Een Clap van 1 miljoen !

Vandaag is het dan zover. Om 13u wordt onze Thunderclap de wereld in gestuurd. We hebben er iets meer dan twee weken hard aan gewerkt. De “fase”-2 van onze open brief aan Brad Pitt. Met een Thunderclap kunnen we ons nu allemaal te samen laten horen.

We vonden méér dan 250 mensen bereid om onze actie via Facebook of Twitter te steunen. Eén boodschap op exact hetzelfde moment. Thunderclap heeft berekend dat we daar méér dan 1.000.000 mensen mee zullen bereiken. Een massa-event waaraan je kan deelnemen van achter je PC, je tablet of je mobieltje. Klinkt onwaarschijnlijk, maar anno 2014 is veel mogelijk. In drie kliks kan je nog meedoen tot 13 u ! Wie weet schrijven we een stukje geschiedenis in de strijd tegen darmkanker.

We kregen overhoopte steun uit het buitenland. Naast de  Amerikaanse “Twittergirl” Kavalon, waren er enkele topspelers van het Italiaanse Fiorentina (de fameuze SerieA) die ons over de drempel van 1 miljoen hielpen. Een Columbiaan, een Argentijn en een Braziliaan. Wie weet worden het tegenstanders op het WK, maar nu strijden ze samen met ons tegen darmkanker ! Als dat geen verrassing is! Karl Van Nieuwkerke volgde tijdens de laatste uren ook het voorbeeld van één van onze boegbeelden Tom Waes. Goedele Liekens, Cain Ransbottyn, Tomas Van den Spiegel, Marc van Eeghem, Paul Ambach, Inge Geerdens, André Duval, Sven Pichal, Davy Brocatus, Steven Piessens, Sihame El Kaouakibi en zovele anderen hadden het al eerder gedaan (gevaarlijk van “namen te noemen”, want je vergeet er zeker, bv. Philip Heylen en Karel Vinck…) Politici, eh… die bleven behoorlijk afzijdig… no problem. Zij hebben nu andere bekommernissen aan het hoofd.

(P.S. in de laatste uren sloten toch nog heel wat politici aan, op kop Minister-President Kris Peeters, gevolgd door Ministers Freya Van den Bossche en Hilde Crevits, ook Minister Jo Vandeurzen had de actie opgemerkt)

Er was natuurlijk ook grote steun van de minder bekende Vlaming, die ook erg meeleeft met al het leed dat darmkanker dagelijks veroorzaakt. In Vlaanderen verliezen iedere dag 5 families een dierbare door sluipmoordenaar darmkanker, per dag zijn er 580 slachtoffers in Europa!  We zijn ook blij dat meerdere buitenlandse organisaties zich hebben zich aangesloten bij onze actie. En de uitvinder van Thunderclap, David Cascino, deed ook zijn duit in het zakje.

Of Brad Pitt de donderslag bij heldere hemel al dan niet zal horen kan ook nog van jouw stem afhangen ! Hoe luider de Thunderclap, hoe beter ! Tot 13 u heb je nog tijd ! Angelina Jolie en haar kids en duizenden anderen zullen je dankbaar zijn. Just do it ! In drie kliks is het gedaan !

Benieuwd naar het effect !

 

Gelijkaardige posts

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Meld je aan voor tips over omgaan met darmkanker, nieuws en acties van Stop Darmkanker per e-mail.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.