Campagneblog (dag 31+1)

1 April. De Internationale darmkankermaand is nu officieel voorbij. Of toch niet ?! In de U.K hebben ze niet alleen een andere uurregeling, maar wordt de internationale “bowel cancer” (=darmkanker) maand gehouden tijdens de maand April. De volgers van het eerste uur herinneren zich misschien nog dat wij onze allereerste campagne in 2010 van 15 maart tot en met 15 april hielden. Op het vasteland is het nu wel gedaan.

We hebben vanochtend met ons team al even teruggeblikt, maar vooral vooruitgeblikt. Het is niet omdat de maand Maart voorbij is dat we ons terugtrekken in onze schuilplaats, neen darmkanker houdt geen rekening met de kalender, dus wij ook niet. Er wordt nu vooral gefocust op de maand september. Na het zomerverlof (dat we nodig zullen hebben voor de voorbereidingen) komen we met twee bijzondere acties op de proppen. Veel gaan we er nog niet over vertellen. Maar het weekend van 19-21 september mag je nu al aankruisen in je agenda. Het woord “oldtimers” roept bij vele van ons mooie herinneringen op. Voeg daar nog een schitterend kasteel aan toe in de Kempen en de geoliede machine van de Kiwanis van Herentals, dan heb je het recept van een uniek event : “De Coppa Bella Days”.

De week voordien gaan we opnieuw een (taal)grensoverschrijdende activiteit houden. Antwerpen en Luik zullen de hoofdrol spelen maar ze krijgen gezelschap van nog enkele andere steden. Meer verklappen we nog niet. Dat treintje komt wel op het gepaste moment op gang…

De laatste week stond in het teken van mijn “vier-op-een-rij” voordrachten. Publiek14 in Gent was inspirerend, TEDxFlanders was zoals steeds innoverend en de Kiwanis en de Antwerp Mangement School zorgden voor boeiende discussies. Benieuwd wat de jonge “managers” , studenten van Prof. Jamie Anderson, binnen enkele weken gaan voorstellen. De TEDxFlanders “op de rode stip” kan je hier herbekijken.

We waren vrijdagavond ook aanwezig op het schitterende Nationaal Benefiet “Stop Darmkanker”-gala in de Amsterdamse (Ajax) ArenA. Marthen Bakker had voor de vierde maal op rij een prachtige avond georganiseerd. Minister Edith Schippers kreeg er terecht de eerste “Stop Darmkanker”-award uitgereikt voor haar verdienste bij het tot stand komen van het bevolkingsonderzoek in Nederland. Een avond die (met een mooie veiling inbegrepen) liefst 112.000 Euro opbracht!

Onze affiche-campagne is na de huisartsen ondertussen ook onderweg naar de apothekers in Vlaanderen. Zij zullen nog wel een tijdje in de “picture” blijven. “Red je zelf, doe ook de test” is niet alleen een slogan, maar heeft deze maand ook al meerdere malen bewezen echt te werken…

De “Reuzendarm” is klaar voor een Ronde Van België. Na Antwerpen, Luik, Brussel en Borsbeek zal je hem de komende weken en maanden nog regelmatig in Vlaanderen en Wallonië zien opduiken.

Onze Facebook-familie is deze maand erg uitgebreid, we zijn nu met méér dan 26.000. Al een behoorlijk leger om ten strijde te trekken tegen darmkanker, hij weze gewaarschuwd!

We danken iedereen die ons deze maand gesteund heeft. Met een berichtje, een mailtje, een like, een retweet… we werden overstelpt met reacties. Hartelijk dank! “Samen sterker dan ooit”.

En niet vergeten : “Kennis delen kan levens redden” (er wordt hard gewerkt aan het boek …)

Tot blogs,

Luc Colemont

 

Gelijkaardige posts

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Meld je aan voor tips over omgaan met darmkanker, nieuws en acties van Stop Darmkanker per e-mail.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.