Ik ben Greet, 55 jaar oud. Een weduwe met 2 dochters. Bij mij begon alles 2 jaar geleden, buikpijn, gewichtsverlies.Ik ga naar mijn toenmalige huisarts die me antibiotica voorschrijft want ik had een darmontsteking. En inderdaad na 10 dagen voelde ik me beter. Er ging een half jaar voorbij en ik kreeg terug dezelfde problemen maar nu kon ik ook heel moeilijk stoelgang maken.

Ik ging weer naar de huisarts , die zegt weer ‘darmontsteking’ en schrijft weer antibiotica voor. 5 weken heb ik antibiotica ingenomen, 5 weken werd er bloed afgenomen en gecontroleerd. Ondertussen kon ik niets meer, was altijd moe, lag constant in de zetel. De huisarts zei wel dat ik ijzertekort had maar voor de rest moest ik me geen zorgen maken. Omdat het erger werd, besloot ik me te laten opnemen via spoed. Daar zei men meteen dat er van een darmontsteking geen sprake was. Gelukkig kon ik de volgende ochtend onder de scan waar men een massa in de buik constateerde. Aanvankelijk dacht men dat het een gynaecologisch probleem was, een gezwel aan de baarmoeder. Na verder onderzoek ontdekte men 2 tumoren en een derde in de maak. Vanaf dan ging alles snel. Mijn huisarts belde me op met het verzoek om onmiddellijk naar hem te komen. Daar kreeg  ik te horen dat ik darmkanker had.

Ik moest meteen opgenomen worden. Na vele onderzoeken zag men de primaire tumor die uit de darmwand was gegroeid, een soort van streng had gemaakt naar beneden en daar een tweede tumor had gevormd  en weer een streng naar beneden. Mijn oncologe, Dr Leen Mortier zei dat ik naar Leuven moest. Consultatie bij professor Van Cutsem en professor D’Hoore. Op dat moment heeft men niet voluit gezegd hoe ernstig mijn situatie was . Gelukkig misschien want zo had ik de moed om te vechten tegen die grote K. Tussen kerstmis en nieuwjaar werd  ik dan geopereerd voor het plaatsen van een tweeloops stoma en de port-a-cath. Ik weet nog dat ik uren heb gehuild, ik wou weglopen uit het ziekenhuis, ik wou die stoma niet. En dan werd ik wakker met een zakje op mijn buik, ik voelde me verminkt!

Iedereen zei dat het moest om te genezen maar op dat moment voelde ik mij geen vrouw meer. Ik kon alleen maar huilen. Dokter Leen Mortier vertelde me dat ik al lang poliepen had. Ik denk dat door de vele stress en het verdriet na de dood van mijn man de kanker zich in snel tempo heeft ontwikkeld!!  De tumoren kon men nog niet verwijderen, ze waren te groot, 12 cm en 8 cm!! Dus eerst om de 10 dagen 6 maal een chemokuur. De eerste chemo viel nog mee maar dan werd ik zieker, uitgeput. Even tussendoor toch vermelden dat mijn huisarts mij niet meer heeft gecontacteerd, hij zal wel weten waarom. Ik heb nu een andere bekwame huisarts die me erg steunt.

Eten, drinken lukte niet meer tijdens de chemodagen, ik kreeg problemen met de aanhechting van mijn stoma door de chemo, de stoma loste constant. De huid er rond was fel geïrriteerd, volop ellende. Maar ik had mijn 2 dochters, die waren en zijn mijn reden om door te gaan. Ze hebben alleen mij nog. Klagen durfde ik niet, de goede dagen probeerde ik te werken, ik ben zelfstandige. Maar uiteindelijk moest ik me focussen op mijn genezing, leven voor mijn 2 dochters!! Dus de zaak leed eronder ondanks de vele hulp die ik kreeg. Ik bleef me ook altijd optutten de iets wat betere dagen. Dat vond ik voor mezelf belangrijk. Na de chemokuur kreeg ik een rustpauze, ik ben dan met mijn vriendin een week op vakantie gegaan. Zij heeft me daar verzorgd, geholpen met mijn stoma, ongelukjes opgekuist en daar ben ik haar eeuwig dankbaar voor.

Terug thuis begon de 5 weken chemokuur en 25 bestralingen. Daar word je zo moe van. Ik had me nog nooit zo uitgeput gevoeld. Gelukkig runden  mijn moeder en vriendin ondertussen mijn huishouden. Om beurt reden ze met mij mee naar de bestralingen. Mijn kinderen wou ik niet teveel belasten, zij hadden al teveel moeten verwerken! Na deze 5 weken kreeg ik weer rustpauze, alles moest genezen in mijn buik en dan kreeg ik een MRI om te kijken of de tumoren verkleind  waren. Eindelijk een lichtpuntje, ik was opereerbaar! Professor D’Hoore dacht alleen dat ik een definitief stoma zou moeten hebben. Maar ik zou blijven leven! Ik heb echt gezegd dat het dan voor mij niet meer hoefde! Ik heb gehuild, gesmeekt om alles op alles te zetten, een definitief stoma wou ik niet!! Dat kon men mij niet garanderen en uiteindelijk werd op 20 juni 2016 de grote operatie uitgevoerd.

Die operatie heeft 8 uren geduurd!! Mijn baarmoeder en 25 cm dikke darm heeft men verwijderd! Wat men niet had verwacht, GEEN uitzaaiingen!! Ik zou rondgesprongen hebben van blijdschap, heb gehuild van vreugde!! Al die vieze zieke massa uit mijn lichaam!!  Professor D’Hoore heeft stoma vervangen door een ileostoma zodat mijn darmen konden genezen. Wat er dan gebeurde, daar had men mij niet voor gewaarschuwd. Al de darmslijmen vloeiden er zo uit, ik kon dat niet stoppen, voelde me erg beschaamd. Gelukkig waren er de verpleegsters en verplegers die me hielpen, me uitlegden dat het heel normaal was. Ik voelde me net een baby!!

Na 10 dagen mocht ik naar huis, terug rustpauze om dan te beginnen aan de laatste chemokuren. Thuis ging het bergaf, ik had infectie op mijn nieren, maakte koorts, vermagerde nog meer. Dus terug naar het ziekenhuis waar ik antibiotica en astronautenvoeding kreeg. Gelukkig was ik er na 5 dagen bovenop. 5 weken na mijn operatie begon ik aan de laatste chemokuren. Het was alsof mijn lichaam protesteerde, ik was nog misselijker van de chemo, niet menselijk meer. Mijn oncologe heeft de chemodosis wat aangepast, maar mijn lichaam wou niet meer. Toch doorgezet, en eindelijk was daar de dag van de laatste chemo!! Weer rustpauze, op 13 september terug operatie om het ileostoma te verwijderen. Wat was ik opgelucht!! Ook al werkten mijn darmen nog niet zoals het hoort, en dat kan nog een jaar of langer duren!!

Elke dag neem ik 10 Imodium’s in om de diarree te beperken, elke maand krijg ik een injectie om de stoelgang in te dikken. Vorige week heb ik een controle CT-scan gehad en alles was in orde! Dan denk je, ik ga een feestje bouwen maar er vloeiden alleen heel veel tranen van voorlopige opluchting. Hopen dat het zo blijft. Maar de angst voor die grote K blijft, daar sta ik mee op en ga ik mee slapen. Mijn energieniveau is ook nog altijd laag, ik let nog erg op mijn voeding, ik luister naar mijn lichaam en rust op tijd. Veel van mijn vrienden hebben zich door mijn verhaal ook laten onderzoeken. Bij sommigen heeft men poliepen verwijderd. Ik kan niet hard genoeg benadrukken, laat je onderzoeken!!! Het is geen prettig onderzoek maar het kan je leven redden!! Mijn dochters worden gecontroleerd als ze 33 jaar zijn. Ik wil hen behoeden voor die vreselijke K.

Mijn dank gaat uit naar dokter Leen Mortier, Professor Eric Van Cutsem , Professor André D’Hoore en al de verplegers!! Dit is voorlopig mijn verhaal, ik zou kunnen blijven schrijven want ik wil mensen bewust maken van het belang van een darmonderzoek.

Groetjes,

Greet

Reacties (56)

 • Lut Van den Bulck

  29/01/2017 - 09:35

  Ik heb deze gruwelijke periode van dichtbij mee gemaakt en herinner mij dus ook elke fase van dit verhaal. Dit is een zeer moedige en waarheidsgetrouwe getuigenis. Ik hoop dat je een beetje rust kan vinden naar de toekomst toe! Veel sterkte nog lieve Greet !

  Reply
 • Sabine Verbist

  29/01/2017 - 11:34

  Ik stond erbij en ik keek ernaar…maar heel trots op deze heel sterke vrouw. Haar getuigenis is zo moedig om dit met de wereld te delen. Deze is zeer waarheidsgetrouw, ja ik kan het weten. Wij hebben samen met alle naasten deze afschuwelijke periode doorgemaakt. Gelukkig zijn we nu op de goeie weg. Ik zal haar eeuwig de nodige steun geven. De strijd is nog volop bezig maar we hebben ons voorgenomen vanaf nu te GENIETEN!!!. Ik ben fier op mijn lieve vriendin. Ik hoop dat eenieder die met deze vreselijke ziekte geconfronteerd wordt de nodige wilskracht heeft om te strijden.

  Reply
 • Pascal Brits

  29/01/2017 - 14:11

  Respect Greet❤️❤️❤️

  Reply
 • Daisy

  29/01/2017 - 14:15

  Greet, blijf er in geloven.
  Ik herken je verhaal.
  Maar genezing is mogelijk.
  Ga ervoor!

  Reply
 • Viv mertens

  29/01/2017 - 14:23

  Ik heb net jouw verhaal gelezen en je bent een enorm moedige vrouw. Hoop met vol hart dat u genezen bent en nog heel veel jaren kunt genieten van het leven x

  Reply
 • Appeltans Maria

  29/01/2017 - 14:24

  Helemaal vol medeleven heb ik je verhaal gelezen Greet , je bent een ontzettende moedig dame !!
  Prijs je gelukkig met je lieve vriendin, die dubbel en dik verdiend na dat je ook je man al moest laten gaan .
  Heel veel moed en sterkte wens ik je verder toe je bent een sterke Madam chapeau voor je moedige getuigenis .

  Reply
 • Filip

  29/01/2017 - 14:30

  Blijf geloven. Ik doe het zelf ook al 3,5 jaar. Ik heb ook niets dan respect voor de heren professoren in Gasthuisberg. Komende week wordt toch weer heel intens want ik heb controle. Dit zijn moeilijke momenten. Mijn getuigenis staat hier ook (45)…
  Veel sterkte en wanneer nood aan info of begrijpend luisterend oor laat maar wten.
  En ja Stopdarmkanker moet verder de boodschap uitdragen.
  Voor zij die willen loop mee met het stopdarmkanker legioen de 10 miles van Antwerpen. Ik ben graag jullie kapitein…
  Respect Greet voor je moedige verslag

  Reply
 • Peelman Maria

  29/01/2017 - 15:36

  Veel moed en sterkte toegewenst. En hopelijk kan je nog veel genieten van je twee dochters. Want het was een hele weg dat je af gelegd hebt. Je bent een heel sterke vrouw !

  Reply
 • Lucia

  29/01/2017 - 15:44

  Veel respect Greet en Sabine ❤️

  Reply
 • Rie Colen

  29/01/2017 - 16:02

  Enorm veel respect !!!! Super, en nog veel succes !!!

  Reply
 • carnas

  29/01/2017 - 17:40

  Sterkte !!!

  Reply
 • Paulette

  29/01/2017 - 17:48

  Veel sterkte Greet. Ook ik heb kanker uitgezaaide huidkanker zonder bron en wordt behandeld met immuuntherapie. Zo te horen is er kanker en kanker mijn therapie is zachter via pillen maar de bijwerkingen zijn niet mis. Hou je kloek geef nooit de moed op

  Reply
 • Gisele

  29/01/2017 - 18:38

  Ik word ontzettend stil van deze moedige getuigenis.
  Mijn partner werd afgelopen jaar eveneens geopereerd en 28 cm dikke darm verwijderd. Ik hoop voor eenieder die er mee geconfronteerd wordt veel moed en een goede afloop. Dikke proficiat aan Greet voor haar moed in dit genezingsproces.

  Reply
 • Martijn Holterman

  29/01/2017 - 18:44

  Knap gedaan belle mere! Xx

  Reply
 • DEBROUWERE JAN

  29/01/2017 - 18:48

  Blijven geloven Greet hoe moeilijk het soms is, ik ben getuigenis 47 en als je mijn verhaal leest zal je zien dat het ook niet gemakkelijk was en nu heb ik nog iedere dag 2x verzorging nodig maar ik kan terug alles doen wat ik wil en dat is toch het voornaamste ook al is het met een stoma. Veel sterkte nog en hopelijk een voorspoedige genezing.

  Reply
 • Hilde

  29/01/2017 - 19:27

  Dag Greet, chapeau voor je moedige getuigenis! Je hebt al heel wat meegemaakt. Hopelijk heb je nu het ergste achter de rug en kan je genieten samen met je dochters. Ik wens je héél veel goede moed en duim voor je.
  Liefs, Hilde

  Reply
 • COLETTE STUVERS

  29/01/2017 - 19:40

  Mijn beide broers zijn overleden aan kanker,,,longkanker maar het begon allemaal met poliepen in de dikke darm.Onze familie is erfelijk belast met poliepen. Toen mijn oudste broer een kwaadaardige darmtumor maakte, heb ik mij onmiddellijk laten onderzoeken en er werd bij mij ook een poliep gevonden,,,nog niet kwaadaardig maar was zich wel aan het ontwikkelen. Het jaar nadien werden 3 poliepen ontdekt en nog een jaar later 20. Bij een 2de opinieonderzoek in Leuven heeft men mij gezegd dat de beste oplossing was: verwijderen van dikke darm. Oei wat een leven zou ik achteraf krijgen…dat was mijn eerste gedachte. En toch heb ik in 2009 de dikke darm volledig laten verwijderen . ik heb nog 14 cm aan het einde. Dit is voldoende om de restafval op te slaan en ik heb geen stoma . Ik ben heel tevreden over de ingreep, ook door Professor D’hoore en zijn team uitgevoerd. Het is beter vroegtijdig in te grijpen dan te wachten tot de kanker zich aan het ontwikkelen is. Ik heb een heel normaal leven en raad iedereen aan om zich vroegtijdig te laten onderzoeken. Er zijn ergere dingen in het leven dan zulke onderzoeken die nog niet eens pijnlijk zijn. Niet wachten mensen…gewoon laten onderzoeken. Veel moed aan Greet en bedankt voor haar moedig verhaal.

  Reply
 • De Graef Jozef

  29/01/2017 - 21:00

  Het is te hopen dat alles goed komt nu en ja ik ben het met je
  eens dat door je verhaal te schrijven en zeggen dat er meer mensen in je
  omgeving zich laten controleren.
  We mogen ook Dr. Luc Colemont niet vergeten te vernoemen, hij is
  tenslotte die voor de preventieactie iedere dag zijn vrije tijd heeft opgeofferd na zijn werkuren.

  Reply
 • Loesje

  29/01/2017 - 21:19

  Veel sterkte Greet! Ik duim voor jou!

  Reply
 • Andrea

  29/01/2017 - 22:20

  Greet is mijn bazin ik weet ook wat ze meemaakt maar het is een hele sterke vrouw deze vrouw verdiend veel respect

  Reply
 • Carina

  29/01/2017 - 22:35

  Lieve Greet, ik weet hoe het allemaal voelt als je dit meemaakt, ik kan er over meepraten (getuigenis 50) Door mijn getuigenis te delen met de wereld is het verwerkingsproces gemakkelijker geworden voor mij. Ik hoop dat dit ook telt voor jou.
  Ik wens je nog veel moed toe en geniet samen met je dochters van het leven.

  Reply
 • Annick STOFFELEN

  29/01/2017 - 23:01

  Ik heb meegedaan met een ‘bevolkingsonderzoek’ naar darmkanker. Het was ‘afwijkend’ . Dus moet ik naar een specialist voor darmonderzoek. Maaar ik heb eerst een afspraak met de bevoegde arts want ik heb nl. veel aambeien.
  Ik heb dit al drie keer uitgesteld, de gewone afspraak met die dokter; Ben ,ook Chronisch depressief, heb Fibromyalhie, CVS enz. Sta op invaliditeit tot aan mijn pensioen op 2023. Ik heb echt geen vrienden die me kunnen steunen. Ik moet voor alle kwalen alleen naar de dokter of specialist. Ben moe,kan moeilijk vooruit want heb ook artrose aan mijn Heiligbeen waar ik elk jaar ‘denervaties’ nodig heb. Op de pijnkliniek onder volledige verdoving. Ik weet niet of ik het ga kunnen opbrengen om morgen naar die ‘darmspecialist’ te gaan…… dit is zo een beetje een ander verhaal …..Annick…

  Reply
 • jenny

  30/01/2017 - 11:46

  mijn man 5j geleden darmkanker gehad ook stoma en zo en nu is hij weer heel goed moet maar 1x in het jaar op kontrole . er blijven in geloven en de moed nie verliezen hé kwens je veel sterkte

  Reply
 • Meuleman Herman

  30/01/2017 - 16:35

  Ja Greet ik ken U verhaal en heb veel bewondering voor U. Maar ik weet waar over ik spreek ben vandaag terug aan een nieuwe chemo kuur begonnen. Grtjes Herman

  Reply
 • koen vercammen

  30/01/2017 - 17:01

  puur respect zusje je bent een van de dapperste vrouwen die in ken love you

  Reply
 • Geert

  30/01/2017 - 18:07

  Knap dat je jouw verhaal wil delen!
  Veel sterkte, Greet, het ga je goed!
  Groetjes,
  Geert

  Reply
 • Lana provoost

  30/01/2017 - 19:13

  powerlady!
  Beautiful in and outside!
  En nu verdien je enkel geluk!!!!!!! Go for it

  Reply
 • Chantal populaire

  30/01/2017 - 19:14

  Ik ben sprakeloos,je bent en blijft een prachtvrouw,respect lieve schat ❤❤❤

  Reply
 • Martine De Ruyter

  30/01/2017 - 19:34

  Wat een moedige vrouw ben jij!! Wauw Greet … wat je allemaal hebt doorstaan bewonder ik heel erg! En je dochters zijn “schattjes” die je door dik en dun gesteund hebben…. Geef de moed niet op en LEEF elke minuut van de dag!!! Veel liefs,Martine❤

  Reply
 • Cora reuter

  30/01/2017 - 19:35

  Lieve Greet,
  Pfffffff wat een strijd heb je geleverd, zo oneerlijk…… wat krijg jij een hoop op je bordje…….
  Ik denk dat Ton ” boven” met je meegevochten heeft.
  Ik wens je een volledig herstel toe!!!

  Dikke knuffel en het allerbeste van Cora Reuter xxx

  Reply
 • kurt roefs

  30/01/2017 - 19:40

  veel sterkte greet,je bent een moedige vrouw!!

  Reply
 • Gigi

  30/01/2017 - 19:50

  Greetje een sterke dame in de onmacht van die grote k…jou getuigenis kan andere levens redden…Je bent een inmens moedig dapper en ja…strijdvaardig…respect voor deze getuigenis en dat je nog vele hoopvolle jaren met iedereen mag beleven respect ❤❤❤

  Reply
 • Kaia Vercammen

  30/01/2017 - 19:57

  Mooi neergeschreven Tante Greet ! Je laten onderzoeken , goede voeding en veel rust wanneer nodig , hele goeie tips voor iedereen , want het kan iedereen overkomen , maar dus beter voorkomen dan genezen ! Veel respect voor jou !

  Reply
 • Gitte

  30/01/2017 - 20:33

  Lieve Greet,

  Ik heb juist je verhaal gelezen ik wens je heel veel sterkte toe Greet dikke steunknuffel Van Gitte ;-) xxx

  Reply
 • Anneke

  30/01/2017 - 20:38

  Lieve Greet , wat een aangrijpende getuigenis !! Ik weet natuurlijk wat er allemaal gebeurt is , en door welke hel je de laatste jaren bent gegaan !! Maar toen je kanker kreeg , had ik geen idee dat je voor de tweede keer in de hel terecht kwam !!! Natuurlijk wist ik wel dat je heel erg ziek was , maar dat het zo erg was wist ik niet !! Dat komt ook omdat je je altijd zo sterk voor doet !! Daarom heb ik des temeer respect voor jou Hoe je met je ziekte bent om gegaan !! Ik weet niet of ik dat zou kunnen !! Wat goed dat je hier je verhaal vertelt !! Misschien maakt dat het verschil voor een andere vrouw die deze ziekte dan herkend !!! Ik ben supertrots dat ik je ken , dikke kusssss Anneke

  Reply
 • Don

  30/01/2017 - 20:38

  Lieve Greet, wat een respect heb ik voor u. Ikzelf heb ook wel een en ander meegemaakt (nierkanker). Hierdoor ben ik actief vrijwilliger en Vechter in de organisatie Levensloop Neteland geworden, daardoor kom ik regelmatig in contact met Vechters zoals u. Het geeft mij een ongelooflijk goed gevoel om voor mensen zoals u iets te kunnen realiseren binnen Levensloop.
  Gisteren hebben wij in Herenthout Fried Ringoot (http://www.friedtheater.be) op bezoek gehad bij Levensloop. Een man met een verhaal waar wij ons allen in herkennen. In uw verhaal herken ik dit ook, samen met alle verhalen die ik al mogen aanhoren heb!
  Je bent een prachtdame om dit voor ons zo neer te schrijven!

  Met alle respect en het allerbeste!

  Reply
 • savels Diana

  30/01/2017 - 21:06

  Hallo Greet,

  Heb net uw verhaal gelezen.Wij hadden er geen idee van wat je allemaal
  hebt doorstaan.
  Mijn broer,Freddy, is ook jong overleden in 2003 aan een ernstige vorm van de ziekte van Crohn .Hij was pas 37.Ik mis hem nog steeds erg.
  Wij wensen u het allerbeste voor de toekomst.
  Veel geluk.Het is je van harte gegund.
  Groetjes van ons.Diana en Ronny.

  Reply
 • Stephanie

  30/01/2017 - 21:57

  Ongelooflijk veel respect voor deze getuigenis. Je bent een super sterke vrouw Greet! En een mama uit de duizend waar je twee dochters enorm fier op zijn en naar opkijken. Xxx

  Reply
 • Sylvie

  30/01/2017 - 22:13

  Hoi Greet,
  Ten eerste goed dat je van huisdokter verandert bent zeg?! Dit had voorkomen kunnen geweest zijn als die dr. geluisterd had naar uw pijnpunten toen…
  Goed van je dat je UZ leuven uitkoos. Dat is ook het ziekenhuis waar ik kom en waar ik een groot respect heb voor Prof. Vancuttsem en Prof. DeHoore 2 briljante mensen!
  Ik hoop zo dat er vanaf nu altijd lichtpuntjes in je leven mogen zijn met veel geluk en goede gezondheid.
  Ik ben ook in behandeling door deze profs. van Leuven en binnenkort weer onderzoek loop ik ook op de toppen van men tenen. Dat verandert nooit maar ik neem wel een medicijn in tegen negatieve gedachten want de angst zat er hierna bij mij ook in.
  Hopelijk kunnen we allemaal een steun zijn voor mekaar en dat al die lichtpuntjes samen we een bariere kunnen maken tegen deze vreselijke ziekte…
  Veel liefs en sterkte
  Sylvie

  Reply
 • Marc Van Thielen

  30/01/2017 - 22:51

  Oneindig veel respect en bewondering voor je wilskracht om ook dit te verwerken en er vooral te zijn voor je dochters . Diepe buiging voor U . X

  Reply
 • Tielemans ingrid

  31/01/2017 - 09:10

  Lieve Greet,
  Wat een powervrouw ben jij,als ik dit zo allemaal lees is mijn bewondering voor jou nog veel groter geworden,volhouden en doorgaan,jij komt er zeker samen met je twee dochters die aan je zijde staan.
  Ik heb er maar 1woord voor chapeau voor jou moed en doorzettingsvermogen.
  Knuffel

  Reply
 • Pats

  31/01/2017 - 09:17

  Aangrijpend verhaal vriend ,blijven knokken !! Hopelijk alle shit nu achter de rug ,want als 1 iemand zoiets ni verdiend zal jij er wel bij zijn groetjes Pats xx

  Reply
 • JEAN De Donder

  31/01/2017 - 14:21

  Greetje ik wist iets, maar zo’n lijdensweg wist ik niets van ! Heb er altijd in geloofd dat jij zou genezen ! Ik hoop dat jou getuigenis veel mensen zal helpen ! Ik ben fier dat ik jou mag kennen.
  Dikke knuffel xxx

  Reply
 • Gilbert Cuyt

  31/01/2017 - 17:02

  R.E.S.P.E.C.T. Greet en véél goede moed verder! Jij bent een véchter…

  Reply
 • Andrea

  31/01/2017 - 18:00

  Ik wil nog even iets zeggen over greet in die periode dat ze zo ziek was kwam ze og altijd naar de zaak deed ze alles in orde voor de.feestdagen de kerstboom de lichtjes de tafels versieren en altijd goed gezind al ging ze door een.hel ze bleef altijd.glimlachen en als je vroeg hoe het ging antwoordde ze het gaat een heel sterke vrouw Greet er mogen er.veel achter u komen x x x

  Reply
 • Mark Opgenhaffen

  01/02/2017 - 05:50

  Beste Greet,
  goed van je dat je je verhaal deelt. Ik heb zelf een nonkel verloren na een jarenlange strijd tegen darmkanker. Mijn vader heeft zich toen moeten laten onderzoeken en die had drie poliepen. Die hebben ze dadelijk weggebrand. Ik heb me toen ook laten onderzoeken maar had er geen. Gelukkig had ik er geen.
  Ik heb zelf ondervonden dat er niets zo kostbaar is dan een goede gezondheid. Hopelijk blijf je nu een hele tijd gespaard van leed en ongeluk. Je hebt jouw deel wel gehad…

  Reply
 • Nys Chris

  01/02/2017 - 17:26

  Beste Greet,
  Ik kreeg regelmatig een up-date van Andrea en wist dat het zwaar was maar had totaal geen gedacht wat dit betekende; Ik moet je bewonderen dat je jezelf zo sterk gehouden hebt. Weinigen doen dit je na. Doe aub verder zoals je bezig bent en ik wens je de allerbeste gezondheid toe voor de toekomst.

  Reply
 • Greet

  02/02/2017 - 12:26

  Lieve mensen , iedereen heel erg bedankt voor de hartverwarmende reacties . Ik heb mijn relaas geschreven omdat ik het erg belangrijk vind dat men weet wat darmkanker met je doet . Ik wens iedereen die tegen deze ziekte strijdt heel veel moed en sterkte ! @ Filip , de ten Miles meelopen gaat dit jaar nog niet lukken maar misschien volgend jaar wel . Samen staan we sterk !! Groetjes Greet

  Reply
 • Janssens karin

  02/02/2017 - 18:20

  Ik wens je heel veel sterkte en het zal allemaal wel in orde komen daar zal ik voor duimen het heeft allemaal wel zijn tijd nodig het kom allemaal wel stilleken in orde meisje

  Reply
 • Jacqueline Wesenbeek

  03/02/2017 - 20:18

  Veel sterkte en moed houden Greet. Dat kan goed komen . Heb hier thuis mijn echtgenoot die in 2002 zowel dikke als dunne darm voor een groot geel kwijt is, veel infecties enz.maar hij leeft nog . De hoop niet opgeven , ik hoop van harte dat je volledig hersteld.

  Reply
 • Frans

  19/02/2017 - 01:27

  Veel respect voor deze dame.
  Met een bang hart kijk ik uit naar maandag of dinsdag dan zal ik vernemen,wat men heeft gevonden bij het darmonderzoek in de scanner.
  Ook mijne huisarts heeft zich al 2 x bij mij een verkeerde diagnose gesteld waardoor ik jaren heel veel pijn heb gehad.In november kreeg ik het verdikt dat ik parkinson heb,ook al was dat volgens de huisarts niet het geval.en nu veel angst voor wat het resultaat zal zijn

  Reply
 • Saskia

  04/03/2017 - 17:45

  Ik kan er van meespreken. Op 17 december 2015 (toen nog maar net 44 jaar) kreeg ik ook het woord ‘darmkanker ‘ te horen. Ben er nog goed vanaf gekomen. Kon veel erger. Ik voelde me niet goed was moe, wenen voor niets, buikpijn, bloed in de wc, veel lucht. niet meer normaal. dacht dat het stress was. Toch de stap gezet en naar de huisdokter gegaan. Mijn ‘buikgevoel’ zei dat er iets gaande was. Ze zei “We gaan beginnen uitsluiten, is er niets dan weten we uiteindelijk dat het stress is”. Begonnen met verschillende onderzoeken, Echo, bloedname, nazicht stoelgang, scanner, MRI, endoscopie (kleine maar ook volledige colon). Eerst Poliep anaal verwijderd, daarna toch een resectie van de Sigmoid. Eerst nog wat bekomen van de operatie. Voorlopig geen sprake van die vieze medicijnen.

  Nu zijn we een jaar verder! Alles gaat voorlopig goed. Soms nog we veel last van lucht in mijn buik en krampen. Om de drie maand nog op controle gaan.

  Echt! ik wil hiermee ook iedereen bedanken die voor mij gezorgd hebben. En aan iedereen die de stap niet durven zetten DOEN! Zorg dat je er op tijd bij bent! Ik weet het is een vies onderwerp om er over te praten, je houdt het liever voor jezelf!
  Dus DOEN!

  Reply
 • Christel op de beeck

  10/03/2017 - 00:03

  Lieve Greet jij bent zo een ongelovige sterke vrouw .ik heb veel van u geleerd .hoe jij alles hebt gedragen zo moedig en sterk .ben blij dat ik je vriendin ben ik ben trots op u .

  Reply
 • Heidi

  10/03/2017 - 10:33

  Lieve Greet,

  Ik ben even stil en geschrokken van je verhaal.
  Ik wist dat je ziek was ,maar niet dat het zo erg was en dat je door zo’n hel bent moeten gaan, onmenselijk.
  We wensen je heel veel sterkte en moed toe.
  Je hebt al genoeg moeten meemaken.
  Liefs, heidi

  Reply
 • Ingrid

  13/03/2017 - 00:13

  Lieve Greet , ik krijg er de tranen van in mijn ogen , momenteel vecht mijn ventje tegen k het is de 4 de keer dat ik er van nabij met geconfronteerd word we vechten alhoewel deze k niet te genezen is en vreselijk snel gaat , ik vind je zo moedig dat je uw verhaal hier doet , ik duim voor u dat het u verder heel goed zal gaan , dikke knuffel

  Reply
 • Luc Demeyere

  26/02/2019 - 11:06

  Beste Greet, ik heb ontzettend veel respect voor uw vechtlust en ook het feit dat je uw verhaal met anderen wil delen. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat het vanaf nu voor u goed mag gaan. Ondertussen vechten wij nu reeds sinds eind 2017 tegen de ziekte. Mijn echtgenote kreeg het verdict op 22/12/2017 en werd in het AZ Sint- Jan in Brugge geopereerd door dokter Tom Feryn (topdokter). Er werd een kwaadaardige tumor verwijderd aan de dikke darm maar zij had ook al een uitzaaiing naar de lever maar de operatie was voor de 100% gelukt. Nadien volgden 12 sessies met preventieve chemo en op 07/08/2018 kregen wij het nieuws dat alles in orde was na de CT-scan. Enkele weken later kreeg mijn vrouw terug last en merkte men een uitzaaiing aan het buikvlies en nu zijn wij in behandeling in het UZ Leuven, ook bij professor Van Cutsem, elke week naar Leuven voor baxter met anti- stoffen en dan moet mijn vrouw ook nog 11 chemopillen slikken per dag. Het is een hele zware periode voor ons beiden maar wij gaan voor niks minder dan genezing. Positief blijven, hopen en genieten van elke dag die het leven bied. Wij proberen ook mensen te sensibiliseren om de test te doen, daarom nogmaals de oproep, DOE DE TEST, HET KAN UW LEVEN REDDEN.

  Reply
 • Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje *

Kom in actie

Start een actie of doneer! start een actie of doneer
AG Insurance - bedrijven stoppen darmkanker

Esperity®

Op Esperity® kun je steun vinden bij lotgenoten en mantelzorgers, je ervaringen delen en je gezondheidsstatus opvolgen. Daarnaast kun je een overzicht vinden van klinische studies in je omgeving. Klik hier om te registreren en kom in contact met lotgenoten.

© 2018 VZW Stop Darmkanker - Ondernemingsnummer: 0847.289.456 - ING BE67 3631 0165 1087 - Website geschonken door Edge.be uit Antwerpen.

User Login