Cca_di_rupo

Wellicht het meest bekende politieke duo in België, maar ongetwijfeld mensen met een gouden hart. Onze start van de “Dress in Blue”- campagne kon geen betere ambassadeurs hebben. Op 1 Maart werden we in de namiddag door Bart De Wever en zijn schepencollege ontvangen op een persconferentie op het Stadhuis in Antwerpen. We hadden er tevens de gelegenheid om aan de talrijke journalisten onze campagne en actie toe te lichten. Dat Burgemeester  De Wever het een “fantastisch initiatief” noemde is natuurlijk een leuke opsteker voor ons team. Het tekenen van het “Stop”-canvas van Tim Van Steenbergen was dan ook een bijzonder moment.

Uit de Wetstraat 16 kregen we dezelfde dag een erg mooe foto, bijna een statieportret van onze Eerste Minister, niet met blauw strikje, maar wel met onze Stop Darmkanker button. En je moet niet denken dat dit een Photoshop-truc is,  daarvoor waren de voorafgaandelijke contacten met het kabinet veel te ernstig.

Eind goed, al goed ! Met dank aan de Premier !

Zijn steun werd via Twitter reeds vrij snel door de grootste darmkanker-organisatie in de USA erg gewaardeerd. “Awesome” Staatsleiders die dergelijke acties steunen hebben meer dan een voorbeeldfunctie. Of Michelle Obama uiteindelijk de blauwe ster gedragen heeft -zoals gevraagd door de Colon Cancer Alliance- is me op dit ogenblik niet duidelijk. De stand blijft voorlopig 1-0 voor Elio Di Rupo, en daar zijn we best trots op.

P.S. Het is bij een 1-0 gebleven ! Yes, we can !

Tags: , , , ,

  • Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje *

© 2018 VZW Stop Darmkanker - Ondernemingsnummer: 0847.289.456 - ING BE67 3631 0165 1087 - Website geschonken door Edge.be uit Antwerpen.

User Login