Belofte maakt schuld, maar door mijn verhuis naar Turkije (voor mijn werk) is mijn verhaal nog niet eerder gepubliceerd. Ik ben William Verberckt,  50 jaar oud en werd vorig jaar op 49-jarige leeftijd geopereerd aan een kwaadaardige darmtumor. Gelukkig is alles goed afgelopen!
İk ben niet gewoon een verhaal te vertellen of te schrijven. Maar omdat het belangrijk is voor vele onder ons zal ik het belangrijkste mededelen. Het geluk dat ik heb gehad wil ik met iedereen delen, alleen zal spijtig genoeg niet iedereen hetzelfde geluk hebben!

İn april 2013 had ik eens een beetje bloedverlies bij de stoelgang. Na een controle van het bloed en de stoelgang bleek alles in orde te zijn en waren er ook geen verdere klachten! Als ik enkele maanden later toevallig geen continue  krampen had gehad tijdens mijn vliegreis van Turkije naar België, had ik meer dan waarschijnlijk dit verhaal niet meer kunnen vertellen of een langdurige therapie moeten volgen om te genezen! Door deze krampen had Kris De Schutter, mijn huisdokter, mij aangeraden om toch nog eens opnieuw een test te doen van de stoelgang. Nu bleek er wel duidelijk bloed in de stoelgang aanwezig te zijn. Nadien heb ik een coloscopie laten uitvoeren bij Dr Luc Colemont. Die vond tijdens het onderzoek een kwaadaardig gezwel (tumor) van bijna 7cm. Gelukkig waren er volgens de CT scan geen uitzaaiingen in andere organen!

Ik heb het geluk gehad dat het gezwel op tijd ontdekt werd en Dr Reynders heeft dit kunnen verwijderen zonder bijzondere problemen. Het was wel geen eenvoudige operatie. Het medisch team had gehoopt om het gezwel met een kijkoperatie te verwijderen, maar moest nadien overgaan tot een klassieke buikoperatie met een litteken van 20cm !

Moraal van dit verhaal : laat je tijdig onderzoeken. En dit mag volgens mij al rond de 40 jaar gebeuren! Hiermee wil ik het hele medische team van Sint Vincentiusziekenhuis van de Gasthuiszusters Antwerpen bedanken, en in het bijzonder Dr Luc Colemont met zijn campagne “STOP DARMKANKER”. Ook Dr Jozef Wauters en Dr. David Reynders verdienen samen met het verplegend personeel van Sint- Vincentius Antwerpen een dikke pluim.

Wacht niet tot het te laat is , wacht niet op het lotje dat je geluk brengt…
Het spreekwoord “beter voorkomen dan genezen” is hier zeker van toepassing!!!

groeten vanuit Turkije!

William

Lees hier de andere getuigenissen

Tags: , , , , , , ,

Reacties (6)

 • monique

  06/04/2014 - 18:06

  Omdat ons vader op 48 jarige leeftijd overleden is aan darmkanker,nu wel al 46 jaar geleden,laat ik me sinds mijn 40 jaar om de 5 a 6jaar onderzoeken.Een coloscopie geeft de meeste zekerheid.Ben laatst geweest in februari en alles was weer ok.Wat weegt een dagje dieet en een lichte narcose op tegen weeral 5 jaar gerustheid op dit vlak.
  Bedankt aan het verzorgend en medisch personeel van St vincentius.Een prima opvang en begeleiding.Ook dank je Dr Colemont

  Reply
 • Gerarda 54 jaar

  06/04/2014 - 18:53

  Zoals bij William kreeg ik op een dag ook hevige buikkrampen ,na eerst een bezoek aan de huisdokter die niet direkt een diagnose kon stellen op spoed binnen gegaan en 2 uur nadien lag ik op de operatietafel waar een gezwel van 4cm en 33cm dikke darm werd verwijderd , nu een jaar later en na een behandeling met chemo van een half jaar ben ik weer terug aan het werk en voel mij goed , toch elke drie maanden controle nog met de nodige spanning maar voorlopig alles goed ,

  Reply
  • Stopdarmkanker

   06/04/2014 - 18:59

   Gerarda, dank voor je reactie.
   We wensen je het allerbeste en succes met je controles.
   van harte,
   Het STDK-team.

   Reply
 • Marleen

  06/04/2014 - 23:14

  Dank voor je verhaal William. Je boodschap kan niet genoeg verspreid worden: “Moraal van dit verhaal : laat je tijdig onderzoeken. En dit mag volgens mij al rond de 40 jaar gebeuren!” … “Wacht niet tot het te laat is , wacht niet op het lotje dat je geluk brengt… Het spreekwoord “beter voorkomen dan genezen” is hier zeker van toepassing!!!” Geniet van Turkije!

  Reply
 • Oda Houthoofd

  07/04/2014 - 11:51

  Ook bij mij werd verleden jaar heel toevallig darmkanker vastgesteld. Op 16 augustus werd ik in het ziekenhuis opgenomen met een hartinfact, wat verholpen werd door een stent te plaatsen. Na enkele dagen komt de cardioloog mij vertellen dat ik aan zware bloedarmoede lijd, dus maag en darmonderzoek, diagnose darmkanker. OP 31 september werd ik geopereerd, door de medicatie voor mijn hartinfarct met het risico op zware bloedingen, wat 12 dagen na de operatie ook gebeurd is. Na één week op intensieve en een paar maanden rustig aan doen ben ik nu opnieuw ok. Elke drie maanden op controle en in september wordt er nog een poliep verwijderd. Ik had niets van klachten en in de familie komt er ook geen darmkanker voor, ik heb geluk gehad, hopelijk blijft het zo.

  Reply
 • Luc

  03/03/2015 - 20:06

  Ook ik, vrouw van 53 was in 2013 de ‘klos’ mijn huisarts had me ruim 5(!) maanden aan het lijntje gehouden “t is vast een ontsteking” of een ” bacterie” dus neem maar antibiotica … Blablabla op mijn verweer dat mijn vader darmkanker had gehad toen hij 50 was, en er echt veel bloed was gezien reageerde hij ook niet met n doorverwijzing. Uiteindelijk forceerde ik dit zelf via de assistente en hoppa; tumor , operatie , en helaas een chemo therapie van 6 maanden ( dit was echt verschrikkelijk zwaar) . Maargoed alles nu safe behalve nog wat klachten gevoelige darm en neuropathie door de zware chemo. Dit wordt niet veel beter meer. Ik schreef een blog over alles en iedereen die het leest gaf me complimenten en vooral dat ze erg gelachen hebben !mocht je deze blog willen lezen kijk dan op
  Lucieblogt.wordpress.com
  Iedereen het beste en keep smiling forever;)

  Reply
 • Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje *

Kom in actie

Start een actie of doneer! start een actie of doneer
AG Insurance - bedrijven stoppen darmkanker

Esperity®

Op Esperity® kun je steun vinden bij lotgenoten en mantelzorgers, je ervaringen delen en je gezondheidsstatus opvolgen. Daarnaast kun je een overzicht vinden van klinische studies in je omgeving. Klik hier om te registreren en kom in contact met lotgenoten.

© 2018 VZW Stop Darmkanker - Ondernemingsnummer: 0847.289.456 - ING BE67 3631 0165 1087 - Website geschonken door Edge.be uit Antwerpen.

User Login