Darmkanker : een Fata Morgana ?

Was dat maar waar… Misschien binnen 50 jaar ? Daarvoor is er nog heel wat werk aan de winkel. De “Lonely Alien” jongens Robin (21), Michael (17) en Haryo (17) hebben een nieuwe dimensie gegeven aan hun 30-daagse cyberwar tegen darmkanker. In plaats van rustig te bekijken wat er nu allemaal op het net gebeurt hebben ze de eigen druk flink opgevoerd. Ze hebben de uitdaging aangenomen om van hun actie de eerste 5-sterren campagne tegen darmkanker te maken. Wat wordt van hen verwacht ? Vrij eenvoudig : slagen in de volgende 5 opdrachten :

 

1. Op hun Facebook-site 1800 “fans” of leden verwerven tegen 15 april, het einde van hun actie. Nu zijn het er al meer dan 300, “still a long way to go”…. zij rekenen ook op jou beste lezer !

 

2. Twee “online-artikels” hebben over de actie “Stop Darmkanker” in de Vlaamse geschreven pers. Welke redactie steunt hun actie ? Niet allemaal tegelijk… maar toch…

 

3. Drie internationale VIP’s bereid vinden hun actie te steunen in een video-boodschap die op hun YouTube kanaal komt. Benieuwd bij wie ze hiervoor te rade gaan…. in welke windstreek gaan ze het zoeken….?

 

4. Mijzelf hebben ze opgelegd om 44 stukjes te schrijven op deze site. De Paasklokken uit Rome zijn dus geen geldig excuus om even offline te gaan. Ik zal proberen hen niet teleur te stellen. We zijn halfweg….

 

5. Vijf BV’s inschakelen om een “YouTube-Awareness” boodschap tegen darmkanker te maken. Het mogen er ook 10 zijn…. 

 

Zij weten alvast wat ze na de examens tijdens de Paasvakantie te wachten staat. Zij hebben hun offensief tegen darmkanker serieus uitgebreid. Het wordt een race tegen de tijd….in ware “Fata Morgana”-stijl ! Zij hebben dus zeker jou hulp nodig ! Laat hen niet in de steek, het is voor het goede doel !

 

Het is je misschien nog niet opgevallen (of toch wel ?) dat op hun site geen enkele banner te zien is, geen enkele naam van een bekend automerk, geen farmaceutisch bedrijf..neen, niets ! Zuiver wit…Het is hun bewuste keuze. Zij willen namelijk zien of het mogelijk is om met een zero (0)-budget hun actie te doen slagen : Vlaanderen bewust maken van het belang van het vroegtijdig opsporen van darmkanker ! In het Engels zouden we zeggen “Together strong against colon cancer”
Het lijkt een ongelijke strijd, maar hoe zat dat nu weer met David en Goliath ?! (LC)

 

Schermafbeelding_2010-03-23_om

Gelijkaardige posts

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Meld je aan voor tips over omgaan met darmkanker, nieuws en acties van Stop Darmkanker per e-mail.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.