Anno 2004, ik was 49 jaar. En kreeg steeds meer de behoefte om “grote boodschap” te doen. In het begin zo’n 2 à 3 keer per dag, maar enkele weken later tot wel 15 maal. En uiteraard “gebeurde” er dan niets meer. Toevallig bij de huisarts (om heel andere reden) het probleem aangekaart, waarop hij onmiddellijk reageerde om dit zonder verwijl in het hospitaal te laten nakijken. Tien dagen later werd ik al geopereerd, en gedurende 6 maanden kreeg ik chemotherapie. Volgens de chirurg had ik toen nog 3 maanden te leven, de tumor was kwaadaardig maar nog niet uitgezaaid.
Anno 2016, ik ben net 61 geworden…

 

Reacties (4)

 • Appeltans Maria

  21/02/2016 - 13:33

  Je mag van geluk spreken Ronald , maar je mag geluk hebben er zijn er anderen .

  Reply
 • Van den Nest Rita

  21/02/2016 - 20:17

  Dat is waar Maria Appeltans, er zijn er zeker andere en meer dan je denkt zelfs, mijn man was één van die andere, hij heeft het niet gehaald en is 4 maand geleden overleden op 61 jarige leeftijd. Ik denk uit je reactie te vermoeden dat je hier ook dichtbij staat. Ik wens je veel sterkte en ik hoop dat ook de keerzijde van de medaille eens wordt gezegd en niet enkel het positieve. Hierbij wens ik alle mensen die het geluk hebben van die vreselijke ziekte te overwinnen alle succes toe en voor altijd !! En aan Ronald het allerbeste.

  Reply
 • Albrechts Michel

  03/03/2016 - 13:05

  Om darmkanker nagenoeg uit te sluiten,is het nodig tijdig een darmonderzoek (coloscopie ) te laten uitvoeren. Hierbij kan ,onder verdoving,een mogelijk aanwezige darmpoliep worden verwijderd,voordat deze tot een kwaadaardige kanker evolueert. We wachten beter niet totdat er bloed in de stoelgang wordt vastgesteld.
  De huisartsen zouden de bevolking meer moeten aanmoedigen om,als controle,die pijnloze coloscopie te laten uitvoeren.Dit geldt zeker voor mensen ,die meer dan anderen het risico lopen om darmkanker te krijgen.
  Men kan ,met een kleine moeite, zich VEEL LEED besparen.

  Reply
 • annelene

  14/02/2017 - 14:46

  Beste Michel, ik ben zeer goed geholpen bij mijn diagnose darmkanker 2015 via Bevolkingsonderzoek en een vlugge operatie. Ik heb daarna het huisartenkollektief gewisselt. Ik geef U gelijk, niet alle huisartsen zijn er mee begaan, ik denk ook, dat men soms moeite heeft, of geen zin om over stoelgang te spreken.
  Bij de vroegere huisart ben ik echter via een affiche wijzer geworden. daar
  staat te lezen: “van patatten word je dik” van darmkankerpreventie nergens
  geen nieuws. De muren van wachtkamers zijn geduldig…..toch
  met hartelijke dank aan de goede artsen, men moet ze vinden

  Reply
 • Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje *

Kom in actie

Start een actie of doneer! start een actie of doneer
AG Insurance - bedrijven stoppen darmkanker

Esperity®

Op Esperity® kun je steun vinden bij lotgenoten en mantelzorgers, je ervaringen delen en je gezondheidsstatus opvolgen. Daarnaast kun je een overzicht vinden van klinische studies in je omgeving. Klik hier om te registreren en kom in contact met lotgenoten.

© 2018 VZW Stop Darmkanker - Ondernemingsnummer: 0847.289.456 - ING BE67 3631 0165 1087 - Website geschonken door Edge.be uit Antwerpen.

User Login