Het aftellen is begonnen

Schermafbeelding_2012-02-26_om_12

Wie de laatste dagen onze website bezocht heeft, zal gemerkt hebben dat het aftellen echt begonnen is. Er resten ons nog enkele dagen voor de start van onze derde campagne in twee jaren tijd. En die zit van voor het begin al vol verrassingen. Een maand geleden had niemand gedacht dat Minister Vandeurzen bekend zou gemaakt hebben dat er in 2014 een bevolkingsonderzoek komt. De vrij scherpe reactie van collega Dr. Bonneux in De Standaard kwam als een donderslag bij heldere hemel. Gelukkig konden we dit  enkele dagen later toch enigszins rechtzetten door met hem in een rechtstreekse TV-uitzending in debat te gaan op ATV. Je kan dit “duel” nog steeds bekijken (vanaf min.15)

Dat onze website enkele dagen terug plots enkele seconden opdook in de VTM-serie “Familie” waar darmkanker nu ook is binnengeslopen was voor ons ook een verrassing. We wensen de hoofdrolspeler overigens het allerbeste.

Er is achter de schermen erg hard gewerkt, we kregen welgekomen versterking en dat was echt nodig. We zijn inmiddels een volwassen v.z.w. geworden met zijn voor- en zijn nadelen. Wij gaan die voordelen proberen maximaal te benutten. Wie wil, kan ons nu ook daadwerkelijk steunen… (cfr. infra)

Topontwerper Tim Van Steenbergen heeft een erg origineel mode-kunstwerk gemaakt dat op zich al een onderdeel van onze campagne zal worden. U zal dit binnen enkele dagen wel merken. Mode en darmkanker slaan handen in elkaar, het is eens iets anders…

Als je éénmaal om de vier jaar een extra dag krijgt moet je daarvan ook gebruik maken. Dat doen we op schrikkeldag 29 februari in het Europees Parlement in Brussel. Samen met Europarlementsleden Frieda Brepoels en Wim van den Camp houden we er met Marthen Bakker van “Pixels tegen Darmkanker” een persconferentie en wordt een nieuw Europees initiatief voorgesteld. Nog even wachten en U verneemt er alles over. En hoe meer de pers er over schrijft, hoe beter….

De Gazet van Antwerpen gaf dit weekend alvast het goede voorbeeld !

Onze eigen campagne zal volgende week ook meer in detail worden besproken. Eén zaak staat vast : wij zijn er klaar voor !  We moeten deze maand minstens één darmkanker stoppen, het mogen er ook meer zijn….  “Samen sterk”

Luc Colemont

 

vzw Stop Darmkanker

De Keyserlei 5 bus 58

2000 Antwerpen

ING 363/1016510/87

 

 

Gelijkaardige posts

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Meld je aan voor tips over omgaan met darmkanker, nieuws en acties van Stop Darmkanker per e-mail.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.