Heel weinig lezers zullen weten wat het woord Kentaa betekent. Kentaa is het Japanse woord voor kracht. Laat dat nu net datgene zijn wat we samen nodig hebben.

Kracht om deze moeilijke tijden door te komen. Kracht om te leren leven in een corona-wereld. Maar ook kracht om darmkanker een halt toe te roepen!

Als er iemand is die zich niks heeft aangetrokken van COVID-19, dan is het darmkanker wel. Die sluipmoordenaar is onverminderd actief gebleven. De “dodenteller” staat sedert het begin van het jaar in België al op 1400!

Vermijdbaar, vermijdbaar, vermijdbaar, ik kan het niet genoeg herhalen. “Stop Darmkanker” heeft nog véél werk voor de boeg, moet nog meer informatie en voorlichting geven, nog meer acties en campagnes voeren.

Daarom hebben we jullie hulp vandaag, morgen en overmorgen nodig! Ook wij werden getroffen door ‘het virus’. Méér dan 30 afgelaste lezingen, talrijke geannuleerde (fundraising) events, minder giften…

Laat daar nu juist Kentaa het “toverwoord” voor zijn! Kentaa is namelijk niet alleen het Japans voor ‘kracht’, maar ook de naam van een krachtig stuk gereedschap uit Nederland om fondsen te werven. Sedert januari 2017 gebruiken wij dit uiterst gebruiksvriendelijk actieplatform. We waren Kentaa’s eerste klant in België. Dat stukje geschiedenis hebben we samen met hen geschreven. We zijn er erg blij mee!

Je kan op onze ‘actiepagina’ een donatie doen (waar we jullie nu al voor danken). Je kan een ‘eigen actie’ opzetten (waar we jullie nog meer voor danken!). Of zelfs een eigen ‘challenge’ organiseren (nog meer dank!).

Allemaal met één doel voor ogen: STOP DARMKANKER!

Het straffe en misschien wel het sterkste punt van dit systeem is dat het oh zo gemakkelijk is en er om vraagt, ik had bijna geschreven schreeuwt, om door jouw sociale media gebruikt te worden. Delen via Facebook, Whatsapp, Instagram, Twitter of LinkedIn is letterlijk en figuurlijk poepsimpel! Wie in corona-tijden weer wat extra kilometers wil gaan lopen, een extra lange fietstocht wil maken of een 11-dorpentocht wil wandelen, kan dit nu ook voor Stop Darmkanker doen! Laat je nu door je eigen familie, je beste vrienden, je collega’s op het werk sponsoren! Dat geeft iedereen een extra goed gevoel!

Het is niet omdat de “Antwerp Ten Miles” en de “Ronde van Frankrijk” afgelast zijn, of dat het een zomer zonder EK of Olympische Spelen wordt, dat we nog wat dieper in de zetel moeten wegzakken. Je hoeft ook niet te wachten tot de “Warmste Week” om er een “Warme Zomer” van te maken! Ik zou nu dan ook willen zeggen (of beter roepen) “kom uit je kot” en steun onze vzw Stop Darmkanker! Benieuwd hoe creatief jullie zijn! Jouw bijdrage kan levensreddend zijn!

Neem snel hier eens een kijkje, ik twijfel er niet aan dat je ons nu wil helpen!

#samensterkerdanooit !

Luc Colemont 

 

  • Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje *

Kom in actie

Start een actie of doneer! start een actie of doneer
AG Insurance - bedrijven stoppen darmkanker

Esperity®

Op Esperity® kun je steun vinden bij lotgenoten en mantelzorgers, je ervaringen delen en je gezondheidsstatus opvolgen. Daarnaast kun je een overzicht vinden van klinische studies in je omgeving. Klik hier om te registreren en kom in contact met lotgenoten.

© 2018 VZW Stop Darmkanker - Ondernemingsnummer: 0847.289.456 - ING BE67 3631 0165 1087 - Website geschonken door Edge.be uit Antwerpen.

User Login