Marleen zou met ons samen Kerst gevierd hebben … als er testen zouden gebeurd zijn.

Marleen is mijn grote zus. Drie jaar heeft ze zeer moedig gestreden …

De klachten die ze omschreef werden door haar arts weggewimpeld als gevolgen van stress.

Toen we haar uiteindelijk konden overtuigen een andere arts te raadplegen was het te laat. In eerste instantie vocht ze tegen darmkanker en die heeft ze met chemo en operaties overwonnen … Oef dachten we ! Maar er weren ook uitzaaiingen vastgesteld naar de lever en dat gevecht heeft ze niet kunnen winnen !

Wat was Marleen moedig … amper 52 … Ze had een heel boeiend leven met nog zoveel plannen, was een geweldige moeder met een prachtig gezin, nog zoveel liefde te geven  … samen met de hele familie hebben we met haar meegevochten … Dankzij heel veel mooie herinneringen dragen wij haar voor altijd met ons mee.

Ik zou het samen met jullie van de daken willen schreeuwen hoe belangrijk preventie is.

Want Marleen zou samen met ons Kerstfeest gevierd hebben als … !  

Ik overweeg een boek te wijden aan mijn zus Marleen, over haar vechtlust, haar optimisme, over onze geweldig tijd die we beleefd hebben maar vooral over het feit dat dit niet had hoeven te eindigen … Misschien kan ik hierdoor mee aan de alarmbel te trekken.  Uiteraard is elke suggestie welkom

Marjan Van den Eynde

(links: Marleen – rechts: Marjan)

Reacties (4)

 • Ingrid

  24/12/2018 - 19:25

  In februari ll. darmkanker vastgesteld. Operatie 50 cm dikke darm kwijt. Gelukkig geen chemo of bestraling. Net op tijd ! Drie maand later longkanker.
  Bovenste kwab van linker long weg ! En weeral geen chemo of bestraling . Ik heb geluk gehad. Dit is begonnen met de brief die ik kreeg van de federatie darmkankerbestrijding. Hoop dat veel mensen daarop ingaan. Het moet niet altijd mis gaan. Veel moed aan de mensen bij wie het mis ging ! Ingrid

  Reply
 • Mariane Vanheule

  27/12/2018 - 10:27

  Ik had de stoelgangtest gedaan en die was goed. Ik had wel een veranderd stoelgangpatroon en af en toe helder bloed in de stoelgang. De huisarts reageerde daar nog niet teveel op, afwachten. Ik ben ook in behandeling bij een endocrinologe en die vraagt altijd of er nog iets anders is. Ik vertelde het haar en zij maakte direct een afspraak voor een coloscopie. Na 4 maanden kon ik gaan maar het bloedverlies werd toch frequenter. Bleek dat er poliepen waren en ook een gezwel in de endeldarm. Gevolg operatie en voor de veiligheid de endeldarm en een stuk darm eruit. Er waren nog geen uitzaaiingen en dus moest ik geen chemo krijgen. Ik heb nu wel een zeer korte endeldarm en heb soms last van het LAR-syndroom maar verder gaat het zeer goed. Dankzij het kordate optreden van Dr. Batens.

  Reply
 • Hilde

  02/01/2019 - 14:45

  Jammer dat Marleen dit gevecht niet mocht winnen. Ik wens de familie heel veel sterkte!

  Reply
 • Sina Lindner-de Goede

  10/06/2022 - 21:01

  Zeer triest! Door een huisarts niet serieus genomen! Echt vreselijk dit 😭

  Reply
 • Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje *

© 2018 VZW Stop Darmkanker - Ondernemingsnummer: 0847.289.456 - ING BE67 3631 0165 1087 - Website geschonken door Edge.be uit Antwerpen.

User Login