderen, maar moest nadien overgaan tot een klassieke buikoperatie met een litteken van 20cm !

Moraal van dit verhaal : laat je tijdig onderzoeken. En dit mag volgens mij al rond de 40 jaar gebeuren! Hiermee wil ik het hele medische team van Sint Vincentiusziekenhuis van de Gasthuiszusters Antwerpen bedanken, en in het bijzonder Dr Luc Colemont met zijn campagne “STOP DARMKANKER”. Ook Dr Jozef Wauters en Dr. David Reynders verdienen samen met het verplegend personeel van Sint- Vincentius Antwerpen een dikke pluim.

Wacht niet tot het te laat is , wacht niet op het lotje dat je geluk brengt…
Het spreekwoord “beter voorkomen dan genezen” is hier zeker van toepassing!!!

groeten vanuit Turkije!

William

Lees hier de andere getuigenissen

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Meld je aan voor tips over omgaan met darmkanker, nieuws en acties van Stop Darmkanker per e-mail.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.