Ik ben Veerle D., 32 jaar sinds april. Mama van 2 jonge kindjes (2 zoontjes van 6 en 4) en vrouw van een lieve man. Sinds de dag na mijn 32e verjaardag, ben ik plots kankerpatiënte. Momenteel ben ik nog steeds in behandeling, er komt deze week zelfs een grote ‘mijlpaal‘ aan. Donderdag word ik geopereerd in UZ GHB Leuven. Maar misschien moet ik beginnen bij het begin – al weet ik niet goed waar dit verhaal begint, misschien al vele jaren vroeger.

Het eerste weekend van april dit jaar maakte ik een afspraak bij de huisarts voor een bloedafname. Ik was al meer dan een jaar op dieet, en was ondertussen 10kg kwijt. Maar al een aantal maanden stagneerde mijn gewicht, tot mijn grote frustratie. Ik wist dat ik weinig kcal at op een dag, en dus zeker moest vermageren. Door heel wat andere gebeurtenissen dit jaar (een lange ziekenhuisopname van 1 van de kindjes, erg druk bij mijn zelfstandige activiteit, een sterfgeval in de erg dichte familie), was het er nog niet vroeger van gekomen een afspraak te maken. Nu wilde ik er m’n werk van maken, ik dacht aan een probleem met mijn stofwisseling (schildklier) waardoor ik niets meer afviel. Ik wilde graag nog een vijf kg afvallen…

Een paar dagen later kreeg ik telefoon van m’n huisarts. Er was een afwijkende waarde gevonden: ik stond erg laag in hemoglobine en hematocriet. Bloedarmoede, een behoorlijk groot tekort, en ze begreep niet goed waardoor het kwam. Was ik vegetarisch? Nee, ik eet vlees. Vreemd… Had ik last van hevige maandstonden? Nee, niet meer sinds de kindjes.
Gezien mijn erg drukke jobs begon ze te vrezen dat ik misschien een maagbloeding had. Ik had een verleden van maagproblemen bij stresssituaties, en het was al een vreemd jaar geweest. Ze maakte een afspraak voor me bij de gastro-enteroloog en ja, of ik ondertussen misschien eens een stoelgangstaal kon binnen brengen?

Stoelgangstaal bleek afwijkend. Sporen van bloed. De huisarts dacht steeds meer in de richting van een maagbloeding, zeker gezien het geen helder rood bloed was, en ze dacht dus dat het van het begin van mijn spijsverteringsstelsel kwam. De gastro-enteroloog was niet overtuigd en stelde me gewoon ijzerpillen voor. Toch liet ik het onderzoeken, bang voor een maagbloeding. Na de gastroscopie bleek alles in orde te zijn met mijn maag. Mijn huisarts drong aan op een extra onderzoek, een coloscopie. Misschien was er ergens een poliepje dat aan het bloeden was? Het moest maar een microscopisch kleine bloeding zijn, die al even aan de gang was, om een dergelijke bloedarmoede te veroorzaken.

De dag na mijn verjaardag moest ik binnen voor het onderzoek. Na de coloscopie, erg vreemd, ik lag in een gemeenschappelijke kamer. De mevrouw voor me kreeg kort na haar onderzoek te horen dat ze naar huis mocht, alles was in orde. Ikzelf bleef daar wachten. Men koppelde een ijzerbaxter aan, bloed werd afgenomen. Na nog een tijdje mochten mijn mama en ik naar de consultatieruimte van de specialist komen, hij ging daar de resultaten met me bespreken.

Er werd toen nog geen naam op geplakt. Gewoon een foto. “Dit hebben we gevonden. Er zijn extra onderzoeken nodig. We hebben al bloed afgenomen”. Mijn moeder wist meteen wat ze zag. Wat moet jij nu meemaken… Ikzelf beleefde het een beetje vanuit de verte. Zolang de specialist er nog geen naam op had geplakt, dacht ik aan een grote poliep. Ik dacht, nu ga ik mijn werk nog moeten regelen want ik ga weer een dag verliezen om dit te verwijderen. Tot de specialist zei dat ik naar de verpleegster ernaast moest en ik op haar naambordje oncologisch verpleegster zag staan. De bom viel. Mijn kindjes…? Mijn kindjes…? Daarna, mijn werk? Ik was het bedrijf van mijn vader aan het overnemen en deed daarvoor naast m’n zelfstandige activiteit nog een job-na-mijn-uren. Ons gezin? Alles speelde door mijn hoofd.

Verdwaasd gingen we naar huis, in de auto belde ik mijn man. Niemand van ons had dit voelen aankomen. Ik had geen klachten. Ik was wel erg moe. Maar welke jonge mama is dit niet? Ik combineerde 2 jobs met een ziek kindje met een afwijking. We hadden nog maar net afscheid genomen van een neefje. De vermoeidheid leek ons altijd een reden te hebben.

Na 2 weken van onderzoeken kreeg de kanker een stempel op gekleefd. Een rectumadenocarcinoom. cT3N2bM0. In mensentaal: De kanker bevindt zich in het laatste stuk van m’n dikke darm, de endeldarm. Waarom ik niet vroeger helderrood bloed heb gezien, geen idee. De tumor is doorheen de darmwand gebroken en heeft al een paar lymfeklieren aangetast. 5, waarvan 4 tamelijk dicht bij de tumor en 1 verder. Tot nu toe (we zijn 4 maanden verder) zijn er nog geen metastasen gevonden, dus geen uitzaaiingen in andere organen. Maar door de aantasting van de lymfeklieren met kwaadaardig weefsel, is de behandeling zwaar genoeg. Ik besliste ook snel na de ontdekking van de tumor, dat ik me ging laten behandelen in Leuven, om me de beste kansen te garanderen. De specialist in de regionale kliniek die het ontdekte, was waarschijnlijk een goede dokter, maar hij had nog nooit zo een jonge patiënt met een dergelijke kanker gehad. Dan ga je toch liever bij een dokter die het wel al heeft gezien, al is het nog maar een paar keer.
Want ja, endeldarmkanker is niet iets wat vaak bij jonge mensen gevonden wordt. Normaal is de gemiddelde leeftijd zo’n 40 jaar ouder dan ikzelf. Ik bevind me ook in geen enkele risicogroep. Ik heb nooit gerookt. Ik was bang om kanker te krijgen. Ik at geen rood vlees, want ik ben microbiologe dus me bewust van de risico’s. Ik dronk nauwelijks alcohol. Ik was me bewust van gezond eten en was al jaren bezig met “op m’n eten letten” om m’n gewicht onder controle te houden. In mijn familie stierf de broer van mijn grootvader aan darmkanker. Verder is er geen familiale historiek van darmkanker.

Vrij snel na de onderzoeken werd er een port-à-cath geplaatst en precies 1 maand en 1 dag na ‘het nieuws’ startte ik in Leuven met een reeks combinatietherapie van bestraling en chemotherapie via een 7 dagen infusor 5FU. Dit is standaard bij  bestraling bij darmkanker. Voor 25 beurten ging ik elke weekdag naar Leuven, zo’n anderhalf uur rijden enkel, zonder file. Het was zwaar maar op zich verteerde ik de behandeling nog redelijk. De laatste twee weken had ik meer en meer last van bijwerkingen. Vooral het feit dat je op je buik wordt bestraald, en andere organen ook worden beschadigd, vond ik erg lastig, ook mentaal. Tenslotte ben ik nog een jonge vrouw, nu voor altijd getekend door de bestralingstherapie die ik moest ondergaan.

Na de bestraling kreeg ik twee weken “rust“, die ik volop nodig had om te herstellen. Ik was nog niet helemaal ok, toen men begin juli besliste om af te wijken van de normale behandelingsstrategie, en mij chemo toe te dienen in mijn rustperiode na de bestraling. Dit om mij, gezien mijn jonge leeftijd en omdat men vreesde voor uitzaaiingen door de aangetaste lymfeklieren, de beste kansen te geven. Dus twee weken na mijn bestraling, kreeg ik al chemo toegediend via de Folfox-methode. Ik kreeg 2 dergelijke kuren in juli. De eerste kuur hakte er al redelijk in, de tweede kuur was verschrikkelijk. Misschien was het ook omdat ik nog niet helemaal hersteld was, maar ik kon niets meer. Neuropathie zorgde ervoor dat aardappelen schillen, boontjes doppen, de knopen van m’n kindjes dichtdoen, een fles water open draaien, stappen … onmogelijk geworden was. Slechts langzaam keerde mijn gevoel in mijn vingers en voeten terug. Heel langzaam begon ik weer een betere coördinatie te hebben. De vermoeidheid was erg zwaar. Nog tot 4 weken na die 2e chemokuur, moest ik telkens een dag recupereren als we een daguitstap met de kindjes hadden gedaan. Nu, bijna 6 weken na de 2e chemokuur, moet ik nog steeds een middagdut doen. Ik was normaal altijd erg actief, nu ben ik gewoon moe. Die chemo is verder niet te beschrijven. Maar ik hou me zo goed mogelijk, voor de kindjes.

Twee weken geleden had ik opnieuw scans. Daar werd bevestigd dat ik nog steeds geen metastasen heb. De lymfeklieren bleken allemaal necrotisch geworden door de behandeling. De tumor zelf was echter nog niet gekrompen. Dat was het enige slechte nieuws, daar de tumor door de ligging in mijn klein bekken, en de grootte van 10 à 15cm, een hele uitdaging wordt voor te opereren.

En aan die stap zijn we dus gekomen. Woensdagmiddag moet ik binnen in het ziekenhuis, en donderdag 3 september opereren ze me. Ik hoop heel erg hard dat alles goed loopt, al ben ik ook blij dat die vieze tumor eindelijk uit mijn lijf wordt verwijderd.

Mvg
Veerle Demolder

heel-veel-sterkte-en-liefs

Reacties (89)

 • de pauw hilde

  02/09/2015 - 19:04

  heel veel sterkte voor morgen kaarsje brandt x

  Reply
 • Sonia

  02/09/2015 - 19:11

  Heel veel sterkte Veerle. Jou getuigenis komt heel sterk overeen met datgene wat mijn man heeft meegemaakt. Alleen was die dikke 20 jaar ouder dan jij toen men de diagnose stelde.

  Reply
 • ed

  02/09/2015 - 19:13

  Het allerbeste …..

  Reply
 • ed

  02/09/2015 - 19:13

  het allerbeste

  Reply
 • hilde van den dries

  02/09/2015 - 19:15

  Heel veel sterkte gewenst voor morgen, ik denk aan u xx

  Reply
 • guus bekker

  02/09/2015 - 19:17

  Een kaarsje en heel veel sterkte voor morgen !

  Reply
 • arlette van craenenbroeck

  02/09/2015 - 19:22

  veel sterkte , mijn man heeft het allemaal meegemaakt in 2001 , ook bestraling chemo vooraf en na operatie. moeilijke 2 jaar gehad maar hij is er . veel moed en put kracht uit de liefde van je kindjes en je man

  Reply
 • Gisèle De Groote

  02/09/2015 - 19:22

  Sterkte!

  Reply
 • Patricia Casier

  02/09/2015 - 19:23

  héél veel sterkte !

  Reply
 • Béa De Voght

  02/09/2015 - 19:23

  Wens u heel veel moed voor de komende periode en steun van uw familie en vrienden !

  Reply
 • vanessa

  02/09/2015 - 19:25

  Sterkte! Ik duim voor een goede uitkomst..

  Reply
 • Astrid

  02/09/2015 - 19:26

  Ik leef met je mee heb dit vorig jaar ook meegemaakt,heel veel moed en ik wens jou het allerbeste toe xxx

  Reply
 • claerhout catherine

  02/09/2015 - 19:30

  Sterkte en ik heb hetzelfde meegemaakt vijf jaar geleden dan hebben ze bij mij veertig cm van mijn darm weggenomen 12 chemos gekregen om de zes maandscan nu ben ik voorlopig goed maar heb wel nog tintelingen in tenen en vingers als het koud is en de vermoeidheid is ook niet helemaal weg maar ik hoop voor u dat het ook zo gaat zoals bij de goede richting in succes en betersdchap gewenst grt

  Reply
 • gerd

  02/09/2015 - 19:33

  Heel veel sterkte en we duimen voor succes. Mijn man moet in oktober terug voor een coloscopie om te zien of er geen kwaadaardige cellen meer zitten we leven met jullie mee.Ik bid een gebedje extra voor jou . Veel geluk !

  Reply
 • Claes Brigitte

  02/09/2015 - 19:33

  veel sterkte voor morgen!

  Reply
 • Ingrid

  02/09/2015 - 19:38

  Heel veel succes met je operatie!

  Reply
 • Astrid

  02/09/2015 - 19:38

  Beste Veerle,
  Ik wens je alle goeds toe.
  Hopelijk kun je weer snel onbekommerd genieten van het leven en je kindjes.

  Reply
 • Spellers Nadine

  02/09/2015 - 19:38

  Veel sterkte morgen

  Reply
 • Anne

  02/09/2015 - 19:40

  veel sterkte morgen !!!

  Reply
 • Linda

  02/09/2015 - 19:41

  Beste Veerle,

  Wat moedig dat je dit nog geschreven krijgt! Ik heb zelf een zeer uitzonderlijk muceus rectumcarcinoom gehad, stadium 4, (27 over heel de wereld!) die ze behandeld hebben in Bornem, Middelheim en UZGent en ik ben er nog. Ik denk dat je in Leuven in zeer goede handen bent en dat ze alles op alles zullen zetten om je te genezen. Ik wens je alle sukses toe en veel doorzetting en vooral een volledige genezing. Veel liefs, Linda

  Reply
  • stefanie

   03/09/2015 - 22:01

   Dag Linda,

   Mijn zus heeft ook een zeldzame rectumcarcinoom en ze hebben haar nu gezegd dat ze ongeneeslijk ziek is.
   Ze heeft uitzaaiïngen in beide longen en we weten niet meer wat te doen.

   Reply
   • marleen

    25/10/2015 - 17:20

    blijven volhouden Stefanie, zeker niet wanhopen, niet opgeven. We denken aan jou en je zus. Hou je ons op de hoogte? Dikke knuffel!!!

    Reply
 • Tamara

  02/09/2015 - 19:44

  Had ook het zelfde aan mijn rectum , heb chemo , 36 keer bestraling en 2 dagen Brachytherapie gekregen en daarna operatie met gevolg een stoma ! Veel sterkte en beterschap xxx

  Reply
 • Kris Dirkx

  02/09/2015 - 19:49

  Sterkte Veerle. Niet opgeven, heb vertrouwen in de geneeskunde en blijf posititief! Knuffel van een lifer #lifer

  Reply
 • Agnes

  02/09/2015 - 19:50

  Ik duim voor je, geloof er in, alles komt goed! knuffel xxx

  Reply
 • Blommaert Ingrid

  02/09/2015 - 19:50

  Veel sterkte, geef niet op.

  Reply
 • Blommaert Ingrid

  02/09/2015 - 19:51

  Lots of luck for tomorrow.

  Reply
 • hilde

  02/09/2015 - 19:51

  Heel veel sterkte en heel veel succes morgen.

  Reply
 • Vanessa Keijsers

  02/09/2015 - 20:00

  Hallo Veerle,
  Heel veel sterkte en succes morgen voor jou en je familie.
  Ik was zelf 31 toen bij mij dikke darm kanker werd ontdekt.
  Snap jouw angsten heel goed. .heb zelf ook een zoontje en iedere dag nog dankbaar dat ik hem nog steeds mag zien opgroeien.
  Nogmaals sterkte…..het moet gewoon ook goed komen voor jou!

  Reply
 • goussaert

  02/09/2015 - 20:00

  Ga er voor het lukt U wel

  Reply
 • Eddy Coenen

  02/09/2015 - 20:00

  Bij mij was het ook endeldarmkanker ook moe geweest van bestraling en chemotherapie maar nu 13 maanden na het verwijderen van de tumor en 4 maand na het verwijderen van stoma bijna terug helemaal de oude ,ik hoop voor jou dat het ook zo goed mag gaan !

  Reply
 • linda

  02/09/2015 - 20:03

  Veel sterkte, bij de behandeling en de weg die je nog moet afleggen.
  Ik duim dat alles goed komt.
  veel liefs xx

  Reply
  • Debard Christine

   03/09/2015 - 21:52

   Veel sterkte en spoedig herstel

   Reply
 • Philip

  02/09/2015 - 20:04

  Goede moed, Veerle.

  Reply
 • Myriam

  02/09/2015 - 20:04

  Ik zal heel veel aan jou denken en duimen,maar het komt goed,dat ben ik zeker.Heel veel succes.

  Reply
 • Gerarda

  02/09/2015 - 20:10

  Beste Veerle , veel succes met je operatie morgen onze gedachten zijn bij jou ! Van een lotgenote .

  Reply
 • De dobbeleer marleen

  02/09/2015 - 20:12

  Heel veel sterkte. Ik duim voor jou!

  Reply
 • verhelst diane

  02/09/2015 - 20:12

  Mijn man heeft een zeldzame dunnedarmkanker en krijgt ook chemotherapie, wij leven met je mee, het komt goed !!!

  Reply
 • Hendrik Devriendt

  02/09/2015 - 20:13

  Beste Veerle
  Ik wens je veel steun toe en een goed herstel.
  Geloven dat het goed komt is de goeie spirit.
  Groetekes
  Hendrik

  Reply
 • Els

  02/09/2015 - 20:20

  Veel succes met de operatie morgen en een spoedig herstel!

  Reply
 • Sarah

  02/09/2015 - 20:24

  Ik heb dit nog niet meegemaakt maar wel net uw verhaal gelezen. Wat bent u moedig! Sterkte en blijven vechten! Ik duim mee voor morgen een succesvolle ingreep. Dikke knuffel! X

  Reply
 • corry

  02/09/2015 - 20:27

  Heel veel sterkte ,kaarsje zal branden voor jou,
  corry

  Reply
 • Lizzie

  02/09/2015 - 20:47

  Heel veel sterkte!

  Reply
 • MarleenDesimpelaere

  02/09/2015 - 21:12

  Ik zal morgen veel aan jou en aan je gezin denken, goeie moed, we duimen dat alles goed komt

  Reply
 • christa

  02/09/2015 - 21:14

  heel veel sterkte! heb vorig jaar ook de strijd geleverd, operatie, stoma, chemo, operatie… en nu : terug aan het werk! goede moed houden en proberen positief te zijn om alles wat mogelijk is en … luisteren naar je lichaam, dutten als het nodig is , als het niet nodig is, komt die dut er ook niet. Veel succes morgen!!!

  Reply
 • Ann

  02/09/2015 - 21:15

  Wat een getuigenis… zo jong :(
  Heel veel sterkte en moed. Helaas weet ik allemaal wat het is, verloor mijn mama bijna 2 j geleden…
  Hopelijk kunnen ze dit monster verwijderen.
  Gun jezelf de rust die je nodig hebt, je lichaam zal dit nodig hebben.
  Ik wens je het allerbeste voor jouw en je kindjes en je familie.
  Liefs, Ann

  Reply
 • van hecke luc

  02/09/2015 - 21:16

  Heel veel sterkte
  De moed niet verliezen

  Reply
 • Elke

  02/09/2015 - 21:19

  Veerle,
  The only way is up ! Ik ben nu 46, ben 2 jaar geleden ook geopereerd van een darmtumor in de endeldarm. Ook voordien 5 weken chemo ( permanent pompje) en bestraling, dan operatie met tijdelijke stoma die na 2 maanden opgehoffen is en een half jaar chemo. In maart van dit jaar is mijn bovenste linker longkwab verwijderd nadat een metastase was gevonden. Dit alles houdt mij niet tegen om zo gewoon mogelijk te leven, werken, sporten, en vooral niet te denken wat zou kunnen zijn… Blijven geloven en en blijven gaan en ervan uitgaan dat het alleen maar kan beter worden in de toekomst. Succes met je operatie en je herstel !!

  Reply
 • gettie

  02/09/2015 - 21:29

  Dat het morgen goed moge gaan voor jou en de 50 jaren die komen ook nog wens ik je van harte! Ik ben blij voor jou dat je veel warme mensen om je heen hebt.
  Genegen warme groetjes
  Gettie

  Reply
 • Bart Leemans

  02/09/2015 - 21:30

  ik steun je in mijn gedachten en ik wens je heel veel moed

  Reply
 • Inge

  02/09/2015 - 21:30

  Heel veel sterkte voor morgen.altijd positief proberen denken!

  Reply
 • marc bulckaen

  02/09/2015 - 21:55

  Het allerbeste voor morgen. Wij branden een kaarsje en duimen voor een vlot verloop van de ingreep en een goed herstel.
  Je bent daar in goede handen…

  Reply
 • Patje

  02/09/2015 - 21:57

  Succes voor morgen, Nam myo ho ren ge kyo voor jou!

  Reply
 • Chantal

  02/09/2015 - 22:04

  Lieve Veerle,

  Ik ken je niet persoonlijk maar heb wel je verhaal gelezen. Ik kreeg er kippenvel van. Heel moedig van je!
  Met deze wil ik jou hééél vééél succes wensen met je operatie morgen en een spoedig herstel.
  Groetjes

  Reply
 • demeersseman

  02/09/2015 - 22:11

  Beste Veerle, na het lezen van uw relaas over je ziekte stel ik vast dat mij ongeveer hetzelfde is overkomen, nu een jaar geleden. Ik begrijp uw situatie en weet dat je het zwaar hebt. Maar weet dat er hoop is want gister heb ik terug een coloscopy ondergaan en alles is voor het ogenblik ok. Dus kop op en ik wens je een goed herstel.

  Reply
 • Karl

  02/09/2015 - 22:19

  Veerle,
  Wat een moed om jou verhaal openbaar te brengen. Daar kunnen veel mensen iets uit leren. Succes met de operatie morgen, het gaat je goed.

  Reply
 • Lut Kalingart

  02/09/2015 - 22:42

  Lieve Veerle,

  Ik zal morgen in gedachten bij je zijn. Ik ben een pak ouder dan jij maar heb negen jaar geleden hetzelfde meegemaakt. Gelukkig ben ik er nog altijd (met stoma weliswaar), en dat wens ik ook jou. Heel veel moed en succes met de operatie en verdere behandeling!

  Reply
 • MARLEEN DE MESMAEKER

  02/09/2015 - 22:44

  Hey Veerle, succes voor morgen! Je gaat zien, het gaat je lukken. Ik duim voor jou. xx

  Reply
 • Gitta

  02/09/2015 - 22:46

  Wat moeilijk allemaal. Zeker met nog kleine kindjes. Hopelijk is morgen een heel positieve dag en volgt er daarna goed nieuws. Sterkte.

  Reply
 • elise

  02/09/2015 - 22:46

  veel sterkte morgen

  Reply
 • Hubert de gendt

  02/09/2015 - 22:59

  alles komt goed moed houden je komt er doorheen

  Reply
 • Nadine Block

  02/09/2015 - 23:02

  Ik leef met je mee en hoop voor jou dat alles goed komt, het is een zwaar gevecht maar ook heel veel kans om het te winnen. Daarom veel kracht en sterkte gewenst voor jullie alle vier want zoiets tast een heel gezin aan hé meid. Hou het einddoel voor ogen! Veel liefs.

  Reply
 • Sandra

  02/09/2015 - 23:10

  Wens je enorm veel sterkte x

  Reply
 • m louise

  02/09/2015 - 23:14

  Beste Veerle

  ik weet wat het betekend voor jou ,heb dit meegemaakt in mei 2014
  wens je heel veel sterkte ,en blijf positief ,dat helpt je erboven zeker voor je kindjes heel veel succes morgen ,en duim voor jou ,zeker niet opgeven het komt goed

  Reply
 • marina

  03/09/2015 - 01:17

  Beste Veerle,
  Veel sterkte en succes met je operatie morgen.
  Weet dat heel veel mensen jou steunen.
  Good luck
  Marina

  .

  Reply
 • Greta Van den Steen

  03/09/2015 - 03:05

  Veerle wens je veel sterkte voor vandaag,en duim met je mee voor een volledige hersteling je bent in één van de beste ziekenhuizen.Weet wat je meemaakt heb ook colocospie laten doen in juli na afwijkend staaltje.Gelukkig waren de 2 poliepen goedaardig.

  Reply
 • marianne

  03/09/2015 - 07:10

  Heel veel sterkte,ik duim mee voor een spoedig herstel.En ook al is het makkelijk om dit te zeggen vanop de zijlijn laat de moed niet vallen,als je erin blijft geloven ben je al een eind op weg.

  Reply
 • Monique

  03/09/2015 - 07:34

  VEERLE,
  Ik voel het… Je geraakt er goed door en je kan terug gaan genieten van je familie! Nog eventjes geduld en je bent er terug! Veel geluk…

  Reply
 • katleen bekkers

  03/09/2015 - 13:34

  Liefste Veerle,heb lymfeklierkanker en 2 prachtige dochters ze studeren nog ,ik weet wat je doormaakt ,het is eigenlijk niet te beschrijven of uit te leggen ,maar liefde om je heen haalt je hierdoor ! Heb ook altijd erg gezond geleefd maar verdriet heeft mijn immuunsysteem aangetast ,deze ziekte helpt me om voor mezelf te kiezen ,in het NU te leven en dat is een enorm kado die ik koester !
  Heel veel sterkte,Katleen x x x

  Reply
 • Dierckxsens Sophie

  03/09/2015 - 16:47

  Veel moed!!!! Ik hoop ECHT op het beste voor jou!!!

  Reply
 • Els

  03/09/2015 - 17:07

  Ik weet uit eigen ervaring dat je in Leuven in heel goede handen bent
  Ondertussen is de operatie voorbij en ik hoop dat alles goed verlopen is. Heel veel sterkte en een spoedig herstel!
  Je hebt al een hele weg afgelegd, ik bewonder je voor je moed.
  Lieve groetjes, Els V

  Reply
 • Rony

  03/09/2015 - 21:24

  Ik wens u veel sterkte en vooral: hou moed! Vecht!

  Reply
 • Debard Christine

  03/09/2015 - 21:55

  Beste Veerle ik wens je veel sterke en hier brand ook altijd een kaarsje

  Reply
 • Marie-Claire

  03/09/2015 - 23:03

  Probeer er de moed er in te houden ,hopelijk is de operatie goed verlopen Marie-Claire

  Reply
 • Victor en Denise D'hondt Coenaerts

  03/09/2015 - 23:32

  Beste Veerle

  We duimen voor jou en mijn man heeft het ganse circuit doorlopen. Hij ligt momenteel op E445 kamer 4503 in Gasthuisberg. Morgen ga ik in de kapel ook voor jou een kaarsje branden. Liefse, Denise en Victor

  Reply
 • anja

  04/09/2015 - 06:37

  Veel moed & sterkte!!!

  Reply
 • Heidi

  04/09/2015 - 10:52

  lieve Veerle mijn verhaal lijkt zo op het jouwe. Enige verschil ik ben 44 jaar en fiere mama van 3 dochters van 22, 20 , 15jaar. ik ben direct geopereerd voor colostma en krijg nu dezelfde zware chemo met 46u pomp achteraf thuis. Bestraling ging ni door, mijn gebied is veel te groot dus alles op alles met deze chemo want ik hebbook uitzaaiingen in de klieren zelfs hoog in mijn buik en 5 metastase in de lever. Ik hoop dat je je al wa beter voelt na je operatie…ik kijkb ook uit naar de dag dat men de tumor kan verwijderen…je moet denken die troep is toch al weg. Kop op we zullen allemaal samen vechten xx

  Reply
 • D.Proost

  04/09/2015 - 12:23

  Ik ben 75 en vrij recent na de nodige scans genezen verklaard.k’Heb een gelijkaardige behandeling moeten ondergaan.Ik kan bevestigen dat vanaf de vaststelling tot het einde van de behandeling de weg emotioneel zeer moeilijk is.Ik kan je alleen maar zeggen en aanbevelen dat ge er zoveel mogelijk met uw omgeving moet over praten.Ikzelf ben altijd zeer bang geweest en terughoudend over alles wat met ziektes te maken had.Dit voorval heeft mij andere en betere methodes aangereikt om het te verwerken.Ik bemerk dat ge het zeer mooi kunt verwoorden en ben er dan ook van overtuigd dat het allemaal in orde zal komen ,zelfs de nabehandeling zal je niet tegenhouden om je kinderen te knuffelen en verder toekomstplannen te realiseren.Heel veel sterkte.

  Reply
 • Mady

  05/09/2015 - 14:03

  Ondertussen ben je al dapper aan je herstel aan ‘t werken. Veel sterkte en goede moed !

  Reply
 • Lieve D.

  05/09/2015 - 17:59

  Veerle,
  Ik lees in je relaas,dat je heel mooi hebt verwoord,dat je donderdag bent geopereerd in Leuven.Hopelijk is alles naar wens verlopen en ondervind je niet te veel last want het is wel degelijk een zware ingreep;ik heb ze 2 jaar terug ook ondergaan.
  Ik wens je een vlot herstel toe en heel veel sterkte en vechtlust voor wat nog komen moet,ook aan je man,kindjes en familie;de kaars brandt hier alvast!Blijf er in geloven;de medische wereld kan al veel en je bent in prima handen!
  Een meevoelende vrouw van je thuisfront.

  Reply
 • Jeroen

  05/09/2015 - 19:56

  Hallo iedereen.

  Ik ben de man van veerle. Even een klein berichtje dat de operatie goed gelukt is. Prof D’hoore heeft alles wat moest kunnen wegnemen. Een beetje problemen met de pijnstilling na de operatie maar sonds deze middag gaat het een beetje beter. Bedankt iedereen voor jullie steun.

  Mvg
  Jeroen

  Reply
 • Isabel

  05/09/2015 - 20:35

  Heeeeeeeeeeeeeeeeeel veel sterkte Veerle!!

  Reply
 • Joke W.

  06/09/2015 - 23:31

  Veerle , je bent een echte doorzetter & topvrouw !

  Reply
 • Denise

  07/09/2015 - 18:36

  Veerle doet het zeker goed want ze zat al aan tafel om te eten….mijn man ligt op dezelfde afdeling een paar kamers verder.

  Zelde chemo,bestraling operaties ..in 2013 diagnose invasief rectumadenoCa
  CT3n2M1a.

  Aan alle lotgenoten heel veel sterkte, blijf vooral positief.

  Reply
 • Luc

  06/11/2015 - 17:09

  Hopelijk is alles ondertussen goed verlopen en ben je het darmmonster de baas geworden.
  Nog een spoedig herstel

  Reply
 • Caroline

  27/05/2017 - 11:28

  Veel sterkte bij aarskanker in juni 2015 vastgesteld. Chemo en bestraling gehad en dan in UZGent inwendige nog steeds om de zoveel maanden op controle

  Reply
 • bert

  06/09/2020 - 17:42

  Eerst en vooral iedereen heel veel sterkte .
  Kan der mij iemand soms vertellen wat de symptomen bij dunne darmkanker zijn?

  Reply
 • Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje *

Kom in actie

Start een actie of doneer! start een actie of doneer
AG Insurance - bedrijven stoppen darmkanker

Dirk

Dirk

© 2018 VZW Stop Darmkanker - Ondernemingsnummer: 0847.289.456 - ING BE67 3631 0165 1087 - Website geschonken door Edge.be uit Antwerpen.

User Login