Al een eerste terugblik…

Dagzaal

Een ganse maand campagne voeren is vermoeiend, dat wisten we toen we er op 1 Maart aan begonnen. Als het met een kleine groep mensen moet gebeuren is de opdracht nog moeilijker. Enkele uren na afloop van de Internationale Darmkankermaand kunnen we toch al een eerste balans opmaken. En die is ongetwijfeld erg positief. We hebben er misschien geen 5-sterren campagne van kunnen maken (we slaagden niet helemaal in de 5 opdrachten, maar de lat lag erg hoog dit jaar) maar we hebben toch bijzonder veel steun en aandacht  gekregen voor ons enigste doel : “minder mensen met darmkanker”.

Het kan natuurlijk altijd nog beter, maar ons project is dan ook niet afgelopen met deze campagnemaand. Het gaspedaal wordt wellicht iets minder hard ingeduwd, maar we blijven onverstoord verder rijden. We weten dat er nog veel hindernissen op ons liggen te wachten. Maar daar zijn we niet van bang van, net zoals we niet bang mogen zijn van die sluipmoordenaar die darmkanker heet.

Iedere dag verliezen in Vlaanderen 5 families een dierbare aan de gevolgen van darmkanker. Het blijft een onaanvaardbaar hoog cijfer voor een ziekte die perfect vroegtijdig kan worden opgespoord !  Laten we er samen nog meer werk van maken. Ons Facebook-“leger” tegen darmkanker telt op dit ogenblik exact 18.500 vrijwilligers, we zijn ondertussen met méér dan 2000 “Tweepers”. Daar kunnen we al een eerste veldslag mee winnen…

We hopen dat de echte strijders, de echte helden van deze maand (zie foto) nog verschillende van onze campagnes kunnen volgen ! Op dinsdag 26 maart kwamen zij speciaal in het blauw naar de dagzaal chemotherapie. “Dress in Blue” was méér dan een slogan. Het was een gebaar, een gebaar van hoop, een gebaar van strijdlust. Blauw is niet per toeval de kleur van de strijd tegen darmkanker. Hen mogen we nu niet in de steek laten.

“Samen sterker dan ooit” !

Dank aan iedereen die deze maand zijn steent(je) aan onze campagne heeft bijgedragen. LC 

 

Gelijkaardige posts

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Meld je aan voor tips over omgaan met darmkanker, nieuws en acties van Stop Darmkanker per e-mail.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.