Europacolon, Europa wat ?

Het Eurosongfestival kent wellicht iedereen, de European Champions League wellicht ook, maar wie weet waarvoor Europacolon staat ?

Sedert eind 2008 heeft deze organisatie -net zoals in 14 andere landen in Europa- ook een afdeling in België. Het is een patiëntenvereniging, voor en door patiënten, die tracht om zoveel mogelijk informatie te geven rond alles wat met darmkanker te maken heeft. Van screening en preventie tot behandeling en nazorg. Alles komt er aan bod, taboes bestaan hier niet. Zij worden bijgestaan door mensen uit de medische wereld om hun informatie zo goed en correct mogelijk naar buiten te brengen. Allemaal vrijwilligers die voor en na hun normale dagtaak hun steentje bijdragen aan deze vereniging. Gelukkig krijgen zij toch wat steun vanwege de farmaceutische industrie. Alles valt en staat natuurlijk met de inzet en het enthousiasme van de leden van de vereniging, dat zoals in iedere vereniging hoogtes en laagtes kent. En ook daar zitten Lonely Alien’s tussen…

 

Wij wensen hun van onze kant het allerbeste en veel succes in hun activiteiten, uiteindelijk strijden we toch beiden tegen dezelfde vijand : darmkanker. Wij doen het in de virtuele ruimte, zij in de echte wereld. Wie weet richten we samen nog ooit de wereldwijde “Together Strong Against Colon Cancer” vereniging op ?! Samen met alle andere organisatie’s ter wereld die voor hetzelfde doel strijden : minder darmkankers…. In 2050 moet het een zeldzame ziekte zijn… 5 per dag in Vlaanderen is veel te veel ! (LC)

 

Schermafbeelding_2010-03-26_om

Gelijkaardige posts

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Meld je aan voor tips over omgaan met darmkanker, nieuws en acties van Stop Darmkanker per e-mail.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.