We herinneren het ons alsof het gisteren was. Ik ben de dochter van een 67-jarige man die in zijn leven nooit echt ziek is geweest.
Het was december 2013 toen we een brief kregen van het bevolkingsonderzoek in verband met darmkanker. Mijn vader was er vrij negatief over, maar ik overtuigde hem. Heel gemakkelijk stuurde hij alles terug op. We waren er vrij zeker van dat de uitslagen goed gingen zijn. Na een paar weken kregen we thuis een brief.

De uitslagen waren niet goed, maar we mochten niet direct aan het ergste denken want maar 1 op de 10 wiens test niet goed is heeft echt darmkanker. Maar er werd ons toch aangeraden om contact te nemen met een gespecialiseerde arts. En dat deden we, op 20 februari 2014 kregen we het verdict na een colonscopie te horen. Mijn vader had darmkanker. Of het uitgezaaid was moest toen nog blijken. Er volgde toen een CT-scan en er bleken honderden uitzaaiingen te zijn in de lever.

Die week nog werd er een port-a-cath geplaatst en daarop volgde de eerste chemo. Ondertussen krijgt hij de tweede ronde chemo en kregen we vrij positief nieuws. In september wordt hij geopereerd en er zijn vrij goede vooruitzichten. De uitzaaiingen zijn door de chemo bijna verdwenen. En de dokter sprak zelf over genezing.  Wij willen het bevolkingsonderzoek bedanken. Bedankt dat jullie mijn vader zijn leven verlengd hebben en eventueel kans op genezing hebben gegeven.

Zonder het bevolkingsonderzoek zouden we op de dag van vandaag misschien nog niets geweten hebben en wie weet hoe het dan was afgelopen. Ik hoor het hem vaak zeggen “ik wou dat ik de kans kreeg om de mensen van het bevolkingsonderzoek te bedanken met een groot boeket “.

 

16 Mei 2015:  Tot onze grote spijt moeten wij mededelen dat Arcangelo op 14 mei de strijd tegen darmkanker verloren heeft. Na het hoopvolle begin was de ziekte jammer genoeg terugkomen….

Wij bieden Francesca en haar familie onze oprechte deelneming aan. Sterkte in deze moeilijke tijden… Big hug van ons Stop Darmkanker-team..

Aru darmkanker

Reacties (14)

 • Melsen gisele

  07/08/2014 - 09:19

  Ik heb nu al een paar keer een coloscopie laten doen,gewoon uit voorzorg.om de zes jaar,en ik ben er zeker van dat darmkanker niet meer zou bestaan als iedereen dit zou doen vanaf een bepaalde leeftijd ! Je hebt er trouwens weinig of geen last van .

  Reply
  • rik eeraerts

   16/05/2015 - 12:25

   sterkte aan familie en vrienden

   Reply
 • Gerarda 54 jaar

  07/08/2014 - 16:05

  Bij mij werd op 53 jarige leeftijd ook darmkanker geconstateerd na een paar dagen hevige buikkrampen , gelukkig geen uitzaaiingen en na een operatie en chemokuur hoop ik het overwonnen te hebben , !

  Reply
 • Maria Aerts

  07/08/2014 - 19:14

  Ik heb mijn darmen laten nakijken,ongeveer 3jaar geleden en alles was goed en nu kreeg ik ook een brief van de bevolkingsonderzoek,ook laten onderzoeken en alles was nog goed.Ik vind dat heel goed dat het besta,ook borstonderzoek en baarmoederhals kanker laat ik nakijken

  Reply
 • goussaert

  07/08/2014 - 20:26

  u krijgt een uitnodiging wel doe het

  Reply
 • Katleen

  08/08/2014 - 07:54

  ik duim voor september! hou jullie goed.

  Reply
 • Francesca

  18/10/2014 - 21:22

  Hallo,

  Enige tijd verder en er is geen operatie nodig, de metastasen in de lever zijn zo goed als weg en ook de tumor in de darm daar blijft bijna niks van over.

  Laten we hopen dat het zo blijft,

  sterkte voor ieder van jullie die het nodig heeft ! xxxxx

  Reply
 • rudy

  13/11/2014 - 17:10

  hallo
  kun je me vertellen wat soort chemo u vader gekregen heeft

  alvast bedankt

  Reply
 • Francesca

  25/11/2014 - 13:07

  Mijn vader krijgt volgende week zijn 18de keer folfox
  Dus oxaliplatin met zen pompje 5fu mee naar huis.
  Indien meer
  Info gewenst dit is mijn e-mail: francitjeuh@hotmail.com

  Reply
 • de weirdt

  16/05/2015 - 12:46

  6 jaar wachten voor een nieuw onderzoek is vrij lang ..om de twee jaar is beter….

  Reply
 • ilse

  16/05/2015 - 14:17

  veel sterkte aan de familie en vrienden. Ben mijn vader verloren in 2006 aan deze vreselijke ziekte :( Ze beloofden hem genezing met de duurste chemo die achteraf geschikter bleek voor borstkanker en weinig doende voor darmkanker. Het was een keiharde strijd met veel ellende na operaties, hij was een beer van een man die het woord opgeven niet kende. Gewoon te erg voor woorden als je deze diagnose krijgt pfff!

  Reply
 • Mie

  16/05/2015 - 19:50

  mijn moeder en grootmoeder hebben darmkanker gehad.Ik laat me elke 5 jaar screenen,Dat onderzoek is echt niet pijnlijk.Het is misschien vervelend dat je die medicijnen vooraf moet innemen,maar de procedure is al veel minder
  vervelend.Het is dan ook heel rustgevend dat je na een goed onderzoek weer voor 5 jaar gerust verder kan gaan met jouw leven.ik vind een tand vullen veel vervelender dan het onderzoek.Doe het aub als het nodig is.

  Reply
 • Lena

  16/05/2015 - 22:33

  Veel sterkte meisje ik heb een tweeling zus en die laat nooit haar borsten laten controleren om de twee jaar nu bij mij met een kerstfeest waren we in de badkamer en ze zegde ik heb een bolleke ik voelde en was bang in haar plaats naar dokter dan mammografie kliniek punctie en geen borst laten verwijderen hielp niet de helft uitgezaaid in de lever nu chemotherapie en alles stabiel

  Reply
 • Neerinck Lucrece

  29/08/2015 - 15:27

  Heb vanmorgen een smsje gekregen van een ex collega van mij, ze wacht op haar uitslagen van haar onderzoeken, 90 procent kans op kwaadaardige darmkanker ,10 procent kan op goedaardig, ze heeft diabetes type 1 , was altijd heel streng voor haarzelf , at altijd heel gezond , ging veel gaan fietsen ,wandelen , heeft onlangs de dodentocht uitgedaan , waar ze zo fier op is .En dan hoor je dit. Ik kan haar alleen maarhet allerbeste en veel sterkte en hopelijk hoort ze bij die 10 procent.

  Reply
 • Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje *

Kom in actie

Start een actie of doneer! start een actie of doneer
AG Insurance - bedrijven stoppen darmkanker

Dirk

Dirk

© 2018 VZW Stop Darmkanker - Ondernemingsnummer: 0847.289.456 - ING BE67 3631 0165 1087 - Website geschonken door Edge.be uit Antwerpen.

User Login