Campagneblog (dag 2)

De kop is er af. De campagne is nu echt begonnen. Voor de 2de opeenvolgende maal werd op 28 februari in het Felixpakhuis onze “Dress in Blue(s)”-benefietavond georganiseerd.

Het werd een bijzonder “leuk feestje”. Veel volk, uitstekende live muziek (met dank aan Sgt. Sally, Eva Jacobs, Ludovic Nyamabo, Boogie Boy en Grand Cru) en…de officiële lancering van onze campagne. Presentator en ATV-anker Marc Fransen leidde alles in goede banen. Eén voor één werden de BV’s bekendgemaakt. Tom Waes kreeg serieuze versterking. Deze “special forces” gaan de komende maanden de strijd aan met darmkanker. Met een levensgrote #saveyourselfie gaven ze het goede voorbeeld. “Red jezelf, doe ook de test” is de slogan van onze 5de campagne.

Persoonlijk vond ik de 15 seconden stilte (0,1 seconde voor elke Vlaming die deze maand zal sterven aan darmkanker) het meest indrukwekkend.

Ik wil in naam van ons team ook de Kiwanis Kempenkring Herentals van ganser harte danken. Zonder hun steun zou onze affiche en postercampagne enkel virtueel blijven. Nu kan ze ook effectief gedrukt worden. Alle huisartsen in Vlaanderen en alle apotheken zullen bevoorraad worden.

Denk dat je nu zaterdag 28 februari 2015 al mag aankruisen in je agenda 🙂  Tijdens het weekend verscheen op bijna alle nieuwssites het bericht van onze campagne. Het recept lijkt te werken. Voeg aan een maatschappelijk belangrijk onderwerp een tiental BV’s toe (9 is ook genoeg), roep op tot actie en de sociale media doen de rest. Benieuwd waar we uiteindelijk zullen (be)landen. De #safeyourselfies komen met de regelmaat van een klok op onze #saveyourselfie-wall terecht. Zelfs uit het buitenland. Doe mee, het is echt (poep)simpel! Mijn foto zit er ook tussen…

Gisteren was het complimenten-dag. Ik wil toch een extra compliment geven aan ons team voor de perfecte organisatie. Ook dikke merci aan de talrijke vrijwilligers die ons zijn komen helpen. Zelfs darmkanker was geen hinderpaal -integendeel- om handen uit de mouwen te steken. Chapeau en respect!

Onze spiksplinternieuwe reuzendarm stond iedereen aan de inkom op te wachten. Geen springkasteel, wel een middel om iedereen wat meer vertrouwd te maken met de binnenkant van “den darm”.

Namiddag kreeg ik te horen dat iemand uit onze vriendenkring darmkanker heeft… Het zal jammer genoeg wellicht niet de laatste zijn.

“Dit is een begin… wij gaan door met de strijd” zongen we vroeger met één of andere studentenactie. Ook nu mag je in de loop van de volgende weken nog ’t één en ’t ander verwachten. Voordrachten en acties zijn ons handelsmerk. We gaan het tempo even opvoeren. Je kan alles terugvinden en volgen op onze website. Facebook blijft het kloppend hart, maar er zal ook weer duchtig getweet worden en er zal altijd wel één of ander nieuwsje te rapen zijn. We gaan echter niet alles verklappen…

En moest iemand van jullie Brad Pitt tegen komen, doe hem van ons de groeten 🙂

Tot blogs,

Luc Colemont

Red je zelf

 

 

 

Gelijkaardige posts

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Meld je aan voor tips over omgaan met darmkanker, nieuws en acties van Stop Darmkanker per e-mail.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.