Tot wat een lezing leiden kan. Enkele weken terug gaf Dr. Colemont een lezing voor het personeel van Roularta in Evere. De jonge journaliste Jolien Thieleman was erg onder de indruk van de lezing. Zij maakte er een mooi artikel van voor “Libelle”. Klik op de foto en je kan het lezen!

Reacties (1)

  • Anne Pouillie

    11/09/2019 - 15:09

    Ik ben volop in de menopauze, ben in april 50 jaar geworden . De laatste maanden werd ik een verandering in mijn stoelgangpatroon gewaar, voelen dat ik naar toilet moest, maar uiteindelijk toch niet moest, door de dag verschillende keren naar het toilet moeten, opgeblazen buik, …. Ik stak het op de menopauze maar bleef het goed in het oog houden. Maar op een dag zag ik bloed in mijn stoelgang, ik twijfelde….zag ik wel juist? Maar na een aantal weken ging ik toch naar de huisarts met een stoelgangstaal…..er volgde de week erop een consultatie met een arts, enkele dagen later een darmonderzoek….en ja….wat bleek?….ik had een middelgrote tumor in de endeldarm, op zo’n 10ā 12 CM van ‘ de uitgang’…..na verschillende gesprekken, besliste men om me te opereren, eerst sprake men van bestraling, maar ik werd geopereerd, de tumor en een stuk darm werden verwijderd. 5 dagen na de operatie kreeg ik te horen dat de cellen rondom niet ziek waren, dat ik dus ook geen chemo moest hebben. Dit alles is nu zo’n 3 maand geleden gebeurd. De genezing verloopt goed, ‘normaal’….maar…..de stoelgang is bijlange nog niet zoals voorheen. Ik moet nog vlug naar het toilet, soms heel wat keren na elkaar…..het is moeilijk om ergens naartoe te gaan, ik kijk altijd eerst waar ik het toilet kan vinden. Ik ben beginnen werken, mijn collega’s zijn zeer meegaand. Ik hoop dat mijn darmen weer min of meer ‘ normaal’ worden . Het zal zijn tijd nodig hebben. Ik ben blij dat de tumor uit mijn lichaam is, maar ben wel nog heel onzeker rond alles wat met de stoelgang te maken heeft….soms moeite met het ophouden, veel moeten gaan, schrik om te winkelen, ergens op bezoek te gaan,…..Ik was er vroeg bij, zeggen de dokters…..ik heb goed naar mijn lichaam geluisterd, had ik minder gedacht dat het aan de menopauze lag, was ik vroeger naar de dokter geweest. ….. Ik probeer weer te genieten van elke dag, want verschillende maanden geleden, toen ik hoorde dat ik darmkanker had…..de wereld stond stil….en de eerste dagen dacht ik ‘ zal ik nu doodgaan ?’…….

    Reply
  • Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje *

Kom in actie

Start een actie of doneer! start een actie of doneer
AG Insurance - bedrijven stoppen darmkanker

Esperity®

Op Esperity® kun je steun vinden bij lotgenoten en mantelzorgers, je ervaringen delen en je gezondheidsstatus opvolgen. Daarnaast kun je een overzicht vinden van klinische studies in je omgeving. Klik hier om te registreren en kom in contact met lotgenoten.

© 2018 VZW Stop Darmkanker - Ondernemingsnummer: 0847.289.456 - ING BE67 3631 0165 1087 - Website geschonken door Edge.be uit Antwerpen.

User Login