We weten nu al enige tijd dat de zomer van 2020 zonder enige twijfel de geschiedenisboeken zal ingaan. Een zomer zonder concerten, een zomer zonder festivals, voor heel veel mensen een zomer in ons eigen land. Het coronavirus heeft de afgelopen maanden lelijk huisgehouden en laat zich nog elke dag op diverse manieren voelen. Het zou een grote fout en bovendien erg onverstandig zijn om nu te denken dat het “beestje” weg is. We zouden er laten erg veel spijt van kunnen hebben als we dit zouden geloven.

Iedereen heeft zich moeten aanpassen, voor iedereen heeft het gevolgen gehad, voor de ene al veel omvangrijker dan de andere.

Ook onze vzw Stop Darmkanker is niet gespaard gebleven. Afgelaste lezingen (gelukkig al heel wat nieuwe datums gepland), afgelaste events en “alle spots op corona” hebben ook een weerslag op onze broodnodige inkomsten. Actie en campagne voeren kost niet alleen tijd en energie, maar ook geld.

We zijn niet bij de pakken blijven zitten. We bedanken iedereen die mondmaskers heeft gekocht! Ze zijn nog altijd te verkrijgen via onze webshop. En kijk gerust eens rond in onze webshop. Je kan dat zelfs zonder mondmasker en je hoeft niet aan te schuiven! Je kan er trouwens nog veel meer vinden! In elke vakantiekoffer is er wellicht nog plaats voor onze “Dirk”. Zelfs in de zomer kan je ook al aan Kerstmis denken! Heb jij al onze exclusieve Stop Darmkanker-kerstbal?! Wie wil er niet zo’n mooi Cruciani-armbandje, da’s pas knap! Wie weet wil jij ook zo’n mooi steunpakket?! Klik ,kijk en koop!

Onze ‘darmathon‘-lopers zien de Antwerp Night Marathon stilaan dichter bijkomen. Voor hen begint de conditieklok steeds sneller te tikken. Ook in coronatijden hebben zij zich keihard in het zweet gelopen. Zaterdag 12 september is niet meer zo ver af. Zij kunnen jullie steun best gebruiken, het moeten echt geen grote bedragen zijn.

Je hebt wellicht ook al vernomen dat de “Warmste week” dit jaar in een ander kleedje wordt gestoken. Ook dat heeft voor ons belangrijke gevolgen. Geen “warme acties” meer voor Stop Darmkanker… Omdat wij echt geloven in het verhaal van “vele kleintjes maken een groot” kunnen we je vanaf nu onze unieke collectebus aanbieden! Nog beter…je kan er zelf ook mee aan de slag! We twijfelen er niet aan dat vele mensen ons een extra hart onder de riem willen steken! Zeker in deze bijzondere tijden. Ik denk niet dat we je nog moeten overtuigen waarom preventie zo belangrijk is!

Wie in eigen land een uitstap wil maken, moet toch maar eens Pairi Daiza overwegen! We zijn blij en fier dat onze unieke juwelententoonstelling letterlijk en figuurlijk aan de ingang van het mooiste dierenpark van Europa staat te schitteren. Hierbij past ook een bijzondere dank aan onze partner AG! Zonder hen hadden we dit prachtig “juweelmeubel” nooit kunnen realiseren.

Eind augustus lanceren we onze enige, echte “De Grote Boodschap”-podcast! Die zal hopelijk letterlijk en figuurlijk veel gehoor krijgen. We zijn erg blij met het eindresultaat. Wij hebben alles al kunnen beluisteren. Jullie moeten nog even wachten. Maar het is echte ‘storytelling’ geworden. Heel veel info over darmkanker, verpakt in 6 boeiende afleveringen! Een mooie mix van straffe verhalen, sterke quotes en openhartige interviews met boeiende mensen. We gaan nog niet te veel verklappen!

Noteer ook zeker zaterdag 28 november in je agenda! Dan is er opnieuw een nieuwe editie van het Kankercongres in Gent. Om geen enkel risico te nemen wordt het een bijzondere editie. Je zal die vanuit je zetel, vanuit je eigen woonkamer, van eender waar kunnen volgen. Het wordt een volledig (èn gratis) virtueel congres.

Stop Darmkanker zou Stop Darmkanker niet zijn, als we nog grote plannen hebben. Daar wordt nu ook al hard aan gewerkt, zomer of niet. Als je tegenstander darmkanker heet, kan je niet ambitieus genoeg zijn. Wij vinden 23 nieuwe gevallen per dag in België en 10 begrafenissen per dag nog steeds veel te veel! Jij toch ook?!

Dank om ons in onze strijd voor een wereld zonder darmkanker te steunen. Het kan op verschillende manieren. Hier worden de  5 wegen naar een wereld zonder darmkanker nog eens keurig vermeld!

Iedereen die betrokken is bij Stop Darmkanker, wil ook nog ons eens van ganser harte Marc Coucke danken! Want zonder hem was er van ons Stop Darmkanker-verhaal de laatste jaren weinig of niets geschreven geweest! 

Ik wens iedereen een heel fijne zomer en een welverdiende vakantie! Misschien telt dit jaar nog meer dan ooit: “Oost, west… thuis best”!

Tot blogs,

#samensterkerdanooit!

Luc  

Reacties (2)

 • Béa

  07/07/2020 - 15:05

  Geniet van uw vakantie dokter en nogmaals bedankt voor uw grote inzet !..xxx

  Reply
  • Stopdarmkanker

   14/08/2020 - 18:59

   Dank je Bea! Dat is wel heel snel gezien & gelezen :-) Luc

   Reply
 • Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje *

Kom in actie

Start een actie of doneer! start een actie of doneer
AG Insurance - bedrijven stoppen darmkanker

Esperity®

Op Esperity® kun je steun vinden bij lotgenoten en mantelzorgers, je ervaringen delen en je gezondheidsstatus opvolgen. Daarnaast kun je een overzicht vinden van klinische studies in je omgeving. Klik hier om te registreren en kom in contact met lotgenoten.

© 2018 VZW Stop Darmkanker - Ondernemingsnummer: 0847.289.456 - ING BE67 3631 0165 1087 - Website geschonken door Edge.be uit Antwerpen.

User Login