Onze vzw Stop Darmkanker is niet bij de pakken blijven zitten deze zomer. Na de “Verknal het niet”-actie van Club Brugge staat er de volgende dagen weer héél wat op het programma.

Onze “Reuzendarm” begint aan een tourné door Vlaanderen en Wallonië. Vanavond maakt hij deel uit van het schitterende decor van het station in Luik. Daar wordt een symposium gehouden over de screening van darmkanker in het kader van onze “Levenstrein”-actie.

Donderdagavond wordt hij (de “Reuzendarm”) verwacht op de opening van de Geneeskundige Dagen van Antwerpen, ondertussen aan haar 69ste editie toe. De Universiteit Antwerpen is er in Wilrijk gastheer voor de Academische zitting. Vrijdag en zaterdag worden méér dan 1000 deelnemers verwacht aan dit event,.

Volgende week dinsdag staat hij weer terug aan de andere kant van de taalgrens. Verviers is immers de eerste halte van de “Levenstrein”. Een dagje later staat hij opnieuw in Luik opgesteld en vervolgens gaat het richting Hasselt en opnieuw richting Antwerpen. Den darm beschikt zelf niet over wieltjes, maar gelukkig hebben wij fantastische vrijwilligers die dit huzarenstukje klaar spelen.

Nog niet bekomen van de “Levenstrein”-actie, wordt “den darm” vrijdagavond al verwacht in Westerlo voor de opening van de “Coppa Classic Days”. De Kiwanis van Herentals organiseren op zaterdag de eerste “Blue Ribbon Tour” ten voordele van onze vzw. Een autorit voor het hele gezin, voor het goede doel.

De strijd tegen darmkanker mag best een beetje opgevoerd worden. De “Reuzendarm” zal de volgende weken nog op verschillende plaatsen in Vlaanderen opduiken (wordt vervolgd).

Wie het verhaal over mijn strijd tegen darmkanker wil horen is altijd welkom op één van mijn voordrachten. Kijk gerust in de agenda.

Tot blogs,

Luc Colemont

Tags: , , , , , , ,

  • Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje *

Kom in actie

Start een actie of doneer! start een actie of doneer
AG Insurance - bedrijven stoppen darmkanker

Dirk

Dirk

© 2018 VZW Stop Darmkanker - Ondernemingsnummer: 0847.289.456 - ING BE67 3631 0165 1087 - Website geschonken door Edge.be uit Antwerpen.

User Login