Maart nadert met rasse schreden. Voor je het weet is het opnieuw 1 maart. Start van de Internationale Darmkankermaand. Het is bij ons de laatste weken dan ook alle hens aan dek! Net als vorig jaar lanceren we een “vierluiks”-campagne.

Volgend weekend is er letterlijk en figuurlijk in alle voetbalstadions van 1A en 1B de aftrap van onze “Laat je niet buitenspel zetten door darmkanker”-stadionactie. Wij noemen dat een ‘visibiliteits-campagne’. Toen we enkele maanden terug van de Pro League het voorstel kregen om de laatste 2 weekends van februari campagne te voeren, hebben we geen seconde geaarzeld. Zo’n kans krijg je wellicht maar één keer in je leven. Met ons mini-team hebben we er alles aan gedaan om een zo aantrekkelijk mogelijk “pakket” aan te bieden aan de 24 clubs. Alle clubs doen mee, alle community-managers zijn uitgebreid gebriefd en kregen de nodige instructies. RSC Anderlecht liet ons weten dat ze al andere “goede doel”-verplichtingen hadden. Geen probleem! Wat niet is, kan nog komen…zeker met de nieuwe voorzitter, die ons zeer nauw aan het hart ligt. Aan onze voetbalsupporters vragen we een extra oogje in het zeil te houden. In het stadion, rondom het veld, op TV, ook vanuit je eigen huiskamer zal je wellicht hier of daar ons logo zien. Maak er een foto van met je smartphone en gooi het op de sociale media met #samensterk of #tousensemble, wij doen dan wel de rest! Mijn stadion-boodschap staat al online!

Op 28 februari maken we tijdens een persconferentie in Brussel bekend wie de winnaars zijn van de 2de editie van ons NoXcuse-project. Een nationale scholenwedstrijd die we samen met Luikse maagdarmspecialisten en Sanofi organiseren. De 3 Vlaamse en 3 Waalse finalisten zijn sedert kort bekend. Straffe kandidaten met straffe filmpjes. Hier kan ook jij nog tot het einde van de week jouw “like” uitbrengen of het filmpje “delen” met je vrienden. Wie worden de opvolgers van Roeselare en La Louvière?!

Dit jaar hebben we net als vorig jaar met de apotheken een straffe bondgenoot in onze strijd tegen darmkanker. Opnieuw wordt in samenwerking met het V.A.N. (Vlaams Apothekers Netwerk) en Fagron onze #blauweapotheek-campagne uitgerold. Benieuwd waar jij je blauw lintje (1€) gaat kopen. Op deze kaart kan je zien hoever je moet rijden om in jouw buurt een “blauwe apotheek” te vinden! Vlaanderen kleurt deze maand blauwer dan ooit! Alvast dank voor de steun!

Er is dit jaar niet één gala, maar er zullen er twee zijn! De dag na ons 2de Stop Darmkanker gala (donderdag 22 maart) in Schelle, kan je in Gent op vrijdag 23 maart in de Ghelamco Arena terecht voor een bijzonder gala met een bijzondere naam: “Boardroomboxing” ….inderdaad een boksgala. Twintig ondernemers hebben zich de laatste weken onder leiding van bokskampioen Junior Bauwens intensief voorbereid op deze avond. Ze zijn letterlijk en figuurlijk met elkaar in de clinch gegaan voor ons goede doel. Of het nu een linkse directe, een rechtse hoek of een uppercut is geweest…er zijn al heel wat klappen uitgedeeld in aanloop naar deze gala-avond. Je kan ieder van hen persoonlijk steunen via onze website. Ook daar vechten ze onder elkaar een (financieel) robbertje uit. Wie haalt de meeste centen op voor de kamp begint?!  Tickets zijn voor iedereen verkrijgbaar. De Britten hebben boksen altijd een nobele sport genoemd. Deze Vlaamse ondernemers voegen de daad bij het woord. Respect!

Net als vorig jaar probeer ik ook een extra tandje bij te steken tijdens deze campagne-maand. Er staan reeds 20 lezingen gepland over heel Vlaanderen, Brussel en Wallonië. De voltallige lijst vind je op onze website. Er zit zelfs een lezing met een “kroontje” bij. Kijk maar eens waar ik op 7 maart ’s avonds mag spreken. Wie weet kom ik jullie wel in één of andere zaal als toeschouwer tegen. Er lijkt me keus genoeg. Onze Reuzendarm gaat ook op talrijke plaatsen opduiken, zowel boven als onder de taalgrens! Ideaal om eens een poliep vast te pakken terwijl je door “den darm” loopt. Je hoeft echt niet bang te zijn.

Hèt nieuws konden we deze week echter al de wereld insturen. Nadat we eind vorig jaar afscheid hadden moeten nemen van “10”, het reclamebureau dat ons verschillende jaren geholpen heeft (ze hebben jammer genoeg de boeken moeten sluiten), kwam er woensdag witte rook uit de schoorsteen. En wat voor witte rook! We mogen in de toekomst met niemand minder dan LDV United, het straffe reclameteam van Harry Demey, gaan samenwerken. Daar zijn we best fier op. Je krijgt niet elke dag de kans om met een ploeg uit de Champions League samen te werken. Alvast dikke merci Harry! Darmkanker is verwittigd, we gaan nog harder en scherper actie voeren. In onze pipeline zitten al meerdere projecten die dankzij LDV United hun doel niet zullen missen: Stop Darmkanker!

Wat ons betreft mag de Maart2018-campagne beginnen.

Wie zelf in actie wil komen of wie ons een ‘darm’ onder de riem wil steken kan steeds terecht op ons nieuw actie- en donatieplatform. We zullen je eeuwig dankbaar zijn!

Oh ja, voor ik het vergeet…we zouden het bijzonder op prijs stellen als de journalisten en de media mee op onze kar springen. Ook zij kunnen darmkanker samen met ons een halt toeroepen. Zouden ze weten dat 1 op 20 van hun lezers, 1 op 20 van hun luisteraars, 1 op 20 van hun kijkers ooit met darmkanker wordt geconfronteerd?! Toch wel de moeite waard om er samen iets aan te doen. Kennis delen kan levens redden is niet toevallig de ondertitel van mijn boek. Binnenkort trouwens al aan de 5de druk toe!

Op 31 maart zullen we weten of we de kaap van 100.000 op Facebook gepasseerd zijn…”nothing is impossible!”

Tot blogs

Luc Colemont 

 

 

 

Reacties (4)

 • Béa De Voght

  11/02/2018 - 14:17

  Héél veel succes met al uw evenementen dokter !

  Lieve groetjes

  XXX

  Reply
 • vandewiele daniel

  26/02/2018 - 10:48

  Ik heb meegedaan aan het eerste darmonderzoek zoveel jaar geleden. Ik zou gevraagd worden weer mee te doen bij een vervolg onderzoek. Komt dit er nu aan , die grote vervolg onderzoek ? Moet ik iets doen of word ik op basis van mijn eerste onderzoek nu gecontacteerd door jullie projectmensen ?
  mijn code D5 (of is DS) X 973-21 . Er stond nog een getal bij 42018: dikke darm onderzoek .
  Veel succes met de nieuwe actie ! U doet essentieel gezondheidswerk .

  Reply
 • Leentje en Jan Hulselmans-Coenraerds

  02/03/2018 - 06:43

  We zouden graag de test doen. Hoe kunnen we deze bekomen?
  Alvast bedankt voor het behandelen van onze vraag

  Reply
 • Sinonquel Ann

  12/03/2018 - 10:35

  Had me vorig jaar ingeschreven , maar nog niets van jullie ontvangen.
  Vg

  Reply
 • Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje *

Kom in actie

Start een actie of doneer! start een actie of doneer
AG Insurance - bedrijven stoppen darmkanker

Esperity®

Op Esperity® kun je steun vinden bij lotgenoten en mantelzorgers, je ervaringen delen en je gezondheidsstatus opvolgen. Daarnaast kun je een overzicht vinden van klinische studies in je omgeving. Klik hier om te registreren en kom in contact met lotgenoten.

© 2018 VZW Stop Darmkanker - Ondernemingsnummer: 0847.289.456 - ING BE67 3631 0165 1087 - Website geschonken door Edge.be uit Antwerpen.

User Login