Beste Dief,

Ik weet niet hoeveel kerstkaarten of nieuwjaarswensen jij krijgt, maar deze is echt voor jou bedoeld.

Toen je dinsdagavond 19 december mijn blauwe tas meenam had je het wellicht op mijn computer gemunt. Alvast complimenten voor de ingenieuze manier waarop je hem bemachtigd hebt. Chapeau!

Je zal wellicht niet verwacht hebben dat je er naast de MacBook Air, twee agenda’s en wat pointers en kabeltjes ook nog een enveloppe met 300 euro zou vinden. Een extra cadeautje voor onder je kerstboom. Ben wel niet 100% zeker of jij die ook zet. Smaken en gebruiken kunnen qua cultuur verschillend zijn.

Weet dat dat geld afkomstig was van mensen die onze vzw wilden steunen. Weet ook dat die twee agenda’s boordevol waardevolle informatie zitten. Informatie die voor onze vzw Stop Darmkanker erg belangrijk is.  De vzw Stop Darmkanker vecht tegen het monster dat darmkanker heet. We hadden niet gedacht dat jij ons plots stokken in de wielen kwam steken.

Beste Dief, die computer en de blauwe tas mag je houden, die verbindingsstukjes ook. Dat geld besteed je maar aan iets dat je zelf graag hebt. Je hoeft het zelfs niet aan een goed doel te geven. Maar maak a.u.b. een copy van de inhoud van het ‘bureelblad‘. Zet het op een usb-stickje en steek het bij Thomas More (Kronenburgstraat) in de brievenbus. Die plaats ken je wel. Het mapje “LC keynotes” hoef je niet te copieren, dat zit in mijn DropBox.

Met die zwarte agenda kan jij wellicht niet veel meer doen, het jaar is toch bijna voorbij. Maar voor ons is dat misschien nog het belangrijkste. Indien nodig wil ik je wel uitleggen waarom. Die agenda mag je aan de oorspronkelijk eigenaar bezorgen. Het is echt niet moeilijk, het leveringsadres staat er vooraan keurig in. Gooi het even binnen, bij voorkeur ‘s nachts als je op pad bent.

Ik twijfel er niet aan, beste dief,  dat ook jij een een hart hebt… Laat het misschien ook heel even een warm hart zijn.

Luc Colemont  

(P.S. Je hebt wellicht meerdere tasjes en laptops “gevonden” de laatste dagen. Op deze foto zijn we nog met z’n allen samen: ikzelf, blauwe tas, computer in blauw hoesje. Kwestie van je geheugen even op te frissen)

Reacties (22)

 • Béa De Voght

  23/12/2017 - 13:34

  Nog een heel vriendelijke brief voor wat hij u heeft aangedaan vind ik.. Voor een ‘gewone’ mens is het al miserie als zijn portefeuille wordt gestolen,wat moet het dan voor u zijn,zoveel informatie van onschatbare waarde dat u kwijt bent.. Ik hoop dat uw vriendelijkheid het hart van de dief raakt ..Zou een mooie kerst voor u zijn moest hij alles terugbezorgen..Wens u heel prettige feestdagen en hoop op een berouwvolle dief ! xxx

  Reply
 • Van Roosbroeck Linda

  23/12/2017 - 14:21

  Hier wordt ik dus echt kotsmisselijk van…Hoop dat de dief er het schijt van krijgt … Sorry voor die woordkeuze maar blijf toch met je vuile poten van iemand anders zijn spullen af ! Prof. Colemont is nog heel beleeft en vriendelijk en kalm, ook al is zijn jaren werk ( van onschatbare waarde ) door jouw vlugge vingers in 1 knip verdwenen. Schaam je, schaam je heel diep ! Bezorg deze man een prachtige kerst door tenminste zijn spullen terug te geven !

  Reply
 • Marco Matthieu

  23/12/2017 - 14:35

  Laat ons hopen dokter , misschien komt de dief rond deze dagen van kerst , oud en nieuw tot inzien dat hij toch echt wel het slechte pad gekozen heeft . Beste dief als je dit leest, er is nog hoop , volg de weg van je hart en geef alle bezittingen terug en kies voor de goede levensweg .

  Reply
 • DDT

  23/12/2017 - 15:09

  Als bekende Bv op Twitter doe ik een oproep ,
  Beste dief, geef terug wat je gestolen hebt of ik verwens u darmkanker toe en wees gerust u zal dan ook smeken om hulp !!!
  Groeten DDT
  #samensterk

  Reply
 • Theo Van Broeck

  23/12/2017 - 15:59

  Geachte heer dokter prof. Luc Colemont,
  Indien de dief na zulke brief zijn geweten niet meer voelt knagen is het ver gekomen.
  Ondanks het verlies van deze ‘kostbaarheden’ wil ik je toch een Zalig en Vredevol Kerstmis wensen en een ideaal 2018 waarin je opnieuw met ‘luider stemme’ aan je toehoorders je boodschap kunt verkondigen.

  Reply
 • Bea De Groot

  23/12/2017 - 16:17

  Het zal je maar overkomen Dokter Colemont . Het is mooi geschreven en het verdient een geweldig applaus. Laat ons hopen dat ook de dief tot inzicht komt. Het leven is te kort om elkaar pijn te doen.

  Succes.

  Reply
 • Hugo Candaele Ere-griffier

  23/12/2017 - 16:27

  Een schande,kan met die persoon geen graantje medelijden hebben. Hopelijk komt hij voor een correctionele rechtbank waar de rechter of iemand van zijn familie of medewerkers ook die vervloekte darmkanker heeft gehad. Spijtig genoeg worden steeds de mensen van de rechtbanken aangevallen,daar men moet weten dat het strafwetboek niet gemaakt wordt door deze mensen maar door onze parlementaire. De rechter kan enkel de wet toepassen. In dit geval mag de rechtbank de straf verdubbelen. Het moet nu eenmaal gedaan zijn met die lachwekkende straffen voor zulke daden.

  Reply
 • De Graef Jozef

  23/12/2017 - 16:28

  Ik zou het zo braaf niet kunnen zeggen en wat hij maar
  moet teruggeven is ook al niet veel. Dat goede in je
  💙 is veel te groot, mijn gedacht !!
  Ik hoop van harte dat je de gegevens terug in je bezit
  krijgt.

  Help de dokter die al zoveel mensen heeft geholpen,
  wij, de patiënten en de vzw stop darmkanker zullen je altijd
  dankbaar zijn .

  Reply
 • paula marckx

  23/12/2017 - 18:53

  Je zult het misschien niet beseft hebben mevrouw/mijnheer den dief maar dit is werkelijk een brug te ver. Laat je geweten spreken, zodat iedereen nog kan geloven dat het begrip Kerstmannetje bestaat. In ieder welk geloof.

  Reply
 • Appeltans Maria

  23/12/2017 - 18:53

  Oei Dokter Colemont , Nu had ik het toch wel verkeerd begrepen ik feliciteerde je omdat ik verkeerdelijk begreep dat je je computer terug had .
  Hopelijk leest de dief uw heel zacht uitgerukte brief, maar wel eentje die naar mijn mening, elke mens die mss toch wel een hart heeft ook al is hij dan een dief aanspreekt .
  Hopelijk leest hij het en krijgt hij toch wel spijt .
  Heel veel succes en toch een fijne kerst en Gelukkig 2018
  Groeten Maria

  Reply
 • Marina

  23/12/2017 - 19:51

  Ik hoop echt dat dit zal werken en dokter Colemont zijn waardevolle informatie terug krijgt. Jammer genoeg geloof ik niet dat een crimineel hiervoor bezwijkt, die hebben meestal geen geweten en staan niet stil bij de gevolgen van hun daden. Toch duim ik voor een goede afloop.

  Reply
 • Daisy

  23/12/2017 - 21:15

  Ik hoop dat de dief last heeft van de kerstspirit en dat zijn geweten gaat parten spelen!
  Aub breng deze informatie aub terug naar de eigenaar.
  Deze info is van levensbelang.
  Een darmkankerpatkent in herstel.
  Daisy Wittockx

  Reply
 • Hilde Neyrinck

  23/12/2017 - 22:21

  Ik hoop echt dat de dief als hij dit leest beseft hoe belangrijk de gegevens zijn die hij gestolen heeft.
  Misschien in deze “kerstdagen” knaagt zijn geweten of is dat wishful thinking?
  Ik duim alvast dat alles toch nog goed afloopt.
  Hilde Neyrinck

  Reply
 • Jeanine Devenyns

  23/12/2017 - 23:00

  In feite mag zoiets nooit gebeuren. Kan men nu niet gewoon van een ander zijn spullen, van alles, al is het maar en boek of weet ik wat afblijven.
  Dit is toch niet meer dan logisch!!!!!!
  Blijkbaar niet want het is weer zover, en dit voor kerstmis, het is een schande,
  We duimen allemaal dat u spoedig al de info terugkrijgt, zodat u, uw onderzoek dat zo nodig is kan verderzetten

  Reply
 • Annick Verheijke

  23/12/2017 - 23:49

  Vreselijk , ik hoop dat hij enkel op het geld uit is , en de rest van de aktetas ergens bezorgd ,zodat u , Dr Colemont terug uw gegevens hebt van al uw harde werk . Zeker rond deze periode is het niet te begrijpen wat sommige mensen zoal doen . Hoop alvast dat het goed afloopt , fijne en veilige overgang naar 2018 , en dat er minder mensen zullen getroffen worden met darmkanker .

  Reply
 • Van de Wal Magda

  24/12/2017 - 10:50

  Beste dief, laten we de rollen eens eventjes omkeren. Jij hebt darmkanker en helaas… een dief steelt pc, agenda, donatiegeld, agenda’s met zeer belangrijke info en notitie’s! Hoe zou jij reageren? Dus beste dief, schuilt er toch nog een kersthart in jou bezorg dan de gestolen spullen terug. Bij deze wens ik jou toch nog een fijn, vreugde en vredevol kerstfeest toe en hopelijk kom je tot inkeer.

  Reply
 • Deforce - Eeckman

  24/12/2017 - 12:24

  Als weduwe van een darmkankerpatient kan ik alleen maar hopen dat u al uw gegevens terugkrijgt omdat die zeer belangrijk kunnen zijn om de ziekte uit te roeien.
  Alvast veel succes.

  Misschien uw brief vertalen in het engels ?? Meer bereik.

  Reply
 • Roland Huybrecht

  24/12/2017 - 18:54

  Die ervaren dief, ervaren gezien de ingenieuze aanpak, is zeer waarschijnlijk cynisch geworden. En ook gevoelloos, anders kies je dit emplooi niet. Toch ben ik optimistisch. Die spullen teruggeven kost hem geen geld (en daar draait alles om voor die persoon), en hij kan dat ook doen zonder risico’s. Laten we dus hopen, en misschien zelfs bidden. Dat Kerstmis dit harde hart ontdooit.

  Reply
 • Christina van Hassel

  26/12/2017 - 15:12

  Aan de niets ontziende gewetenloze stiekemerd, sorry, ten gevolge mijn gezond boeren verstand kan ik zelfs niet met de beste wil van de wereld enig begrip opbrengen voor jou attitude in deze. Wat je beweegredenen ook mogen geweest zijn, laat aub je hart spreken en zorg er tenminste voor dat de kostbare materialen bezittingen terug naar de rechtmatige eigenaar geraken. Het gaat hier om mensenlevens redden! Als je wil, kan jij daar nog deel van uitmaken. Maar, dan moet je wel ‘WILLEN’ Veel succes en alvast mijn dank bij voorbaat om je goede wil te ‘WILLEN’ tonen.

  Reply
 • Jean-Marie Krug

  26/12/2017 - 17:01

  Geachte professor, beste Luc,

  Ik hoop van harte dat al het kostbare dat je plots kwijt bent snel terug kan komen. Ik hoop ook dat dit verlies je prachtige werk niet te zeer schaadt. Mocht het toch goed aflopen, waarvoor ik duim, laat dan graag een berichtje achter. Alsnog goede feestdagen gewenst! En uiteraard een mooi, gelukkig en vooral gezond 2018!
  Van harte,
  Jean-Marie

  Reply
 • Roskams Jan

  01/01/2018 - 16:17

  Beste Dr. Colemont,
  Vreselijk dat iemand met een zo goed hart en zo’n empathie voor de medemens, door zo’n stuk uitschot wordt gedwarsboomd!!!
  Hopelijk blijft er nog iets over van zijn geweten en zijn menselijkheid.
  Ik hoop samen met u op een spoedige oplossing
  Laat 2018 beter starten!

  Reply
 • Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje *

Kom in actie

Start een actie of doneer! start een actie of doneer
AG Insurance - bedrijven stoppen darmkanker

Esperity®

Op Esperity® kun je steun vinden bij lotgenoten en mantelzorgers, je ervaringen delen en je gezondheidsstatus opvolgen. Daarnaast kun je een overzicht vinden van klinische studies in je omgeving. Klik hier om te registreren en kom in contact met lotgenoten.

© 2018 VZW Stop Darmkanker - Ondernemingsnummer: 0847.289.456 - ING BE67 3631 0165 1087 - Website geschonken door Edge.be uit Antwerpen.

User Login