“Vlaamse Filmpkes”

Schermafbeelding_2010-03-27_om

Niemand zal het mij hopelijk kwalijk nemen dat we het op een zaterdagavond over een iets andere boeg gooien. De inhoud blijft hetzelfde, maar de verpakking gaan we wat veranderen. De jongste generatie onder ons is groot gebracht met YouTube en iTunes, de ouderen herinneren zich nog levendig de woensdagnamiddag met de betreurde Nonkel Bob en Tante Terry. Op school waren de Vlaamse Filmpkes de meest gelezen boekjes. Ik herinner me het bijzondere formaat nog. 

Wij gaan jullie in onze You-Tube videotheek (icoontje uiterst rechts op onze hoofdpagina) een hele reeks filmpjes aanbieden die we in binnenland en vooral buitenland van het net geplukt hebben. Legaal wel te verstaan, we wensen geen problemen met auteursrechten. We blijven zoeken en zullen de voorraad steeds uitbreiden. Er moet hier en daar nog wat stof van de verpakking en alles moet nog juiste labels krijgen, maar de beelden spreken meestal voor zichzelf. En je hoeft niet bang te zijn, een abonnement is niet nodig….

 

Een verzameling uit alle windstreken, er zit ook iets tussen voor onze Italiaanse Facebook-vrienden. Het toont aan hoe men creatief kan omgaan met de vijand die we deze dertig dagen te lijf willen gaan. Soms hard, soms zacht, soms ernstig, soms grappig… Maar er wordt tenminste over gesproken, geen taboe. Er zit ook een BV tussen die de daad bij het woord heeft gevoerd. Hij heeft de test met glans doorstaan en schreef er zelfs een mooi stukje over. Dat is misschien iets voor later… Wie weet maakt hij later van dit merk ook een held (die stilaan uitsterft…)

 

Wie een leuk idee heeft mag het altijd aan de Lonely Alien‘s laten weten, die jonge kerels maken van jullie idee, een afgewerkt produkt. Een videoclip is voor hen in een handomdraai gemaakt, de techniek heeft voor hen geen geheimen meer.
De boodschap in de meeste filmpjes is steeds dezelfde. Darmkanker is een frekwent voorkomende ziekte die je perfect vroegtijdig kan opsporen. Je moet het gewoon (laten) doen…. uw huisarts weet hoe !

 

En wie weet komt er later ook nog een “Together strong against cancer” lied….. ?
Wij werken alvast aan een eerste “Vlaams Filmpke” over darmkanker. De scenario’s liggen al op tafel.
Acteurs en figuranten mogen zich altijd aanbieden bij de Lonely Alien’s. In hun hoofdkwartier bij ABC (www.abc.be) is iedereen welkom !

 

Veel plezier vanavond !  (LC)
______________________________________________________________________

 

Tip voor gebruik : Klik eerst op uiterst rechts icoontje (raster) rechts bovenaan in de hoek, vervolgens links onderaan “alles weergeven” aanklikken ! En dan heb je keuze te over !
______________________________________________________________________

Gelijkaardige posts

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Meld je aan voor tips over omgaan met darmkanker, nieuws en acties van Stop Darmkanker per e-mail.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.