34. Arcangelo A. 67 jaar

We herinneren het ons alsof het gisteren was. Ik ben de dochter van een 67-jarige man die in zijn leven nooit echt ziek is geweest.
Het was december 2013 toen we een brief kregen van het bevolkingsonderzoek in verband met darmkanker. Mijn vader was er vrij negatief over, maar ik overtuigde hem. Heel gemakkelijk stuurde hij alles terug op. We waren er vrij zeker van dat de uitslagen goed gingen zijn. Na een paar weken kregen we thuis een brief.

De uitslagen waren niet goed, maar we mochten niet direct aan het ergste denken want maar 1 op de 10 wiens test niet goed is heeft echt darmkanker. Maar er werd ons toch aangeraden om contact te nemen met een gespecialiseerde arts. En dat deden we, op 20 februari 2014 kregen we het verdict na een colonscopie te horen. Mijn vader had darmkanker. Of het uitgezaaid was moest toen nog blijken. Er volgde toen een CT-scan en er bleken honderden uitzaaiingen te zijn in de lever.

Die week nog werd er een port-a-cath geplaatst en daarop volgde de eerste chemo. Ondertussen krijgt hij de tweede ronde chemo en kregen we vrij positief nieuws. In september wordt hij geopereerd en er zijn vrij goede vooruitzichten. De uitzaaiingen zijn door de chemo bijna verdwenen. En de dokter sprak zelf over genezing.  Wij willen het bevolkingsonderzoek bedanken. Bedankt dat jullie mijn vader zijn leven verlengd hebben en eventueel kans op genezing hebben gegeven.

Zonder het bevolkingsonderzoek zouden we op de dag van vandaag misschien nog niets geweten hebben en wie weet hoe het dan was afgelopen. Ik hoor het hem vaak zeggen “ik wou dat ik de kans kreeg om de mensen van het bevolkingsonderzoek te bedanken met een groot boeket “.

 

16 Mei 2015:  Tot onze grote spijt moeten wij mededelen dat Arcangelo op 14 mei de strijd tegen darmkanker verloren heeft. Na het hoopvolle begin was de ziekte jammer genoeg terugkomen….

Wij bieden Francesca en haar familie onze oprechte deelneming aan. Sterkte in deze moeilijke tijden… Big hug van ons Stop Darmkanker-team..

Aru darmkanker

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Meld je aan voor tips over omgaan met darmkanker, nieuws en acties van Stop Darmkanker per e-mail.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.