Bij mij werd in maart 2010 darmkanker vastgesteld. Stadium 4 (uitzaaiing in de linker long). Ikzelf was toen 38j, getrouwd, drie dochters, geen darmkanker in de familie. Ik ben in behandeling geweest in het UZ Gent , door een fantastisch team met o.a. Prof. Pattyn en Prof. Geboes.

5 weken chemo en bestralingen vóór de operatie (allergie gekregen op oxaliplatin, dus hiermee moeten stoppen, enkel 5-FU kon blijven inlopen )  De operatie werd uitgevoerd op 25 juni 2010. Darmtumor verwijderd, baarmoeder verwijderd, stoma gekregen. Het herstel verliep niet vlekkeloos door enkele tegenslagen en zorgde ervoor dat ik slechts 40 kg woog.. daar sta (of beter lig) je dan. Niks meer kunnen en nog 6 maanden chemo voor de boeg hebben..

Maar ik heb me er,  mede door ontzettend veel steun uit mijn omgeving, door geworsteld.In maart 2011 werd de chemobehandeling volbracht en de stoma weggehaald.

In juni 2011 werd een longwigresectie gedaan om de uitzaaiing in de linkerlongkwab weg te nemen.

Deze operatie en het herstel hiervan  verliepen heel vlot.Sindsdien ben ik heel regelmatig opgevolgd en ben ik nog steeds kankervrij.

Wat de toekomst me zal brengen weet ik niet maar vast staat dat ik door dit medisch team ondertussen al bijna 7 jaar ongelooflijk hard heb kunnen genieten van het leven. Mijn kinderen zien opgroeien, puur geluk !

Ik hoop hiermee mensen moed te kunnen geven die nu aan de behandeling moeten beginnen.

Met vriendelijke groeten,

An De Kimpe    (deel ook graag de foto van mijn kinderen, Noor (14), Lie (17) en Kaat (20))

ann-familie

Reacties (23)

 • beutels carrie

  24/12/2016 - 14:18

  Maand geleden te horen gekregen dat ik darmkanker heb kwaadaardig en uitgezaaid , ook een stoma nu wat ik zo vernederd vind en portacath op men schouder. Heb het heel moeilijk, met een zoon die thuis woont en gehandicapt is, sta er alleen voor, maar u verhaal geef me een beetje moed!!!! FIJNE KERSTDAGEN VOOR JOU EN JE FAMILIE GR C

  Reply
 • Peelman Maria

  24/12/2016 - 14:24

  Een heel mooi verhaal met een echte goede afloop. Ik wens je veel sterkte en toch geloof ik er in dat in sommige gevallen toch van kanker kan genezen.
  Ik heb een gelijkaardig verhaal. Ook op 34 jarige leeftijd ontdekt na zwangerschap (stadium 3) en het UZ team Gent heeft mij er ook door geholpen. Ben nu al 18 jaar kankervrij.
  Het geeft je altijd een goed gevoel dat er mensen zoals jij toch er door komen en al veel kunnen genieten van uw gezin en vooral ook de kinderen zie opgroeien. Dat was toen ook mijn grootste zorg. Ik wens je dan ook veel geluk in uw leven.

  Reply
 • Béa De Voght

  24/12/2016 - 14:31

  Een verhaal dat gelukkig goed geëindigd is.Het is inderdd zo dat je veel steun en hulp van je familie en vrienden nodig hebt anders lukt het niet.Proficiat met je vechten tegen alle tegenslagen en je hoop om er door te geraken,het is je gelukt ! Wens u nog alle mogelijke geluk en prettige feestdagen xxx

  Reply
 • Elke

  24/12/2016 - 14:39

  Mooi verhaal! Echt hoopvol! Bedankt om dit te delen! We blijven duimen!

  Reply
 • margareta

  24/12/2016 - 15:27

  Ik ben nu 48 voorigjaar bij mij ook darmkanker statis 4 vastgesteld met uitzaaiing naar de lever echt niet leuk voor het moment lig ik weer in het ziekenhuis en dat op kerst voor mijn drie kinderen en mijn man is kerst nu ookvoorbij ik hoop echt dat ik het gelukmag hebben zoals uu zelf en veel geluk gewenst

  Reply
 • De Waele Frans

  24/12/2016 - 16:01

  Zeer moedig dat je dit levensecht “verhaal” hebt gebracht. Bij mij werd in november 2010 darmkanker vastgesteld stadium 3. Eerst chemo en bestralingen, gevolgd door de operatie en dan opnieuw chemo gedurende zes maanden. In 2012 verdachte plekjes op de lever, die gelukkig met een ablatie weggeraakt zijn. Zesmaandelijks controle in UZ Gasthuisberg Leuven bij professor Van Cutsem en zijn team. Ik heb heel veel waardering voor prrofessor Van Cutsem.
  De weg die moet gegaan worden, is niet steeds gemakkelijk. Maar moed, hoop en doorzettingsvermogen helpen zeer zeker, net als de noodzakelijke en zeer gewaardeerde steun van je omgeving.

  Reply
 • van haevere bea

  24/12/2016 - 16:23

  Veel moed voor al wie met deze ziekte geconfronteerd wordt. Bij mij is darmkanker vastgesteld in 2013 in stadium 2 .5 weken bestraling en chemo , ik was daar enorm ziek van. Operatie met stoma ,verliep ook niet vlot, daarna nog 6 operaties moet ik verder met vaste stoma , maar nog altijd beter dan zonder want dat was niet leefbaar voor mij, zo ziek voelde ik mij! Zonder de steun van mijn man en kinderen was het heel moeilijke periode nog moeilijker geweest. Twee maal kerst en oudjaar in ziekenhuis gelegen! Maar dat ligt nu allemaal achter mij en de controles zijn tot nu toe goed!

  Reply
 • Carine Wille

  24/12/2016 - 16:46

  Hoopvol verhaal! Groeten aan de dochters! Ik ben ervan overtuigd dat zij u tot steun geweest zijn.

  Reply
 • Loesje

  24/12/2016 - 16:50

  Hartverwarmend verhaal op deze kerstavond. Geniet er van met je prachtige dochters!

  Reply
 • Driesen Myrjam

  24/12/2016 - 16:55

  Ben in maart geopereerd van darmkanker ,tijdelijke stoma gehad. Gelukkig geen uitzaaiingen. Ben ondertussen 4 maal geopereerd ,een 5de staat me waarschijnlijk nog te wachten,omdat ik heel veel problemen heb door darmresectie . Jou verhaal geeft me kracht om door te gaan ,er zijn steeds mensen die het veel moeilijker hebben dan mij.
  Wens jou en je familie fijne feestdagen toe.

  Reply
 • fred lambert

  24/12/2016 - 17:22

  Ben 72. In juni 2016 is darmkanker met uitzaaiing naar lever ontdekt. 5 dagen radiotherapie gevolgd door en 3 sessies chemotherapie. Chirurgische ingreep UZ Leuven 20 sept en tijdelijke ileostoma.. Complicatie door leverabces. In levensbedreigende septische shock geraakt. Na 5 weken hospitalisatie en uitstekende zorgen in UZ, ontslagen. Na 2 maand relatieve rust en revalidatie terug 6 maand chemotherapie. ( 12 sessies van 2 weken)
  Wens iedereen met darmkankerproblematiek een positieve Kerst en sterk 2017 !

  Reply
 • Katrien Boone

  24/12/2016 - 17:31

  Heel moedige getuigenis. Dank voor hoopvolle boodschap. Geniet van je dochters en het leven.

  Reply
 • Christine

  24/12/2016 - 21:34

  Mag ik u vragen wat u klachten waren? Ik heb zelf al een periode klachten . In januari laat ik een maag en darmonderzoek doen. Voor jullie en iedereen nog een liefdevolle periode.

  Reply
 • An De Kimpe

  24/12/2016 - 21:48

  Dankjewel voor al deze lieve, bemoedigende reacties.
  Aan allen die nog steeds vechten : veel moed !
  Nooit wachten als je klachten hebt. Ikzelf had reeds lange tijd klachten zoals wisselend stoelgangpatroon, aambeien etc. Maar steeds opnieuw dacht ik dat het niks ernstig was. Ik was jong, geen darmkanker in de familie, dacht dat ik last had van voedselintolerantie, vermoeidheid, kortom alles spookte door mijn hoofd behalve kanker. Tot ik er niet meer rond kon.. na de diagnose kon ik niet geloven dat ik deze duidelijke symptomen zomaar kon negeren.. daarom is het werk van Dr. Colemont zo erg belangrijk ! Indien IEDEREEN deze symptomen zou kennen en herkennen bij zichzelf dan zou deze lijdensweg NOOIT meer en door niemand meer ondergaan moeten worden.

  Reply
 • DEBROUWERE JAN

  24/12/2016 - 22:17

  Inderdaad An het werk dat dokter Colement doet is erg belangrijk, ik heb hem pas leren kennen na mijn lijdensweg ( zie getuigenis nr 47) Iedereen zou moeten beseffen hoe belangrijk een gewoon onderzoek is. En Christine niet wachten hoe vlugger hoe beter. Ik zelf ben na een jaar zo gezegd kanker vrij, maar de wonden die er na afloop waren moeten nog iedere dag verzorgd worden, maar ik klaag niet had maar 10% meer om te overleven en ben er nog.

  Reply
 • De Waele Frans

  25/12/2016 - 00:04

  Ik spreek uit ervaring. Bij het minste dat je voelt : laat je onderzoeken. Of nog beter : laat preventief een darmonderzoek uitvoeren. Maar vooral : indien er een ingrijpende behandeling noodzakelijk is, ga dan naar een gespecialiseerd ziekenhuis. Ik kan UZ Gasthuisberg Leuven ten zeerste aanbevelen. Ik ben daar na een behandeling in een regionaal ziekenhuis “voor dood” opgenomen. De behandelende artsen beloofden aan mijn directe omgeving niets, maar hebben met succes keihard en adequaat gewerkt om me er door re halen. UZ Leuven, UZ Gent (en er zijn er allicht nog) zijn TOP!!!

  Reply
 • Mireille stadiud

  25/12/2016 - 13:59

  Jij, An, bent een voorbeeld voor ons allen. Ik haalde zelf veel moed uit jouw verhaal, het geeft me kracht om door te gaan al jarenlang! Dank je voor je positiviteit! X

  Reply
 • Rosy Goethals

  26/12/2016 - 20:46

  Ben echt blij dat je nu kankervrij ben!!! Echt moedig om je verhaal te vertellen!!! Ik wens je nog vele geluk !!! Dikke knuffel!!!

  Reply
 • magits marie-rose

  15/01/2017 - 01:25

  Ik heb maar pas de diagnose gekregen dat ik kanker heb, het is nog niet duidelijk waar de primaire tumor is dat zal ik maar donderdag weten het is ofwel mijn eierstokken of mijn darm die is vergroeid met de buikwand en uitzaai in buikvlies . ik moet eerlijk bekennen dat ik enorm bang ben er is mij beloofd dat er een hele ploeg in het ziekenhuis klaar zal staan om mij te steunen. sorry het hoort misschien hier niet maar ik moest het even kwijt

  Reply
 • STEVENS

  16/08/2017 - 14:14

  Dag An, ik ben de echtgenote van Maurice Stevens en zie toch dat er een mogelijkheid is te genezen van darmkanker. Mijn man is onlangs geopereerd op 24 juli en er werd een tumor van rond de 15 cm weggehaald alsook 25 lympheklieren van de 35 voor het ogenblik geen uitzaaiiingen dus het derde statium. Ernstig genomen want hij zal in september voor zes maanden chemo krijgen en ben bang voor de gevolgen hij is toch al 69 jaar en al een beetje vermagerd. Maar als ik jou verhaal zie dat toch ernstiger en je nu al zoveel jaren verder bent en nog genezen heb ik terug hoop. Je ziet er een hele mooie dame uit en prachtige kleinkinderen misschien mail je me eens naar lena_808@hotmail.com dank U bij voorbaat,

  Reply
 • vera van deun

  06/08/2018 - 15:10

  Proficiat Ann, een ontroerend maar krachtig verhaal .
  Vera mama van Filip

  Reply
 • Mr Clinton

  18/11/2018 - 11:43

  Bent u op zoek naar een zakelijke lening? persoonlijke lening, woningkrediet, autolening, studentenlening, schuldconsolidatielening, ongedekte leningen, risicokapitaal, enz. Of u hebt om welke reden dan ook een lening van een bank of een financiële instelling geweigerd. Wij zijn particuliere geldschieters, leningen aan bedrijven en particulieren tegen een lage en betaalbare rente van 2% rente. Als u interesse hebt, neem dan vandaag nog contact met ons op (clintonjohnson536@bk.ru) en ontvang vandaag uw lening
  Vriendelijke groeten,
  Clinton Johnson-investeringsteam

  Reply
 • Hope elinal

  16/02/2020 - 03:47

  Ben je een zakenman of -vrouw? Heb je geld nodig om een ​​eigen bedrijf te starten? Heeft u een lening nodig om uw schuld te betalen of uw rekeningen te betalen of een leuk bedrijf te starten? Heeft u geld nodig om uw project te financieren? Wij bieden gegarandeerde leendiensten van elk bedrag en naar elk deel van de wereld voor (particulieren, bedrijven, makelaar en rechtspersonen) tegen onze uitstekende rentevoet van 2%. Voor aanmelding en meer informatie stuur antwoorden naar het volgende e-mailadres: Kplendes@outlook.com Bedankt en kijk uit naar uw snelle antwoord.

  Reply
 • Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje *

© 2018 VZW Stop Darmkanker - Ondernemingsnummer: 0847.289.456 - ING BE67 3631 0165 1087 - Website geschonken door Edge.be uit Antwerpen.

User Login