Vandaag is het dan zover. Het stembureau van De Standaard “Solidariteitsprijs 2014” is geopend. We zijn (nog) niet genomineerd voor de “IceBucketChallenge” maar wel voor deze uitdaging. Niet eenvoudig, want er zijn nog 24 andere sterke kandidaten. Iedere genomineerde hoopt natuurlijk op 6 september te horen dat hij of zij de winnaar is. “Nothing is impossible” laat dit ons motto zijn!

De “IceBucketChallenge” heeft de laatste dagen aangetoond dat de mix van een goed doel, een (ludieke) actie met BV’s en sociale media uiterst verrassende resultaten kan opleveren. Mooie actie, waar buitengewoon veel aandacht werd aan besteed. En zoals steeds zijn er voor- en tegenstanders. We gaan hier niet op die discussie ingaan, als ze het ons vragen doen we mee. Hopelijk komt er ooit een dag dat er een efficient geneesmiddel wordt gevonden voor ALS (Amyotrofe Laterale Sclerose).

Dat is ook waar mensen met darmkanker op hopen. Een geneesmiddel dat de ziekte kan “genezen”, in de ware zin van het woord. Een ziekte waar 1 op 20 Vlamingen mee geconfronteerd wordt heeft ook (media)-aandacht nodig. De spelers van Club Brugge deden afgelopen vrijdag een mooie Verknal het niet” actie, waarvoor we hen enorm dankbaar zijn. De media werden (nog) niet opgeschrikt door hun knallen.

“Jouw stem kan levens redden” is niet zomaar een slogan. Even een klein rekensommetje maken. De Standaard bereikt 360.000 lezers, dat betekent dat 18.000 van hun lezers met darmkanker zullen worden geconfronteerd. Dat is een voetbalstadion vol! Als we onze affiche nog eens drie keer kunnen laten verschijnen (dat is voor diegene die de Solidariteitsprijs wint) dan zullen er lezers zijn die de test doen of zeker meedoen aan het bevolkingsonderzoek. Ongetwijfeld zal er iemand bij zijn waar darmkanker in een vroegtijdig stadium gevonden wordt. Wellicht zal het bij méér dan één lezer zijn. Ik waag me hier niet aan verdere berekeningen, maar ben er wel 100% zeker van dat we minstens één darmkanker stoppen. Die man, die vrouw, die familie zal jullie voor eeuwig dankbaar zijn. !

Klik hieronder even op onze inzending (affiche) en stem…. We staan (alfabetisch) bijna helemaal onderaan het lijstje :-)

“Nothing is impossible”

DS 2014 Solidariteit

 

Tags: , , , , , , , , ,

Reacties (1)

  • Matté Lydia

    20/08/2014 - 15:15

    Beter voorkomen dan genezen. Ben reeds aan dikke darm geopereerd voor verwijderen van poliep. Ga regelmatig op controle. Momenteel alles ok

    Reply
  • Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje *

Kom in actie

Start een actie of doneer! start een actie of doneer
AG Insurance - bedrijven stoppen darmkanker

Dirk

Dirk

© 2018 VZW Stop Darmkanker - Ondernemingsnummer: 0847.289.456 - ING BE67 3631 0165 1087 - Website geschonken door Edge.be uit Antwerpen.

User Login